تجمع این گروه در جلوی سازمان سنجش آموزش ایران در بلوار کریمخان زند در تهران باعث ترافیک سنگین در این بلوار و خیابانهای اطراف آن شده است.
سازمان سنجش آموزش از سازمان های زیر مجموعه وزارت علوم است که مسئول برگزاری کنکور سراسری ورود به دانشگاههای دولتی ایران است.
بخشی از تجمع کنندگان معتقد بودند که با وجود داشتن رتبه های دو رقمی و سه رقمی، نتوانسته اند در رشته های مورد نظر قبول شوند در حالی که در سال گذشته کسانی با همین رتبه در رشته های مورد نظر در دانشگاه های مستقر در تهران پذیرفته شده اند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، یکی از معترضان گروه ریاضی با رتبه 1287 نتوانسته بود در هیچ رشته دانشگاهی در تهران قبول شود در حالی که به عقیده وی به روال سالهای قبل با این رتبه حداقل باید در یک رشته علوم پایه قبول می شد
برخی نیز می گفتند با داشتن رتبه پائین نتوانسته اند در هیچ رشته ای قبول شوند یا در رشته ای قبول شده اند که در میان انتخابهای آنها نبوده است.
مادر یکی از داوطلبان نیز که فرزندش از استان لرستان در کنکور شرکت کرده بود گفته است که فرزندش در رشته ریاضی کاربردی شهر رفسنجان قبول شده است در حالی که فرزندش در هنگام انتخاب رشته شهر رفسنجان را انتخاب نکرده بود.
پدر یک داوطلب از شهر لنگرود که فرزندش با داشتن رتبه 79 در شهر اصفهان قبول شده، گفته است: چرا فرزندش از تحصیل در تهران محروم شده در حالی که به گفته وی در سالهای گذشته افراد با داشتن رتبه های بالاتر در رشته های معتبر در دانشگاه های تهران پذیرش شده اند.
گزینش داوطلبان بومی
برخی نیز نسبت به گزینش بومی که برای اولین بار از سوی وزارت علوم اعمال شده معترضند.
گزینش بومی بر اساس مصوبه ای انجام شده که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است. بر اساس این مصوبه 65 درصد حجم پذیرش دانشجو در دانشگاهها به صورت بومی انجام می شود.
وزارت علوم در اجرای مصوبه گزینش دانشجویان بومی شورای عالی انقلاب فرهنگی مرتکب اشتباه شده و اگر هم بنابر اجرا بود باید برای سال آینده این کار انجام می شد" |
با توجه به این که اکثر دانشگاههای معتبر ایران در شهر تهران قرار دارند، معترضان می گویند که اجرای این تصمیم باعث شده که شهرستانی ها از ورود به دانشگاههایی نظیر تهران، صنعتی شریف، شهید بهشتی، امیر کبیر، علم و صنعت و بقیه دانشگاهها محروم شوند. به گفته این گروه، این تصمیم همچنین باعث شده تا شانس داوطلبان تهرانی نیز به طرز قابل ملاحظه ای افزایش یابد.
مصوبه "گسترش بومی گزینی در آزمون سراسری دانشگاه ها" در تاریخ در اول مرداد سال جاری به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است و برخی می گویند که اجرای آن با این سرعت در سال جاری اشتباه است.
علی عباسپور رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به خبرگزاری مهر، گفته است: "وزارت علوم در اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مرتکب اشتباه شده و اگر هم بنابر اجرا بود باید برای سال آینده این کار انجام می شد."
از نظر مجلس این مصوبه بسیار کلی بود و ابهاماتی داشت و برای همین بعد از تصویب این مصوبه، کمیسیون آموزش و تحقیقات از وزارت علوم درخواست کرده بود جزئیات آن را به مجلس منعکس کند.
آقای عباسپوردر باره دلیل این تقاضای مجلس گفته است که نگران بودیم مبادا طریقی در پیش گرفته شود که حق عده ای از داوطلبان ممتاز ضایع شود.
شرکت کنندگان کنکور
نتایج کنکور سراسری دانشگاههای دولتی ایران به تازگی منتشر شده و در آن دختران 64 درصد از صندلی های دانشگاه های ایران را در اختیار گرفته اند.
از میان 437 هزار نفر پذیرفته شده در دانشگاه های دولتی، 278 هزار و 158 نفرشان دختر هستند و تنها 158 هزار و 911 نفر از پسران در آزمون سراسری دانشگاه های دولتی پذیرفته شده اند.
بر اساس گزارش سازمان سنجش آموزش، از میان پذیرفته شدگان 86 هزار نفر در دروه روزانه، نزدیک به 27 هزار نفر در دوره شبانه، 1640 نفر در دوره نیمه حضوری، حدود 229 هزار نفر در دانشگاه پیام نور، حدو 91 هزار نفر در دانشگاه های غیر انتفاعی و 1094 نفر در دوره های فرهنگیان، و 1717 نفر نیز در دوره بین المللی و مجازی پذیرفته شده اند.
امسال یک میلیون و 300 هزار نفر در کنکور دانشگاه ها شرکت کرده بودند که از میان آنها 517 هزار نفر در گروه آزمایشی علوم انسانی، 459 هزار نفر در گروه آزمایشی علوم تجربی، 318 هزار نفر درگروه آزمایشی علوم ریاضی، 66 هزار نفر در گروه آزمایشی هنر و 146 هزار نفر در گروه زبان های خارجی ثبت نام کرده بودند.
|
|
|
|