اختلال در خواب با آلزایمر و افسردگی مرتبط است

اختلال در خواب با آلزایمر و افسردگی مرتبط است

محققان بر این باورند که به قدر کافی به ارزش خواب برای سلامت اهمیت داده نمی شود و اختلال در خواب مانع از سلامت جسم و روان می شود
یکی از پیشرفته ترین مراکز مطالعه تاثیر اختلالات خواب بر سلامت انسان در شهر سیدنی افتتاح شده است.

هدف از راه اندازی مرکز جدید مطالعه زمان زیست شناسی (Chronobiolgy)، و آزمایشگاه خواب، در دانشگاه سیدنی، تحقیق درباره ارتباط خواب با بیماری های زایل کننده مغز و بدن مانند آلزایمر و افسردگی است.

محققان بر این باورند که به قدر کافی به ارزش خواب برای سلامت اهمیت داده نمی شود و اختلال در خواب مانع از سلامت جسم و روان می شود.

کارشناسان روان درمانی بالینی و دستگاه مرکز عصبی که در این مرکز فعالیت دارند، تلاش می کنند با انجام مطالعات مشترک به بیماران کمک کنند تا دیرتر علائم پیشرفته بیماری را بروز دهند و از کیفیت بهتر زندگی برخوردار شوند.

پرفسور نائومی راجرز می گوید که اگر بیماران آلزایمر و برخی دیگر از اختلالات مغزی، خواب راحت و کافی داشته باشند، احتمالا پیشروی بیماری کندتر خواهد شد.

خانم راجرز گفت: "ما 'ساعت بیولوژیک بدن' (circadian rythm) بیماران و نظام خواب آنها را در نظر می گیریم. ما می خواهیم کشف کنیم که این سیستم چگونه مختل می شود تا بتوانیم از این اتفاق جلوگیری کنیم. جلوگیری از مختل شدن خواب باعث می شود که افراد طبق ساعت درونی بدنشان چرخه بیداری و خواب مشخصی داشته باشند. منطبق کردن چرخه شبانه روزی بدن بیمار با ساعات خواب و بیداری او بخشی از درمان خواهد بود که امیدواریم علائم بیماری آنها را کاهش دهد."

ساعت درونی بدن به فرد کمک می کند فعالیتش را در ساعات روز افزایش دهد و در تاریکی و شب هنگام از شدت آن بکاهد و استراحت کند.

همچنین چرخه خـواب و بیداری، فعالیت و استراحت، حرارت بدن، مصرف اکسیژن و میزان ترشح غدد درون ریز توسط همین ساعت بیولوژیک بدن تنظیم می شود.

ساعت بیولوژیک مختص انسانها نبوده و تمام موجودات زنـده از باکتری گرفته تا انسانها چنین ساعتی دارند.

درجه حرارت بدن، فشار خون، تقسیم سلولی، خواب و بیداری، استراحت و فعالیت ما از یک الگوی تکراری روزانه تبعیت میکنند بدون آنکه ما متوجه آن گردیم. به این الگو، ریتم سرکادین می گویند.

گروه محققان این مرکز همچنین ارتباط میان کم خوابی و افسردگی و همچنین چاقی مفرط و بیماری قند را تحت مطالعه دارند.

در دانشگاه سیدنی همچنین تاثیر کافئین بر الگوی خواب افراد و روش های کاهش خستگی در کارگران تحت بررسی است.

محققان معتقدند که کارفرمایان باید کارمندان خود را ترغیب کنند در فواصل معین "چرت" بزنند تا بهره وری آنها و همچنین میزان ایمنی آنها هنگام کار افزایش یابد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.