آیا روزه داری با استفاده از داروهای ضد اشتها اشکال شرعی ندارد؟

آیا روزه داری با استفاده از داروهای ضد اشتها اشکال شرعی ندارد؟

در حال حاضر کسانی که رژیم لاغری می گیرند از پچ های ضد اشتها استفاده می کنند
یک مدرس ارشد اسلامی در عربستان سعودی سئوال کرده است که آیا به کسانی که می خواهند در ماه رمضان روزه بگیرند باید اجازه استفاده از داروهای ضد اشتها داده شود یا نه.

سئوال شیخ عبدالناصر الطیراری، استاد سابق دانشگاه در واکنش به گزارش های رسانه های ترکیه مبنی بر این بود که برخی شخصیت های مذهبی اجازه استفاده از پچ های ضد اشتها (patch قطعه پارچه دارای مواد دارویی که معمولا روی پوست بدن می چسبانند) را برای روزه داران مجاز دانسته بودند.

کسانی که رژیم لاغری می گیرند معمولا از این پچ ها استفاده می کنند.

یک روزنامه چاپ عربستان سعودی به نقل از شیخ ناصر نوشته بود که این پچ ها باید ابتدا آزمایش شوند تا معلوم شود دارای مواد مغذی هستند یا نه.

نظر شیخ ناصر این است که در صورتی که پچ های ضد اشتها مغذی تشخیص داده شوند، استفاده روزه گیران از آن ممنوع است.

بحث و جدل بر سر پچ های ضد اشتها هنگامی درگرفت که مقامات مذهبی ترکیه یک سایت اینترنتی ویژه به راه انداختند.

یکی از مراجعه کنندگان به این سایت سئوال کرده بود که آیا استفاده از پچ های ضد اشتها به مثابه تقلب در روزه گرفتن است یا نه.

یک مفتی سرشناس ترکیه در پاسخ به این سئوال گفته بود که او اشکالی در استفاده از این پچ ها برای روزه داران نمی بیند.

یک استاد رشته الهیات ترکیه نیز با این نظر موافقت کرده و گفته بود تاثیر این پچ ها به دوش گرفتن بیشتر شبیه است تا به خوردن غذا.

هدف از روزه گرفتن افزایش کنترل شخص بر امیالی مانند غذاخوردن، خوابیدن و کشیدن سیگار است، ولی برای برخی از روزه داران خودداری از غذاخوردن برای مدتی طولانی یعنی از طلوع تا غروب آفتاب، کار بسیار مشکلی است.

jamkaran_chah - ایران - تهران
باز دو باره چی بخورم چی بخورمها شروع شد! کارد بخوری. عقلت رو درست کن.
یکشنبه 3 شهریور 1387

paltalk - اتریش - وین
بله که اشکال شرعی دارد چون در اینصورت اون الله مریض و سادیست که فقط از زجر کشیدن انسانها لذت میبرد دیکر بهانه ای برای خشنودی خود ندارد.
یکشنبه 3 شهریور 1387

فراز_نروژ - نروژ - تونسبرگ
ازآنجاکه اینجانب در فقه هم سررشته دارم اعلام میدارم الیوم استفاده از این پچها وسیگار زیرلبی! واز این چیزها در ماه رمضان حرام واستفاده ازآن فی حکم مبارزه باامام زمان میباشد!(تکبیر 3بار). ضمنا جداازشوخی یکی ازدلایل روزه گرفتن تحمل سختی گرسنگی است واگه آدم گرسنه اش نشه که نمیشه!
یکشنبه 3 شهریور 1387

sam1 - انگلیس - لندن
روزه چی کشک چی..همش خرافاته....
یکشنبه 3 شهریور 1387

faRZADSHAHINSHAHR - ایران - شاهین شهر
paltalk - اتریش - وین
تا حالا قبرستون رفتی؟؟؟
نظرت اصلا جالب نبود
یکشنبه 3 شهریور 1387

paltalk - اتریش - وین
faRZADSHAHINSHAHR - ایران - شاهین شهر
مگر شما تا بحال آن دنیا رو دیدی که اینقدر مطمئنی؟
یکشنبه 3 شهریور 1387

Ya_Ali - المان - کلن
سلام علیکم

قسمت اول :
روزه، افزون بر فوائد تربیتی و اجتماعی و ...، فوائد بهداشتی نیز دارد. روزه تمام دستگاه‏های بدن را از خستگی مدام رها می‏سازد، عمر را طولانی می‏کند، به جسم نشاط تازه ای می‏بخشد و آدمی را از کسالت و سستی درمی‏آورد، از بیماری و دردها آزاد می‏سازد و چاقی زیاد را از بین می‏برد.

روزه، برای تعویض و تجدید چربیهای ذخیره شده بدن و کاهش ذخایر چربی گلیکوژنی اعضای مختلف بدن، روش منحصر به فردی است. گویا این که ارزش جنبه‏های معنوی و وظیفه روزه از نظر روانشناسی و بهداشت جسمی بیشتر است.
روزه‏داری که امروزه آن در پزشکی به نام «رژیم»، در موارد مختلفی از بیماریها تجویز می‏کنند، سبب می‏شود که ذخایر مخصوص گلیکوژن یا چربی بدن از نقاط مختلف برداشته شوند و به مصرف احتراق داخلی یا انرژی خارجی و سوخت و ساز آن برسند و مسلم است که بدن در حال روزه ابتدا چربیهای زیر جلدی را به مصرف رسانده و به تدریج نوبت به چربیهای احشا می‏رسد، ولی در هیچ صورتی، روزه‏داری، صدمه‏ای به نسوج عضلانی و استخوانی بدن وارد نمی‏سازد، مگر این که انسان مدتها گرسنه بماند و تمام ذخایر بدن از بین بروند، آن‏گاه نسوج عضلانی مورد استفاده خود بدن واقع می‏شوند.

والسلام.
یکشنبه 3 شهریور 1387

Ya_Ali - المان - کلن
سلام علیکم

قسمت دوم :
دکتر «الکسیس کارل» در کتاب «انسان، موجود ناشناخته» می‏نویسد: «با روزه‏داری، قند خون در کبد می‏ریزد و چربیهایی که در زیر پوست ذخیره شده‏اند و پروتئین‏های عضلات و غدد و سلول‏های کبدی آزاد می‏شوند و به مصرف تغذیه می‏رسند.»
وی می‏گوید: «لزوم روزه‏داری در تمام ادیان تأکید شده است. در روزه، ابتدا گرسنگی و گاهی نوعی تحریک عصبی و بعد ضعفی احساس می‏شود، ولی در عین حال، کیفیات پوشیده‏ای که اهمیت زیادی دارند، به فعالیت می‏افتند و بالأخره تمام اعضا، مواد خاص خود را برای نگهداری و تعادل محیط داخلی و قلب، قربانی می‏کنند و به این ترتیب روزه تمام بافت‏های بدنی را می‏شوید (خانه تکانی می‏کند) و آنها را تازه می‏کند.»

دکتر «ژان فروموزان» روش معالجه با روزه را، شست و شوی اعضای بدن تعبیر می‏کند، که در آغاز روزه‏داری، زبان باردار است، عرق بدن زیاد است، دهان بدبو است و گاه آب از بینی راه می‏افتد، که همه اینها علامت شروع شست و شوی کامل بدن است. پس از سه چهار روز بو برطرف می‏شود، اسیداوریک ادرار کاهش می‏یابد و شخص احساس سبکی و خوشی خارق العاده‏ای می‏کند. در این حال اعضا هم استراحتی کافی دارند.

والسلام.
یکشنبه 3 شهریور 1387

Ya_Ali - المان - کلن
سلام علیکم

قسمت سوم :
دکتر «تومانیاس» درباره فوائد بهداشتی روزه‏داری می‏نویسد: «فائده بزرگ کم خوردن و پرهیز نمودن از غذاها در مدت کوتاه، آن است که چون معده در طول مدت یازده ماه مرتب پر از غذا بوده، در مدت یک ماه روزه‏داری مواد غذایی خود را دفع می‏کند و همین‏طور کبد که برای هضم غذا مجبور است دائما صفرای خود را مصرف کند، در مدت سی روز ترشحات صفراوی را صرف حل‏کردن باقی‏مانده غذای جمع شده خواهد کرد. دستگاه هاضمه در نتیجه کم خوردن غذا، اندکی فراغت حاصل نموده و رفع خستگی می‏نماید. روزه، یعنی کم خوردن و کم آشامیدن در مدت معینی از سال و این بهترین راه معالجه و حفظ تندرستی است، که طب قدیم و جدید را از این جهت متوجه خود ساخته است. به ویژه امراضی که بر دستگاه هاضمه، به خصوص کلیه و کبد عارض می‏شود و به توسط دارو نمی‏توان آنها را درمان کرد، روزه به خوبی معالجه می‏نماید. چنانچه بهترین دارو برای برطرف ساختن سوء هاضمه نیز روزه گرفتن است. بیماری مخصوص کبد نیز که موجب یرقان می‏گردد، بهترین طریق درمانش همان روزه گرفتن است؛ زیرا ایجاد این امراض اغلب اوقات به واسطه خستگی کبد است که در هنگام زیادی عمل و فعالیت، نمی‏تواند صفرا را از خود بگیرد.»

والسلام.
یکشنبه 3 شهریور 1387

Ya_Ali - المان - کلن
سلام علیکم

قسمت چهارم :
دکتر «گوئل‏پا» فرانسوی می‏گوید: «چهار پنجم بیماریها از تخمیر غذا در روده‏ها ناشی می‏شود که همه با روزه اصلاح می‏گردد.»
دکتر «آلکسی سوفورین» می‏نویسد: «جسم به هنگام روزه به جای غذا از مواد باقی‏مانده در بدن استفاده کرده و آنها را مصرف می‏کند و بدین وسیله مواد کثیف و عفونی‏ای که در جسم است و ریشه و خمیره بیماریها از آنهاست، از بین می‏رود. روزه سبب بهبودی همه بیماریها است. بنابراین، شایسته است که جسم خود را به وسیله روزه، نظیف و پاکیزه کنید.»

والسلام.
یکشنبه 3 شهریور 1387

Ya_Ali - المان - کلن
سلام علیکم

قسمت اخر :
بیماریهایی را که این دانشمندان توانسته‏اند به وسیله روزه معالجه نمایند به قرار ذیل است: «نوراستنی، التهاب معده، التهاب حنجره، سفلیس، سل، درد چشم، زکام مزمن، درد سینه، نفخ و ورم ریه‏ها، بیماریهای عصبی، لرزش اندام، استسقاء، فلج، کم‏خونی، اضطراب روحی، ضعف عمومی بدن، بیماری کبد ، مالاریا و بالأخره تضعیف غده‏های سرطانی و ترک اعتیاد.»
دکتر «کاریو» آمریکایی می‏نویسد: «هر شخص بیمار باید در سال مدتی از غذا پرهیز کند؛ زیرا مادامی غذا به تن می‏رسد، میکروبها در حال رشدند، ولی هنگامی که از غذا پرهیز شود، میکروبها روبه ضعف می‏روند.»
وی همچنین می‏افزاید: «روزه‏ای که اسلام واجب کرده است، بزرگترین ضامن سلامتی تن است.»
از مطالب یادشده درباره فایده بهداشتی درمانی روزه در می‏یابیم که امروزه در علم پزشکی به اثبات رسیده که عامل بسیاری از بیماری‏ها زیاده روی در خوردن و آشامیدن و عدم رعایت بهداشت تغذیه است.

پیام آور بزرگ اسلام، پیامبر اکرم (ص) قرنها پیش، این مطلب را در کلامی ژرف چنین فرمود: «المعدة بیت کل داء و الحمیة رأس کل دواء»(29)معده، خانه تمام دردهاست و پرهیز و امساک بالاترین داروهاست.

والسلام.
یکشنبه 3 شهریور 1387

derafsh - اتریش - وین
دوستان عزیز لطفا کتاب تولدی دیگر نوشته دکتر شجاع الدین شفا را از سایت زیر دانلود کنید. این کتاب یکی از بهترین کتابهایی است که در مورد تاریخچه پیدایش دین به رشته تحریر در امده است. در ابن سایت در ستون قرمز رنگ سمت چپ می توانید کتاب را فصل به فصل دانلود کنید. در این کتاب خواهید دید که روزه گرفتن ریشه تاریخی بس قدیمی دارد! مانویان(یکی از ادیان قدیمی ایرانی) دقیقا یک ماه روزه می گرفته اند. که همان قوانین دقیقا وارد اسلام شده است. همچنین در این کتاب خواهید دید که اسلام هیچ چیز تازه برای بشر به ارمغان نیاورده است!
ادرس سایت:https://www.sh-shafa.com/

در فصل؛ جهان پس از مرگ در ائین های توحیدی؛ در ص 8 می خوانیم(خودتان ببینید):

به خلاف نماز؛ رسم روزه داری در نزد اعراب جزیره العرب سابقه ای قدیمی و ماقبل اسلامی داشته است...ولی در زمان ظهور اسلام سابقه مهم دیگری نیز در همین زمینه وجود داشت و ان روزه یکماه مانویان در هر سال بود که به یابود زندان و مرگ مانی گرفته می شد و با روز مقدس؛ به ما؛ معادل روز فطر مسلمانان پایان می یافت. این روزه که همزمان با عید پاک مسیحیان بود در ماه فروردین برگزار می شد...(خودتان ادامه دهید).
-----------------------------------------------
دوستان مسلمان قبل از اینکه در مورد کامنت من اظهار نظر کنید کل این کتاب را بخوانید. بسیار کتابی جالب و خواندنی است. شاد باشید.
یکشنبه 3 شهریور 1387

banoo - امارات - امارات
paltalk - اتریش - وین اون خدایی که میشناسی نیست اون الله بزرگتر از این حرفهاست خداوند کسی رو زجر نمیده خداوند میخواهد حس کنی کسی که ندارد نانی بخورد چقدر سخت است این امتحان از طرف خداوند است که ببیند در اینروزها و روزهای دگر به همنوع خودت کمی میکنی یا فقط به فکر خودت هستی..در ضمن روزه از نظر علمی استراحتیست برای معده گنده و یکدنده جنابعالیست..لطفا بقول دوستمون دیگر نظری ندهی بهتر استت
دوشنبه 4 شهریور 1387

palangipush - کانادا - ونکوور
پالتک- اتریش-وین
.... ببند همین اراجیفها را میگی که همه به کل ایرانیهای خارج ازایران بد بین هستنند. همون خدا الان اراده کنه کل زندگیت کنفو یکون میشه.من معذرت می خواهم تند رفتم ولی خواهش می کنم کمی مطالعه کن شیک بودن با لا مذهبی فرق داره.
یا علی-المان- کلن
ممنون و التماس دعا در ماه مبارک رمضان.
دوشنبه 4 شهریور 1387

irandoost - ایران - تهران
درفش - اتریش - وین
خیلی ممنون از آدرس سایت تولدی دیگر. حتما می دونی که این کتاب در ایران ممنوعه و ما نمی تونیم بهش دسترسی داشته باشیم. من که خیلی دلم می خواست بخونمش و همین الان همه را دانلود کردم که بتدریج بخونم. بازهم ممنون و برات آرزوی سلامتی می کنم.
یاعلی - آلمان - کلن
خوب که چی؟ میخوای حقانیت اسلام را ثابت کنی؟ روزه در همه ادیان هست.
دوشنبه 4 شهریور 1387

ع.م.غ - امارات - دبی
derafsh - اتریش - وین ممنون به خاطر سایتی که معرفی کردی. عزیز من حالا تو هر چی می خوای بگو. مگه تو کله کسی میره. این دوستان مسلمان ما خوندن این کتاب ها رو گناه می دونن. کسی نگفته که تمام اصول اسلام بده. اما اینها در ادیان و آیین های دیگه هم هست...
به هر حال هر کسی حق داره عقیده خودشو داشته باشه. اما تو رو خدا بزارین بقیه مردم هم عقاید خودشون رو داشته باشن.
دوشنبه 4 شهریور 1387

jamkaran_chah - ایران - تهران
Ya_Ali - المان - کلن
اون چیزی که شما میفرمایید اسمش رژیم غذایی است نه روزه .
چه لزومی داره آدم توی این ماه بخصوص این کار رو انجام بده و موقع افطار و سحری مثل ...غذا بخورد.
بجای این چی بخورم چی نخورم ها مردم آزاری نکنین. .... کذب اللهی
دوشنبه 4 شهریور 1387

raha_99 - انگلیس - لندن
ماه رمضان آمد آن بند دهان آمد زد بر دهن بسته تا لذت لب بیند
آمد قدح روزه بشکست قدحها را تا منکر این عشرت بی باده طرب بیند
سغراق معانی را بر معده خالی زن معشوقه خلوت را هم چشم عزب بیند
با غره دولت گو هم بگذرد این نوبت چون بگذرد این نوبت هم نوبت تب بیند
خامش کن و کمتر گو بسیار کسی گوید که او جاه و هوا جوید تا نام و لقب بیند .
سه‌شنبه 5 شهریور 1387

Omid Iran - ایران - تهران
Ya_Ali - المان - کلن
سلام علیکم
آقایون کوته فکری...که فکر می کنید روزه تاثیری دارد در اینکه انسان حال گرسنه ها را در یابد...
1. 100درصد کسانی که در ایران روزه می گیرند برای رفع تکلیف است و ترس از جهنم نه برای دریافتن حال گرسنه ها...
2.همه می دونند که در ایران در ماه رمضان مصرف غذایی مردم به شدت بالا می رود و از بعد از اذان مغرب و عشا تا اذان صبح مردم فقط به خوردن مشغولند... اگر باور ندارید به من بگویید چرا در ماه رمضان ایران دچار کمبود گوشت و مرغ و شیر و برنج می شود...
3.آثار منفی اجتماعی روزه واقعا تمامی ندارد: بی حالی و کسالت – کم کاری – بوی بد دهان ها- اعصاب خورد مردم و غیر قابل تحمل شدن آدم ها- افزایش تنش در محیطهای کاری بعلت بد حوصلگی و کم کاری افراد
ضمنا اینکه می گویند دین به درد زندگی امروزی نمی خورد واقعیت محض است چونکه در جوامع پیشرفته قوانینی بشری وضع شده که دولت یا نهادهای مدنی غیر دولتی خود را ملزم به تامین رفاه عمومی و سیر کردن شکم گرسنه ها می دانند و لذا نیازی به هم دردی با گرسنگان از راه روزه داری ریاکارانه نیست...
در همین کشورهای پیشرفته با بالا بردن سطح در آمد سرانه افراد جامعه به رفع فقر کمک می کنند.. اگر فقیری در اروپا یا آمریکا یا کانادا و استرالیا دیدی مطمئن باش که مهاجری از یکی از کشورهای بدبخت دنیا است که رفته تا سربار اونها بشه... مردم این کشورها سالهاست که با کلمه فقر و گرسنگی میانه ای ندارند آنهم به خاطر اینکه آدم های باشعوری را بعنوان حاکم انتخاب کرده اند که اولین دغدغه شان اصلاح وضع اقتصادی مردم است نه ساختن بمب اتمی یا غنی سازی اتمی...
در آثار منفی روزه بر فیزیولوژی بدن هم ساعت ها می شود مطلب گفت.... مگر می شود به باک ماشین بنزین نریخت و انتظار حرکت از ماشین داشت.. ساده ترین اصل در بیولوژی آن است که بدن انسان از سلول ساخته شده و سلولها هم برای ادامه حیات و تقسیم و زایش نیاز به دریافت مواد غذایی و اکسیژن و آب دارند...
Ya_Ali - المان - کلن
این دکتر «الکسیس کارل» شما احتمالا اسم مستعار یه آخوند بی سوادتر از شماست .... آدم حسابی مگه معده آدم تو 11 ماه ته مانده ای توش می مونه که تو 1 ماه فرصت تخلیه داشته باشد.... در عرض چند ساعت پس از خوردن غذا معده انسان خالی می شود و مغز انسان دستور یه تغذیه جدید را صادر می کند...
روزه یک ماهه هیچ توجیه علمی ندارد و آخوندها تلاش می کنند که رنگ و بوی علمی بهش بدهند... کل حرف اینه: روزه یک اجبار دینی است نه یک واقعیت علمی
سه‌شنبه 5 شهریور 1387

aida2 - ایران - تهران
تو بدم بمیر و بدم
سه‌شنبه 5 شهریور 1387

raha_99 - انگلیس - لندن
امید ایران ! وقتی که می خواهی انتقاد کنی از سر علم وآگاهی اینکار را انجام بده نه سلیقه شخصی ! ظرفی که شسته نشود جرم گرفته و میکرب جذب می کند ٬ معده ظرف همیشگی خوراک هر فرد است . نشنیده ای که گاهی حتی در این ظرف انواع کرمها منجمله آسکاریس ٬ کدو و........زندگی می کنند . بس جرم گرفتن این ظرف طبیعی ست و بزشکان هم در بسیاری از بیماریها بعنپان درمان امساک یا روزه داری را بیشنهاد می کنند.
اما هدف اصلی از روزه داری کنترل نفس است و قوی شدن اراده اما چون این روزها این حرفها دمده شده و کمتر کسی به معنا اهمیت می دهد
تنها به نکات بزشکی آن توجه می شود .
در حج واجب فرد سه روز محرم است یعنی در احرام بسر می برد در این سه روز او باید کاملا مراقب رفتار خود باشد تا جاییکه حتی اگر پوست خود را در اثر خاراندن زیاد زخمی کند از احرام در می آید و باید کفاره آن را قربانی دهد یا اینکه آزاری به ملخی که در آنجاست برساند ویا گربه ای را براند تمام اینها کنترل نفس است که تمرینی باشد برای زندگی و در حج عمره احرام تنها یک روز است . احرام یک نوع جهاد اکبر است که مبارزه با نفس است و به همین خاطر بالاترین مجاهدت هرکس مبارزه با نفس اماره ویا جهاد اکبر است . یک سالک از شروع راه در تمام لحظات باید در حال کنترل نفس و مراقبه نسبت به هدایت آن به درست کرداری باشد در حالی که سر به کار و دل به یار مشغول است و همواره دل در محضر دوست .
نفس بنا به ذات خود به سفل میل داشته و همواره مایل به کارهایی ست که انسان را به اسفل السافلین بکشاند اما روح می خواهد او را به سمت نور و سبکی برواز دهد ٬ یکی از راه های بزرگ شدن نفس پرخوری ست و یکی از راههای ضعیف کردن آن گرسنگی . البته روزه داری دلایل بسیار دارد که درک گرسنگی یکی از آنهاست اما بالاترین علت آن رسیدن به ترقی روحی ست .
چهار‌شنبه 6 شهریور 1387

mehdi bekhon - ایران - ندارم
سلام من با پوزش از همه و مسئولین سایت میخوام یه پیغام واسه یه دوست بنویسم من اینو تو چندتا مطلب میزنم که حتما بخونه، شرمنده


سلام آقا مهدی فکر کنم دیگه همه چیزرو باور کردی، امیدوارم منو ببخشی، من تا ابد دوست دارم. از دوشنبه به بعد ندیدم تو سایت اومده باشی شایدم اومدی چیزی ننوشتی اما من نگران شدم دعا میکنم حالت خوب باشه، حالا میتونی کامپیوترتو خاموش کنی و به همه چیزایی که داشتنشونو دوست داشتی برسی و از کنج ازلتت بیایی بیرون.
مراقب خودت باش،
آرزومند آرزوهایت من.
جمعه 8 شهریور 1387

koresh - انگلیس - لندن
روزه یک نوع تنبلی اسلامی است
جز تنبلی و نکبت چیزی نیست
اینم از افتخارات اسلام مبین است
جمعه 8 شهریور 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.