محققان دانشگاه داکوتای شمالی با استفاده از دستگاه شبیه ساز مهارت های ۶۰ نفر را در هدایت خودرو بررسی کردند. تمرکز و سرعت واکنش این افراد هم از موارد تحقیق بود.
به گزارش این محققان، نتیجه آزمایش ها در افرادی که داروهای ضدافسردگی مصرف می کردند، ضعیف تر از دیگران بود.
اما به گفته محققان هنوز به طور کامل مشخص نیست که کاهش مهارت مصرف کنندگان داروهای ضد افسردگی به خاطر تاثیر مستقیم داروهاست یا به خاطر شرایط ناشی از ابتلای به افسردگی. به گفته پاسخ به این سوال نیاز به تحقیق بیشتر دارد.
نتیجه این تحقیق در گردهمایی سالانه انجمن روانشناسی آمریکا ارائه می شود.
کاهش مهارت ها
محققان افراد مورد مطالعه را به سه گروه تقسیم کردند. اعضای گروه اول از داروهای ضدافسردگی استفاده نمی کردند، گروه دوم مقادیر کمی از این داروها را مصرف می کردند و گروه سوم مصرف کننده دز بالای این داروها بودند.
دستگاه شبیه ساز شرایط مشابهی را با رانندگی در شهر مانند واکنش به چراغ ترمز خودروی جلو، علایم رانندگی و چراغ قرمز ایجاد می کرد.
محققان در آزمایش های خود متوجه اختلاف فاحش عملکرد گروه اول با گروه سوم شدند.
به گفته آنها در حالی که متوسط امتیاز رانندگی گروه اول ۶۹ امتیاز و برای گروه دوم ۶۵ امتیاز بود، این رقم برای گروه سوم ۵۴ امتیاز بود.
مححقان می گویند برای مشخص شدن علت کاهش مهارت رانندگی مصرف کنندگان دز بالای داروی ضد افسردگی به مطالعات بیشتری نیاز است.
دکتر هالی دانویتز، سرپرست محققان دانشگاه داکوتای شمالی در این باره گفت: "به طور واضح کار بیشتری بر روی این موضوع باید انجام شود. نیاز به مطالعه گسترده تری هست. ولی به طور مشخص به نظر می رسد ارتباطی وجود دارد."
به گفته دکتر دانویتز بیمارانی که داروهای ضدافسردگی مصرف می کنند باید هنگام رانندگی یا انجام کارهایی که به تمرکز و دقت احتیاج دارد، احتیاط کنند.
|