مدیرکل درمان و بازپروری ستاد مبارزه با مواد مخدر، اعتیاد به کراک را مسأله اول اعتیاد در کشور که نیازمند توجه جدی همه ارگانهای کشور است، توصیف و اظهار کرد: متاسفانه نمی توانیم الگوی خاصی برای درمان اعتیاد به کراک در کشور تعریف کنیم.
سعید صفاتیان در گفتگو با ایسنا، شمار کنونی مراکز درمان اعتیاد سراسر کشور را یکهزار و ۳۰۰ مرکز اعلام و بیان کرد: تمرکز بسیاری از مراکز درمان اعتیاد در کشور بر موضوع درمان اعتیاد به کراک است که ۲۶ درصد معتادان کشور را درگیر کرده و این در حالیست که می توان گفت کمتر از یک سال پیش، تمرکز این مراکز بر روی مواد مخدر سنتی مصرفی در ایران یعنی تریاک و هروئین معطوف بود و این چرخش، لزوم افزایش سرعت ارگانهای درگیر در امر مبارزه با اعتیاد در کشور به ویژه نهادهای درمانی به نسبت سرعت مواد جدید اعتیادآور سخت از جمله کراک باید همتراز شود.
وی همچنین با تأکید بر لزوم اطلاع رسانی و آگاهی رسانی بیشتر به جوانان در زمینه ماهیت کراک و سایر مواد تازه وارد، تصریح کرد: من بارها بر لزوم آگاهی رسانی در زمینه اعتیاد تاکید کرده ام و تا زمانی که این امر به حد لازم خود نرسد، همچنان بر آن تاکید خواهم کرد. مدیرکل درمان و بازپروری ستاد مبارزه با مواد مخدر، همچنین در پاسخ به این سوال که آیا پروتکل درمانی خاصی تاکنون از سوی مراجع علمی مرتبط در زمینه درمان کراک تدوین شده است؟
گفت: ۲ مرکز تحقیقاتی بزرگ در زمینه اعتیاد، مسئولیت تهیه و تدوین پروتکل های درمانی اعتیاد در کشور را بر عهده دارند؛ اما شرایط فعلی ایجاب می کند که این مراکز با توجه به الگوی کنونی مصرف مواد مخدر و شرایط جغرافیایی و فرهنگی در کشور، تحقیقات بیشتر و کاربردی تری در زمینه اعتیاد به کراک انجام دهند. صفاتیان این موضوع را نیز تاکید کرد که ستاد مبارزه با مواد مخدر از دانشگاه ها خواسته است که تحقیقات خاصی را در زمینه اعتیاد به کراک ایرانی انجام دهند تا زمینه تدوین پروتکل مشخص درمانی برای اعتیاد به کراک هر چه زودتر فراهم شود.
|
|
|
|