زنان به دلیل طولانی بودن روند رسیدگی در دادگاه‌ها، طلاق توافقی را می‌پذیرند

زنان به دلیل طولانی بودن روند رسیدگی در دادگاه‌ها

 طلاق توافقی را می‌پذیرند

معاون پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه گفت:زنانی که با توافق از همسرشان جدا می‌شوند به دلیل وجود پروسه طولانی مدت در دادگاه‌های خانواده، طلاق توافقی را می‌پذیرند.

شهلا کاظمی‌پور معاون پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی فارس درباره طلاق توافقی با بیان اینکه در این رابطه آماری ارائه نشده ‌است، گفت: براساس تحقیقات و پایان‌نامه‌های دانشجویان ، در90 درصد طلاق‌های توافقی، خانم‌ها متقاضی طلاق هستند.
وی ادامه داد: بر اساس این تحقیقات ، بین 30 تا 40 درصد طلاق‌ها به صورت توافقی صورت می‌گیرد.
معاون پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه در ادامه گفت : در مواردی هم که حتی مرد تمایل به جدائی دارد، طوری رفتار می‌کند و زن را تحت فشار قرار می‌دهد که زن مجبور می‌شود برای جدایی و طلاق اقدام کند. ضمن این‌که زن مجبور می‌شود پروسه و روند طولانی را تحمل کند.
به گفته کاظمی‌پور زنانی که درخواست طلاق می‌کنند به دلیل مشاجره‌های فراوانی که با همسر خود برایشان ایجاد می‌شود حتی امکان زندگی در همان منزل برایشان وجود ندارد و بسیاری از خانم‌های متقاضی طلاق مشکل جا و مکان را دارند.
معاون پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه در رابطه با دلیل پذیرفتن طلاق توافقی از سوی خانم‌ها بیان کرد:خانم‌هایی که با توافق از همسرشان جدا می‌شوند به دلیل وجود پروسه طولانی مدت در دادگاه‌های خانواده، طلاق توافقی را می‌پذیرند.
این محقق گفت : طلاق توافقی از نظر نوع اقدام است که دادگا‌ه‌ها دیگر این نوع درخواست‌ها را در یک پروسه طولانی قرار نمی‌دهند و حکم به سرعت صادر می‌شود و در واقع یک نوع تسهیل به شمار می‌آید.
به گفته وی حتی زنانی هستند که امکان مالی دارند ولی به خاطر این دسته مشکلات از قبیل طی کردن روند طولانی ،جنگ و دعوا ترجیح می‌دهند توافقی جدا شوند.
کاظمی پور تصریح کرد: عده‌ای از مردها به دلیل غرض‌ورزی و لجبازی حاضر به طلاق همسر خود نیستند و همسر خود را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند در نتیجه زن مجبور می‌شود تا شرایط مرد را بپذیرد و تن به طلاق توافقی بدهد.
معاون پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه در رابطه با وضعیت قانون در زمینه طلاق، گفت: تسهیلاتی که قانون در دادگا‌ه‌ها برای زنان ایجاد کرده بسیار شفاف است،‌اما در مرحله اجرا این تسهیلات وجود ندارد ضمن این‌که این مسأله به عنوان یکی از عوامل بروز طلاق توافقی محسوب می‌شود.
وی با تأکید بر بررسی عوامل طلاق در جامعه، اظهار داشت : عدم تفاهم اخلاقی و فرهنگی از جمله عوامل طلاق است و این مسأله ناشی از پروسه‌ای بوده‌است که وضعیت مالی، تحصیلات خانم و یا خودخواهی آنها را دربر می‌گیرد.
کاظمی‌پور توضیح داد : در خانواده‌های رده پایین جامعه مسائل مالی از عوامل طلاق است ولی در خانواده‌های رده بالا با وجود مسائل مالی، مصرفی بودن یا خودخواه بودن زن در بعضی موارد به عنوان عامل اصلی طلاق شناخته می‌شود.
معاون پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه در رابطه با این که آیا نقص قانون و وجود مهریه باعث می‌شود تا از طلاق توافقی استقبال شود، گفت: متأسفانه قوانین ما از ضمانت اجرایی ضعیفی برخوردار هستند و حتی بحث مهریه نیز در همان ابتدای مراسم ازدواج و چانه‌زنی‌های خانواده‌ها تخریب کننده است.
وی گفت: راه حل پیشنهادی من این است که باید مرد ملزم به بیمه خانم شود و به عبارتی دیگر خانم بتواند برای تأمین آتیه از تأمین اجتماعی حقوق بگیرد .بیمه تأمین اجتماعی ساده‌ترین راه برای تأمین آتیه زن است.

bahram1 - ایران - تبریز
تا قوانین اسلامی زن ستیز تو این مملکت هست وضعیت زن و خانواده همینه
شنبه 15 تیر 1387

jamsil - کره - سپول
به خدا ای کاش این ازدواج از اول سر نمی گرفتکه بعدا اتش جدای راادم نمیدید منفور ترین چیزها یکی هم همین طلاق است از حق کمک بگیرید..
شنبه 15 تیر 1387

taratanha - ایران - شهرک قدس
متاسفانه تو این کشور آدم از زن بودن خودش در عذاب است . کشوری که فقط بلدن شعار بدن و خودشون رو که مثل طبل تو خالی هستند را بزرگ نشون بدن .تما م قانونهای خانواده در ظاهر به نفع خانمها است ولی در باطن واقعا وقیحانه است یه زن باید واقعا مرد باشد که از پس این دادگاهها و قانونها بر بیاد . متاسفم که ..........
شنبه 15 تیر 1387

dandy - امارات - امارات
قانون ایران در مورد زنان کم و کسری کرده.... در ایران زنان حقی ندارند......... قاضی اینقدر زن و میچرخونه تا پشیمون بشه.....یکی از دوستان 4 سال پیش میخواست طلاق بگیره 4 سال تا بحال هم نگرفته تازه گیها بهش گفتند دیگر اخرین دادگاهیشه ..بعد از اون طلاق میگیری...بهش گفتم چرا توافقی اینکار و نکردی گفت لج کرد قبول نکرد بهم گفت میزارم موهایت مثل دندونات سفید بشه...من تصمیم گرفتم باهاش بجنگم ..دو دانگ خانه به اسم خانمه بودسند دو دانگ را به اسمش گذاشت نفقه این چند سال را هم گرفت .و. غیره بدستور قاضی به اسم خانمه در اومد و بقول خودش گفت من که تصمیم ازدواج نداشتم هم به امور کاریم میرسیدم هم به خریدم هم پدر این اقا رو در اوردم....
شنبه 15 تیر 1387

parviz1 - انگلستان - کترینگ
منشا تمام این طلافها مالی است.و مشکل مالی هم در دست دولت!!!یعنی اگر شغل و درآمد کافی و امکاناتی برای ملت بوجود بیاورند و انقدر دلارها را به عرب و و کشورهای دیگه بذل و بخشش نکنند مشکل ملت واقعا حل میشه.آخه این ملت چه گناهی کردن که همه چیزشونو گرفتین!!! ازدواج که در اسلام سنت پیامبر بود و حفظ رفاه خانواده بزرگترین وظیفه مرد بود و بزرگترین مسئولیت دولت اینستکه در خدمت ملت باشد.اما در عمل خیر و در خدمت جیب خود و مشکلات بیگانگانند!!!!
شنبه 15 تیر 1387

koorosh e kabir - انگلستان - ناتینگهام
این اعتراض کجاس تا یه چیزی بلغور کنه.
شنبه 15 تیر 1387

bitajoon - انگلیس - لندن
parviz1 - انگلستان - کترینگ

شاید منشا بیشتر طلاقها مالی باشه ولی همه نیست مشکلات روحی وبی فرهنگی هم هست .خیلیها هنوز شناخت قبل از ازدواج را جدی نمیگیرند.ازدواج امادگی لازم داره هنوز هم وقعا بعضیها نمیدونن چرا دارن ازدواج میکنندو عده ای هم فقط به خاطر رفع نیاز جنسیشون ازدواج میکنند.منظورم این هست که مشکلات فرهنگی هنوز وجود دارند
شنبه 15 تیر 1387

sepid.irooni - انگلستان - لندن
واقعن من یکی که از قانون زن در ایران خیلی حتی از موارد دیگر جامعه بیشتر اعصابم خورد میشه!!و اینم خودم شاهد بودم تمام زن های ایرانی هر روز این مورد زن ستیزی رو در ایران میشنون!!و بعدشم میگن مردای ایرونی که چرا زن های ایرونی از ایران خارج میشن چرا دیگه مثل تو ایران نجیب نیسن و اون طوری نیستن و به نظر من حقشونه!!من خودم که این حرفارو میگم فکر نکنید که من خودم این طوریم یا طلاق گرفتم نه تمام دوستام رو میبینم حالا چه در ایران یا خارج چی میکشم و من برای دولت ایران متاسفم قفط بلدن تو روزنامه ها دروغ بگن و بنویسن!!
یکشنبه 16 تیر 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.