ابتدا روز 9 ژوئن از محسن طلائی معاون اقتصادی وزارت خارجه ایران نقل قول شد که دولت بخش عمده دارایی هایش را از بانک های اروپایی به بانک های آسیایی منتقل کرده است.
وی آن زمان خبر داد که بخشی از دارایی های ارزی ایران در اروپا به دارایی واقعی مانند طلا و سهام بدل شده و بخش دیگر به بانک های آسیایی منتقل شده است.
آن اقدام پیش از تحمیل تحریم های تازه ای از سوی اتحادیه اروپا که از جمله شامل انسداد دارایی های بانک ملی می شد انجام شد. چند روز بعد نشریه "شهروند امروز" گزارش داد که حدود 75 میلیارد دلار از دارایی های ایران از بیم انسداد آنها از اروپا خارج شده است.
اما علی دیواندری، مدیر عامل بانک ملت، روز 18 ژوئن در گفتگو با خبرگزاری مهر چنین اقدامی را تکذیب کرد.
وی در خصوص خروج دارایی های ایران از بانک های اروپایی گفت: "این موضوع در بحث دارایی های بانک های ایرانی در بانک های اروپایی مطرح نیست و اتفاق نیفتاده است."
وی افزود: "منابعی از دارایی های بانک های ایرانی از بانک های اروپایی به کشور یا سایر کشورها منتقل نشده و نخواهد شد و دلیلی هم برای این جابجایی منابع وجود ندارد."
اما این حرف آخر مقام های جمهوری اسلامی در این زمینه نبود.
به گزارش خبرگزاری رویتر مهدی صفری، از معاونان وزارت خارجه ایران، در مصاحبه ای با یک نشریه اتریشی (Die Presse) که روز چهارشنبه چاپ شد، از "قصد" ایران برای خروج دارایی هایش از اروپا در واکنش به تشدید تحریم ها سخن گفت.
"ما قصد داریم این پول ها را خارج کرده و جای دیگری سرمایه گذاری کنیم. اگر شما بیش از 100 میلیارد دلار از حساب ها بکشید، آنوقت این کار باعث کمبود پول خواهد شد و بر اقتصاد جهان تاثیر خواهد گذاشت."
27 کشور اتحادیه اروپا روز دوشنبه 23 ژوئن جهت تحت فشار گذاشتن ایران برای توقف غنی سازی اورانیوم، در مورد تحریم های مالی جدید توافق کردند.
بر اساس موازین جدید کلیه دارایی های بانک ملی، بزرگترین بانک ایران، در اتحادیه اروپا مسدود خواهد شد.