هورمون کاهش وزن

هورمون کاهش وزن

پایین‌آمدن سطح هورمونی به نام لپتین که به مغز کمک می‌کند تا در مقابل غذاهای اشتهابرانگیز مقاومت کند.

 ممکن است توضیح‌دهنده این باشد که چرا افرادی که وزن کم می‌کنند، اغلب در حفظ وزن خود دچار مشکل می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری رویترز پژوهشگران آمریکایی می‌گویند که بازگرداندن لپتین به حد پیش از رژیم غذایی ممکن است این مشکل را برطرف کند،  و به این ترتیب راهی برای موفقیت افرادی که رژیم می‌گیرند، پیدا شود.

مایکل روزنبام از مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در نیویورک که نتایچ پژوهشش در این مورد در شماره اخیر نشریه clinical investigation منتشر شده است، در این باره می‌گوید: "هنگامی که شما برای برطرف کردن چافی وزنتان را کم می‌کند، توفان تمام عیاری برای بازگرداندن وزن از دست‌داده شده در بدنتان به وجود می‌آید."

روزنبام می‌‌‌گوید پس از کاهش وزن نه تنها سوخت و ساز کارآیی بیشتری پیدا می‌کند، بنابراین بدن نیاز به کالری کمتری خواهد داشت، اما مغز به غذاهایی که خوشمزه به نظر می‌رسند، تمایل بیشتری پیدا می‌کند.

به گفته روزنبام به نظر می‌رسد که نواحی  از مغز که به شما می‌گویند غذا نخورید دچار کاهش فعالیت می‌شوند. شما علاقه بیشتری به غذا پیدا می‌کنید و کنترل‌تان بر خودتان کمتر می‌شود.

هورمون لپتین یک ماده طبیعی مهارکننده اشتها است که بوسیله سلول‌های چربی در بدن ترشح می‌شود. کشف این ماده در دهه 1990 باعث جلب توجه بسیار شد؛ در آن زمان دانشمندان دریافتند که لپتین در موش‌ها باعث می‌شود که آنها کمتر غذا بخورند و وزن‌شان کاهش می‌یابد. چنین پدیده‌ای به ندرت در انسان‌ها رخ می‌دهد.

در بررسی‌های قبلی دانشمندان نشان داده بودند که افرادی که وزن کم می‌کنند، میزان لپتین کاهش پیدا می‌کند، چرا که بدن سعی می‌کند با این کاهش وزن مخالفت کند و از ذخایر انرژی خود (بافت‌های چربی) محافظت کند.

روزنبام تاثیر این کاهش لپتین را بر مغز افرادی که وزن کم می‌کنند،  و اینکه آیا جایگزینی این هورمون ممکن است به آنها کمک کند تا وزن خود را حفظ کنند، مورد بررسی قرار داد.

به عقیده روزنبام با شناخت تاثیرات لپتین هنگام کاهش وزن می‌توان شیوه‌های جدید درمانی برای کمک به حفظ کردن وزن پس از کاهش آن ابداع کرد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.