این مقام که از وی نام برده نشد به گزارشی که روز دوشنبه در روزنامه واشنگتن پست منتشر شد و می گفت آمریکا درحال بررسی ایجاد نوعی دفتر حفاظت منافع در ایران است واکنش نشان می داد.
وی به ایرنا گفت که "به طور اصولی، مقام های ایرانی درخواست هایی که از کانال های دیپلماتیک دریافت می کنند را بررسی می کنند."
وی تاکید کرد که این گزارش تنها در رسانه های آمریکا مطرح شده و هنوز جنبه رسمی ندارد و ایران تنها درخواست هایی که رسما مطرح شود را مد نظر قرار خواهد داد.
ایران از سال ها پیش دارای دفتر حفاظت منافع در واشنگتن بوده است که عمدتا به امور اتباع ایرانی همچون تجدید گذرنامه در آمریکا رسیدگی می کند.
اما آمریکا از انقلاب 1979 به بعد هرگز چنین حضوری در ایران نداشته است و ایرانیان برای گرفتن ویزای آمریکا به کشورهای همسایه مراجعه می کنند.
آمریکا برای رساندن پیام های خود به ایران بر سفارت سوئیس تکیه می کند. شهروندان آمریکایی که به ایران می روند یا آنجا زندگی می کنند نیز برای امور اداری خود به این سفارتخانه مراجعه می کنند.
روزنامه واشنگتن پست روز دوشنبه در مقاله ای در ستون آزاد خود به قلم "فرد هایات" نوشت که مقام های دولت آمریکا اخیرا ایده گشایش دفتر حفاظت منافع در تهران را بررسی کرده اند و نتیجه تصمیمات خود را تا چند هفته دیگر اعلام خواهند کرد.
یکی از اهداف چنین کاری تعامل بیشتر با مردم ایران عنوان شد.
آمریکا پیش از این در سال 1977 دفتر مشابهی را در هاوانا، پایتخت کوبا، تاسیس کرده بود. کوبا هم مانند ایران با ایالات متحده روابط سیاسی ندارد.
با این حال تام کیسی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا از چنین موضوعی ابراز بی اطلاعی کرد.
آقای کیسی ارتباطی میان این موضوع و خشم آمریکا از سوئیس به خاطر امضای قرارداد گاز با ایران را رد کرد.
امضای قرارداد خرید گاز از ایران توسط سوئیس انتقاد آمریکا را به دنبال داشت و وزارت خارجه آمریکا از تجدید نظر در نقش سوئیس به عنوان حافظ منافع خود در ایران خبر داده بود.
روابط سیاسی ایران و آمریکا پس از حمله دانشجویان پیرو خط امام به سفارت ایالات متحده در تهران در سیزدهم آبان 1358 قطع شد.
واشنگتن پست به نقل از یک مقام ایالات متحده که نامش را فاش نکرده است، درباره تصمیم احتمالی برای اعزام دیپلمات های آمریکایی به ایران نوشت: "این بیانگر نرم شدن موضع آمریکا نیست. این (تصمیم) به ما اجازه می دهد با جوانان این کشور و مخالفان دولت آن تماس داشته باشیم. این چیزی است که رژیم این کشور به آن علاقه ندارد."
به نوشته واشنگتن پست، مسوولان دولت جورج بوش می گویند پاسخ منفی دولت ایران به چنین پیشنهادی به بهبود چهره ایالات متحده کمک خواهد کرد و بیانگر ترس مسوولان ایرانی از ارتباط با آمریکایی ها خواهد بود.