سولانا برای ارائه بسته ۱+۵ به تهران می رود

سولانا برای ارائه بسته 1+5 به تهران می رود

سولانا ابراز امیدواری کرده سفر به تهران روند جدید حل بحران اتمی ایران را به جریان اندازد
خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، برای ارائه مشوق های گروه 1+5 به مقامات ایرانی عازم تهران می شود.

روز پنجشنبه، 12 ژوئن (23 خرداد)، به نقل از سخنگوی خاویر سولانا، نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست های مشترک خارجی و امنیتی، گزارش شد که آقای سولانا در راس هیاتی شامگاه جمعه برای گفتگو با مقامات جمهوری اسلامی در مورد برنامه های اتمی این کشور به تهران عزیمت می کند.

آقای سولانا در تهران بسته پیشنهادی گروه 1+5 شامل مشوق هایی برای ترغیب ایران به قبول قطعنامه های مصوب شورای امنیت را تسلیم مقامات ایرانی می کند. در این قطعنامه ها از ایران خواسته شده غنی سازی اورانیوم را متوقف کند.

ترکیب هیات همراه آقای سولانا اعلام نشده اما پیش از این گفته شده بود که نمایندگان کشورهای گروه 1+5 به استثنای ایالات متحده در مذاکرات پیرامون بسته پیشنهادی در تهران شرکت خواهند داشت.

قرار است آقای سولانا در روزهای شنبه و یکشنبه در ملاقات با مقامات ایرانی نحوه حل و فصل مساله برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی را مورد مذاکره قرار دهد.

سرپرست سیاست خارجی اتحادیه اروپا ابراز امیدواری کرده است که این مذاکرات "روند جدیدی" را برای رفع بحران ناشی از فعالیت های اتمی ایران به جریان اندازد و گفته است که انتظار دارد این سفر تنها بازدید بی نتیجه دیگری نباشد و مذاکرات تهران مسیر دستیابی به راه حلی مثبت را هموار سازد.

سرپرست سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر اهمیت مذاکره با تهران تاکید کرده و گفته است که بحران هسته ای ایران باید به گونه ای حل و فصل شود که جامعه بین المللی، به گفته وی، بتواند تضمین های عینی در مورد صلح آمیز بودن برنامه های اتمی این کشور به دست آورد.

خاویر سولانا در حالی عازم تهران می شود که جورج بوش، رئیس جمهور آمریکا، در سفر جاری خود به اروپا برای وادار کردن ایران به تعلیق غنی سازی اورانیوم تاکید کرده است.

آقای بوش در دیدار با رهبران چند کشور دیگر اروپایی خواستار حمایت از فشار بیشتر برای وادار کردن جمهوری اسلامی به تغییر سیاست هسته ای خود شده و این خواست را در جلسه مشترکی با رهبران اتحادیه اروپا در اوایل هفته جاری نیز مطرح کرده است.

مواضع آمریکا و اروپا

در پی این جلسه، که خاویر سولانا نیز در آن شرکت داشت، دو طرف در بیانیه مشترکی گفتند که از ایران انتظار دارند به تعهدات بین المللی خود در زمینه فعالیت های اتمی و از جمله تعلیق کامل و قابل تایید غنی سازی اورانیوم عمل کند.

بوش و اتحادیه اروپا بر تعلیق غنی سازی در ایران تاکید ورزیده اند

در این بیانیه از ایران خواسته شده است که پروتکل الحاقی به پیمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای را به منظور نظارت دقیقتر بین المللی بر فعالیت های اتمی این کشور به اجرا بگذارد و اطلاعات کامل در مورد این برنامه ها را در اختیار آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دهد.

رهبران آمریکا و اتحادیه اروپا، با تاکید بر اجرای دقیق قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران، گفته اند اقداماتی را به اجرا می گذارند تا مانع از آن شوند که بانک های ایرانی از نظام مالی بین المللی، به گفته آنان، برای کمک به برنامه های هسته ای غیر مجاز و حمایت این کشور از تروریسم بهره برداری کنند.

بیانیه مشترک رهبران آمریکا و اتحادیه اروپا همچنین از آنچه که وخامت شرایط حقوق بشر به خصوص رفتار با فعالان حقوق بشر، زنان و اقلیت ها می خواند ابراز نگرانی کرده است.

بسته پیشنهادی گروه 1+5 ، که از کشورهای عضو دائم شورای امنیت - آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه - همراه با آلمان تشکیل یافته، هنوز رسما منتشر نشده است.

در عین حال، گفته می شود که مشوق های پیشنهادی به ایران شامل برخی امتیازات تجاری، گسترش روابط اقتصادی و سیاسی، اعطای کمک های فنی در زمینه فن آوری صلح آمیز هسته ای و احتمالا کاهش تحریم های تجاری چند ساله ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی است.

به گفته دیپلمات ها، محتوای این بسته با مجموعه مشوق هایی که در سال 2006 به ایران پیشنهاد و توسط مقامات این کشور رد شد، تفاوت چندانی ندارد.

نمایندگان گروه 1+5 ماه گذشته در مورد ارائه بسته پیشنهادی جدید به جمهوری اسلامی به توافق رسیدند و مقامات ایرانی تا کنون ضمن اعلام آمادگی برای بررسی این پیشنهادها، تعلیق غنی سازی را غیرقابل قبول دانسته اند.

کشورهای غربی عضو گروه 1+5 مایل به تشدید فشارهای بین المللی بر ایران به منظور وادار ساختن این کشور به پذیرش قطعنامه های شورای امنیت هستند اما دو کشور روسیه و چین از نرمش بیشتری برای دستیابی به راه حل این بحران حمایت می کنند.

در حالیکه بسته پیشنهادی 1+5 با توافق چین و روسیه تهیه شده است، واکنش این دو کشور به رد احتمالی این پیشنهادها از سوی ایران معلوم نیست.

ahangebiseda - سوئد - نورشو پینگ
مگر شاه دوست غرب و امریکا و اسرائیل نبود چرا در ان زمان هم با فعالیت هسته ای ایران مخالفت شد چرا در ان زمان همینها بر سر نام خلیج همیشه فارس با شاه مصاحبه و سوال طرح کردند چرا از نام خلیج همیشه فارس حمایت نکردند چرا در کره زمین هیچ کشوری به شاه ایران ویزای اقامت نداد جز سادات در مصر چرا حکومت شاه را نابود کردند چرا شاه تندرست ایران به یکباره در امریکا بیماری سرطان گرفت چرا وقتی شاه ایران فرمودند که نفت روزی تمام میشود و باید به فکر انرژی جایگزین باشیم ولی وزیر وقت اقتصاد امریکا گفت شاه ایران دیوانه شده مگر فیدل کاسترو رهبر کوبا چهل و اندی سال پیش از گرم شدن کره زمین و نابودی طبیعت و حیوانات توسط کشورهای صنعتی خبر نداد و همین غربیها او را دیوانه خواندند چرا اسرائیل و حامیانش فلسطین را از نقشه جهان حذف کردند چرا اسرائیل بیش از صدها بمب هسته ای اماده برای شلیک دارد ولی هرگز نظارتی بر انها صورت نمیگیرد مگر ایت ا... خمینی با هواپیمای فرانسه به تهران نیامد اگر رژیم جمهوری اسلامی خطرناک بود چرا غربیها حمایتش کردند اگر صدام خطرناک بود چرا در جنگ با ایران حمایتش کردند اگر طالبان و القائده خطر ناک هستند چرا و چگونه بوجود امدند و حمایت میشوند و چرا اخرین سلاحها را دارند از کجا و چگونه میخرند چند تا سرباز ایرانی در عراق و افغانستان میجنگند ایا ارتش ایران بود که با ویتنام جنگید ایا بمب اتمی ایران بود که هیروشیما و ناکازاکی در ژاپن را برای همیشه درنوردید چند تا ناو جنگی ایران در دنیا پخش شده و داره دنبال حریف میگرده یوگسلاوی سابق چرا و چگونه تکه پاره شد و به نفع چه کسانی. ایا غرب رضا شاه را دوست داشت. مگر ایران 2 سال غنی سازی را متوقف نکرد ایا اتفاق مثبتی هم افتاد. و....... خلاصه چراهای بسیار در کنار اگرهای فراوان. ایا غرب و شرق خود قابل اعتماد هستند که دنبال اعتماد سازی ایران میگردند. هرگز

جمعه 24 خرداد 1387

Taaj - انگلیس - لندن
پسته نخودچی ،،کشمشه میرن با محمود و منوچهر میشینند میخورند..
جمعه 24 خرداد 1387

shazdeh57 - المان - دوسلدورف
کار امپراتوری عزیم ایران بکجا کشیده که این بیر..یشه ها1+......
تفو بر تو ای چرخ گردان تفو
جمعه 24 خرداد 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.