فرمانده نیروی انتظامی هشدار داد: افرادی که در روزهای آخر هفته، بخصوص در محورهای شمال کشور قصد سفر کنند، مطمئن باشند که دو روز آخر هفته خود را در خودروهایشان سپری خواهند کرد!
سردار اسماعیل احمدی مقدم روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: برای این که گره سنگین ترافیکی جادهها در آینده تکرار نشود پیشنهاد میکنیم که روزهای بین تعطیلات را تعطیل نکنند.
پلیس در تعطیلات اخیر غافلگیر شد
تناسبی بین تعداد خودروها و تقاضاهای سفر در جادههای کشور وجود ندارد
دیگر یکطرفه کردن هم به دلیل عدم تناسب حجم خودروها و معابر جواب نمیدهد
وی با بیان این که در تعطیلات اخیر پلیس غافلگیر شد، خاطرنشان کرد: توان پلیسراه در کشور برای اداره شرایط جاری جادهها کافی است و اگر قرار است شرایط خاصی مانند تعطیلات و نوروز پیش آید باید از واحدهای دیگر کمک بگیریم.
فرمانده ناجا با تاکید بر این که تناسبی بین تعداد خودروها و تقاضاهای سفر در جادههای کشور به خصوص در محور شمالی وجود ندارد، اظهار داشت: در تعطیلات نوروز و مواقع مشابه تمهیدات یکطرفه کردن جادهها در نظر گرفته میشود،اما دیگر یکطرفه کردن هم به دلیل عدم تناسب حجم خودروها و معابر جواب نمیدهد.
سردار احمدی مقدم اذعان کرد: با توجه به این که 20 روز از ماه مبارک رمضان، در فصل تابستان امسال قرار دارد حجم سفرها در تابستان فشردهتر خواهد شد؛ لذا از مردم میخواهیم که اگر قصد سفر در تابستان دارند، به صورت تدریجی به مسافرت بروند و سفرهایشان را موکول به روزهای پنجشنبه و جمعه نکنند.
آمار ثبت پروندههای جرایم تجاوز به عنف با افزایش اعتماد مردم به پلیس رو به افزایش است
فرمانده ناجا در پاسخ به سؤال ایسنا مبنی بر این که سرانجام پروندههای تشکیل شده برای متجاوزان به عنف چه شده و چه تعداد از محکومان اعدام شدهاند، به این نکته اشاره کرد که خوشبختانه آمار ثبت پروندههای جرایم تجاوز به عنف در جامعه رو به افزایش است.
وی افزود: افزایش ثبت و گزارش جرایم تجاوز به عنف به دلیل آن است که مردم به خاطر آبروی خود به پلیس مراجعه نمیکردند ولی در حال حاضر نیز اگر برخورد بیشتری با این مجرمین صورت میگیرد به دلیل اعتمادی است که پس از اجرای طرح امنیت اجتماعی بوجود آمده و مراجعه به پلیس بیشتر شده است.
فرمانده نیروی انتظامی درباره ارائه آمار متهمان دستگیر شده جرایم تجاوز به عنف نیز ، یادآورشد: وقتی کسی را دستگیر میکنیم در مرحله اتهام است و ممکن است این اتهام در دستگاههای قضایی ثابت نشود و اگر آماری درباره این افراد به رسانهها داده شود، ممکن است ذهن جامعه را مشوش کند.
فرمانده ناجا با بیان این که در حال حاضر آمارها صحیحتراز گذشته است، گفت: در مجازاتی که دادگاه برای مجرمان تجاوزات به عنف در نظر میگیرد همیشه اعدام نیست و ممکن است به شلاق، زندان و جزای نقدی منجر شود، همچنین در بسیاری از موارد این اتهامات در دادگاه به عنوان تجاوز به عنف ثابت نمیشود و اثبات این مساله تا حدی پیچیده و سخت است، در نتیجه مجازاتهای پیشبینی شده نیز مجازاتهای قابل انتظار در برای این جرایم نیست.
ما کارمان تا پشت دیوارهای دادستانی است
وی تصریح کرد: مساله مربوط به بازگشت مجرمان تجاوزات به عنف به جامعه را بیشتر باید از دستگاههای قضایی سؤال کنید چون ما کارمان تا پشت دیوارهای دادستانی است.
سردار احمدی مقدم با اشاره به این که امنیت بانوان در سال جاری مورد توجه پلیس قرار گرفته است، یادآورشد: هدف اصلی متجاوزان به عنف، بانوان و دختران جوان هستند در حالی که گام اول را خودشان بر میدارند و چون نمیدانند چه بلایی سرشان خواهد آمد در دام میافتند که در این زمینه باید کار فرهنگی در جامعه صورت گیرد.
وی با تاکید بر این که جرایم تجاوزات به عنف از بدترین نوع جرایم در کشور است، خاطرنشان کرد: زمینههای سوء استفاده در جامعه باید کنترل شود و دستگاه قضایی نیز باید برخورد قاطعتری را با این مجرمان داشته باشد تا انعکاس این برخورد در جامعه موجب تادیب افراد شود.
به گزارش ایسنا، فرمانده ناجا در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر این که چندی پیش عنوان شده بود که با اعلام شروع طرح امنیت اخلاقی در شرکتها، 80 درصد از شرکتها اصلاح شدهاند؛ با توجه به نامشخص بودن وضعیت ثبت شرکتها و همچنین وجود شرکتهای کاغذی این آمار بر چه اساسی عنوان شده، پاسخ داد: آمار 80 درصدی یک آمار ذهنی است که از بازرسی نقاطی که قبل از اجرای طرح شناسایی شده و بعد از اجرای طرح مورد بازرسی قرار گرفته بدست آمده است.
وی اظهار کرد: با اجرای طرح امنیت اخلاقی در شرکتها وضع به صورت محسوس در این اماکن تغییر کرده است.
فرمانده ناجا تاکید کرد: اساسا این کنترلها در شرکتها لازم است چون دیده میشود در یک مجتمع مسکونی یک واحد اجاره و تبدیل به یک شرکت هرمی شده و یا مزاحمتهایی را برای همسایگان بوجود آورده که این موارد باید ساماندهی شود.
سردار احمدی مقدم با بیان این که عمده کلاهبرداریهای این شرکتها از سوی شرکتهایی است که هیچ گونه تابلویی ندارند صورت میگیرد، بیان کرد: بعضی از شرکتها که به ظاهر مجوز دارند و قانونی هستند نیز دختران را اغفال کرده و فریب میدهند.
به گفته وی برای داشتن اقتصادی سالم. نیازمند پالایش و نظارت در فعالیتهای اقتصادی هستیم و باید زمینه این سوء استفادهها در جامعه که هم آسیبهای اجتماعی محسوب میشود و هم اقتصادی، کنترل شود.
گسترش جرایم زورگیری و کیف قاپی نسبت به سایر جرایم در پایتخت
به گزارش ایسنا، رییس پلیس کشور از گسترش جرایم زورگیری و کیف قاپی نسبت به جرایم دیگر در پایتخت خبر داد و اضافه کرد: برخورد با جرایم زورگیری در اولویت کار پلیس استان تهران قرار دارد.
وی در عین حال آمار جرایمی همچون سرقت مسلحانه، گروگانگیری و جرایم اخلاقی را در استان تهران رو به کاهش عنوان کرد.
سردار احمدی مقدم درباره هزینههای کشور در مبارزه با موادمخدر نیز گفت: در سال جاری 600 هزار میلیارد تومان در حوزه مرزبانی، پلیسی، درمانی و آسیبهای اجتماعی در امر مبارزه با مواد مخدر هزینه شده که این گزارش در مجامع جهانی نیز منعکس شده است.
وی با اشاره به این که سرمایهگذاری در امر مبارزه با موادمخدر طی دو سال اخیر افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: میتوان ادعا کرد در این سالها، گرایش به مواد مخدر کاهش و گرایش به ترک مواد مخدر افزایش پیدا کرده است.
وی همچنین حضور کاظم شفیعی، متهم تحت تعقیب در گرمسار را تکذیب کرد.
به گزارش ایسنا، فرمانده نیروی انتظامی همچنین در مراسم تجلیل از اقدامات سال جدید فرماندهی انتظامی استان تهران گفت: باید در کشف جرم به فناوریهای زیستی مجهز شویم.
وی با اشاره به این که نیروی انتظامی در سه موضوع همزمان دارای یک راهبرد مدون است، افزود: بعد اول تقویت سرمایههای انسانی به عنوان محوریترین موضوع است، زیرا اگر مأموران پلیس توانمندی روانشناختی و جامعه شناختی داشته باشد، اثر بخشی اقداماتشان افزایش مییابد.
فرمانده ناجا با اشاره به بعد دوم تحت عنوان تقویت سرمایههای مادی، تصریح کرد: در این بعد تکیه به فناوریهای جدید یک اصل است به طوری که ما باید در بحث کشف جرم به فناوریهای زیستی هم مجهز باشیم.
وی ادامه داد: بعد سوم هم تقویت سرمایههای اجتماعی است زیرا نیروی انتظامی یک واحد نظامی محصور در پادگان نیست و تلاش میکنیم در جهت پاسخگویی، خروجیهایمان را مرتبا بهبود ببخشیم.
رییس پلیس کشور گفت: اقدامات نیروی انتظامی جزء ملموسترین و محسوسترین از حیث دستاورد برای جامعه است.
وی همچنین درباره تعطیلات اخیر کشور، ابراز کرد: ما باید به تعطیلات فراتر از رفاه مردم نگاه کنیم، زمانی که جاده ها کشش این میزان خودرو را نداشته و تناسبی هم بین راه و خودروی موجود وجود ندارد، ماموران راهور باید چه کار کنند؟ البته سفر شاخص رفاه است، اما کیفیت آن هم بسیار مهم است.
فرمانده ناجا گفت: 35 نهاد و ارگان در سیستم راهنمایی و رانندگی کشور دخیل هستند که قصور یک نهاد، در این سیستم نقص ایجاد میکند.
وی با بیان این که امنیت به عنوان یک واژه و مفهوم مورد واکاوی قرار گیرد، گفت: در گذشته عادت کرده بودیم همه چیزمان وارداتی باشد، بنابراین اگر در موضوع امنیت تولیدکننده نباشیم، نهایتا به مقصد نهایی نخواهیم رسید. همانطور که کشورهای توسعه یافته در موضوع امنیت با بن بست مواجه شدهاند.
سردار احمدیمقدم با اشاره به این که از قرن بیستم به بعد، گفتمان امنیت، گفتمان غالب جهانی به حساب میآید، اظهار کرد: از این رو امنیت پایدار مساوی پلیس ایمن و جامعه ایمانی است که در مجموع این دو لازم و ملزم یکدیگرند.
به گزارش ایسنا، فرمانده ناجا یادآورشد: جامعه ایمان یک اصل در یک جامعه امن است و پلیس امین باید حافظ و ضامن اجرای مقررات، قوانین و عدالت باشد.
وی با بیان این که نوع تفکر اومانیسم در غرب باعث سوق دادن انسان به جرایم میشود، اضافه کرد: بنابراین نگاه اومانیسم که در غرب حاکم است، نفسهای آخر خود را میکشد.
رییس پلیس کشور با اشاره به این که تحقق چشمانداز بیست ساله ضامن فعالیتهای اجتماعی است، خاطرنشان کرد: فرهنگ، زیرساخت اساسی برای نوع نگرش به دنیاست.
وی خاطرنشان کرد: چنانچه خواهان گذر از مرحله مقابله با جرایم هستیم باید به مرحله پیشگیری از جرم برسیم که در حال حاضر نیز به آن رسیدهایم، اما باید به مرحله پیشبینی در زمینه جرایم نزدیک شویم.
فرمانده ناجا با بیان این که در ابتدای مسؤولیت بنده وضعیت انتظامی استان تهران پایینتر از میانگینهای نیروهای انتظامی بود، تصریح کرد: در حال حاضر با گذشت سه سال این استان از حیث نیروی انسانی،خودرو، امکانات و غیره برابر میانگینها شده است. البته با توجه به شرایط حساس این استان باید وضعیت بهتر از این شود.
|
|
|
|
|
|