اولین همایش جهانی رسانه‌ ها با حضور شیرین عبادی

اولین همایش جهانی رسانه‌ ها با حضور شیرین عبادی

شیرین عبادی مهمان ویژه همایش بود
اولین اجلاس همایش جهانی رسانه ‌ها با شعار "نقش رسانه ‌های گروهی در تقویت صلح‌ و جلوگیری از جنگ" در شهر بن آلمان به پایان رسید.

در همایش سه روزه‌ ای که به ابتکار رادیو آلمان (دویچه وله) از دوم تا چهارم ژوئن در شهر بن برگزار شد، نمایندگانی از رسانه‌ های گروهی بیش از نود کشور جهان در کنار برخی از چهره‌ های سیاسی و فرهنگی و فعالان حقوق بشر شرکت داشتند، شیرین عبادی برنده ایرانی جایزه صلح نوبل مهمان ویژه این گردهمایی بود.

همایش، بامداد دوشنبه دوم ژوئن با سخنرانی اریک بترمان مدیر عامل صدای آلمان شروع شد.

آقای بترمان درباره انگیزه ‌های کنفرانس و اهداف آن توضیح داد که روند جهانی شدن، رسانه ‌های گروهی را در برابر وظایف تازه و پیچیده ‌ای قرار داده و در عین حال این روند با انقلاب تازه ‌ای در جهان ارتباطات همراه شده است: با ورود جهان به دنیای اینترنت، نقش و کارکرد رسانه‌ های گروهی از ریشه تغییر کرده است.

آزادی بیان، پایه اصلی دموکراسی

شیرین عبادی بنیانگذار کانون مدافعان حقوق بشر در ایران در سخنرانی خود در جلسه گشایش همایش، خبرنگاران را همکاران خوب مدافعان حقوق بشر نامید.

به گفته خانم عبادی، بدون کار و تلاش روزنامه‌ نگاران، موارد بیشمار نقض حقوق بشر هرگز برملا نمی‌ شود و نظامهای دیکتاتوری هر بلایی را بر سر مخالفان و معترضان می‌ آورند.

خانم عبادی آزادی بیان را از اصول اولیه‌ حقوق بشر و جزو مبانی دمکراسی دانست.

پایه گذار کانون مدافعان حقوق بشر در این باره توضیح داد: "مهمترین نشانه حیات سالم جامعه، آزادی بیان است، تا ملتی در بیان عقاید خود آزاد نباشد، دموکراسی معنا و مفهومی ندارد".

خانم عبادی گفت: "ضابطه دموکراسی احترام به حقوق بشر است، دولتی که با رأی اکثریت به قدرت می‌ رسد حق ندارد موازین حقوق بشر را نقض کند، دولتی که مدعی دموکراسی است نمی ‌تواند حقوق نیمی از افراد جامعه یعنی زنان را نادیده بگیرد، حق ندارد حقوق اقلیتها را پایمال کند، حق ندارد آزادی بیان و اندیشه را محدود کند و از همه مهمتر، حق ندارد با تصویب مقررات و قوانین تازه، نقض حقوق بشر را توجیه کند، حقوق بشر بالاتر از قوانین داخلی و حتی بالاتر از قانون اساسی هر کشور است".

 
 بدون کار و تلاش روزنامه‌ نگاران، موارد بیشمار نقض حقوق بشر هرگز برملا نمی‌ شود
 
شیرین عبادی

خانم عبادی از ایران یه عنوان کشوری نام برد که در آن سانسور حکومتی رایج است و هیچ چاپخانه ‌ای حق ندارد اثری را بدون مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر کند.

دفاع از روزنامه‌ نگاران در بند

شیرین عبادی خطاب به صدها روزنامه ‌نگاری که در اولین نشست همایش حضور داشتند گفت: "برخی از همکاران ایرانی شما که تنها به خاطر کار مطبوعاتی به بند افتاده ‌اند به کمک شما نیاز دارند، سپس خانم عبادی از چند روزنامه ‌نگار ایرانی نام برد که به گفته او تنها به "جرم" کار خبری و افشای واقعیت در ایران تحت پیگرد قرار گرفته‌ اند: عدنان حسن‌ پور، محمد صدیق کبودوند و عمادالدین باقی.

شیرین عبادی به موارد نقض آزادی بیان در ایران، از جمله به فیلتر شدن سایتهای اینترنتی و دستگیری برخی از وبلاگ‌ نویسان اشاره کرد، او همچنین به تعطیلی برخی از نشریات در سه سال اخیر از جمله به توقیف ماهنامه زنان اشاره کرد و گفت مطبوعات ایران گاه حتی از درج اخبار محاکمات قانونی منع می ‌شوند، او به پرونده زهرا بنی یعقوب اشاره کرد، خانم پزشک جوانی که در شرایطی مبهم در بازداشتگاهی جان خود را از دست داد.

'فقر رسانه‌ای'

نرگس محمدی و ثریا عزیزپناه نیز در این همایش شرکت داشتند، این دو زن فعال در امر دفاع از حقوق بشر، با شرکت در چند کنفرانس‌ و میزگرد دیدگاههای خود را بیان کردند.

در کنفرانس اعلام شد که عبدالفتاح سلطانی وکیل مدافع ایرانی نیز به کنفرانس دعوت شده بود اما مقامات جمهوری اسلامی با خروج او از کشور موافقت نکردند.

از مسائل دیگری که در همایش مطرح شد، کمبود و ضعف رسانه ‌های مدرن در برخی از کشورهای در حال توسعه بود.

در شرایطی که دسترسی به اینترنت در بسیاری از کشورهای پیشرفته، به بیشتر خانه‌ ها راه یافته است، در برخی از مناطق آسیا و آفریقا ارتباط اینترنتی همچنان امری لوکس و دور از دسترس همگان است.

طی همایش جهانی رسانه ‌ها، در چند میزگرد و کنفرانس، برخی از مسائل بغرنج مربوط به نقش و کارکرد رسانه ‌های گروهی در جهان امروز مطرح شد؛ مسائلی مانند: نقش اروپا در جلوگیری از کشمکشهای بین‌ المللی، توسعه‌ اقتصادی، ثبات سیاسی و نقش رسانه ‌ها در آسیا، بهره ‌گیری گسترده گروههای تروریستی از رسانه ‌های مدرن و مخاطرات کار روزنامه‌ نگاری در مناطق بحرانزده.

mehrnoosh - ایران - اهواز
این شیرزنان خط شکن را باید طلا گرفت. خسته نباشی وامیدوارم سخنانت ره به جایی ببرد .
جمعه 17 خرداد 1387

iran zamen - نروژ - روگنان
متاسف هستم که جایزه نوبل را به ایشان دادن در صورتی که خانوم بهبهانی باید این جایزه را می گرفت.
جمعه 17 خرداد 1387

khasteh - فرانسه - استراسبورگ
درود بر تمام شیر زنان و شیر مردانی که در راه برقراری صلح قدم برمیدارن.
جمعه 17 خرداد 1387

bhatami - انگلیس - لیدز
نروژ روگنان
نگران نباش دفعه دیه بگو بدن به خانووم بهبهانی
واقعاد ستش درد نکنه .خسته نباشه
جمعه 17 خرداد 1387

فاتح - ایران - تهران
واقعا آدم باید احمق باشه که علت دادن جایزه نوبل را به این خانم ندونه . اگه هیتلر هم امروز زنده بود مثل شیمون پرز جایزه صلح نوبل می گرفت . این خانم ملیجک غربه .
شنبه 18 خرداد 1387

rusvadek - روسیه - روسیه
به این خانم بگین اگه لباس اینجوری میپوشی حداقل یه اون شکمتو که از برکت برنج و جلو کبابه لاغر کن تا ...... دیده نشه
شنبه 18 خرداد 1387

soheil 1pa - انگلیس - پلیموت
ادمی که اینقدر شجاعانه حرف از ظلم های رژیم اخوندی و زندانیهای سیاسیش میزنه واقعا ستودنی است.رژیم فقط بخاطر شناختی که دنیا از شیرین عبادی داره جرات نکرده بازداشتش کنه ولی امیدوارم این قضیه ختم به خیر بشه چون این جنایت کارها از هیج جنایتی ابا ندارند.مثل قتلهای زنجیره ای که اخرش به جایی نرسید.
شنبه 18 خرداد 1387

iran zamen - نروگ - روگنان
bhatami - انگلیس - لیدز.شما هم همنطور خسته نباشید.شاید بگویم به شما بدهند بهتر باشد.
یکشنبه 19 خرداد 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.