وزارت خارجه ایران اعلام کرد که جمهوری اسلامی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که قرار است نوامبر امسال برگزار شود، از هیچ کاندیدایی حمایت نمی کند.
سخنان و اشارات برخی مقام های ایرانی حاکی از تمایل آنها برای پیروزی سناتور باراک اوباما در این انتخابات است.
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، اردیبهشت امسال گفته بود که گرچه مایل به دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر نیست، اما فکر می کند که مردم آمریکا در پی تغییرات اساسی اند. او در پاسخ به احتمال انتخاب باراک اوباما گفته بود که "فکر نمی کنم که اجازه دهند اوباما رئیس جمهور شود."
محمدعلی حسینی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز امروز دوازده خرداد، در نشست هفتگی خود با خبرنگاران گفت که مردم آمریکا خواهان تغییر در سیاست های آمریکا هستند.
در دو دوره ریاست جمهوری جورج بوش در آمریکا، روابط ایران و آمریکا وخیم تر شده و اغلب مواقع با تنش همراه بوده است.
گزارش البرادعی
سخنگوی وزارت خارجه در مورد گزارش مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ای ایران اظهارنظر کرد.
آقای حسینی اشاره این گزارش به عدم تعلیق غنی سازی اورانیوم از سوی ایران مطابق با قطعنامه های شورای امنیت را درخواستی فراقانونی و غیر حقوقی خواند و گفت که ایران صرف نظر کردن از حق غنی سازی را خلاف قانون می داند.
محمدعلی حسینی در مورد مرکز تصمیم گیری در مورد مسایل هسته ای با توجه به انتخاب علی لاریجانی، به عنوان رئیس مجلس گفت که شورای امنیت ملی، تصمیم های مربوط به برنامه هسته ای را می گیرد.
برخی تحلیلگران این انتخاب علی لاریجانی، دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی که هدایت پرونده هسته ای ایران را به عهده داشت، به معنای منتقل شدن پرونده هسته ای به مجلس شورای اسلامی و پر رنگ تر شدن نقش آقای لاریجانی می دانند.
|
|
|