سلطان مرداب به خلیج‌فارس می‌آید

سلطان مرداب به خلیج‌فارس می‌آید

کروکودیل‌های مولد طی سال آینده وارد کشور می‌شوند

کروکودیل زیباترین موجود و سلطان مرداب است که با بهره‌مندی از توان علمی و همچنین وجود شرایط اقلیمی مناسب در جنوب کشور و بعضی نواحی برای پرورش این موجود، می‌توان آینده‌ای بسیار روشن در صنعت تکثیر و پرورش آن در کشور رقم زد و ایران را به‌زودی به یکی از قطب‌های صادراتی محصولات این جانور تبدیل کرد.

این بخشی از اظهارات مژگان روستایی، خانم 25 ساله‌ و اولین پرورش‌دهنده کروکودیل در ایران است.

پس کروکودیل آنقدر هم وحشتناک نیست چراکه 60 تا 70 درصد پروش‌دهندگان آن در جهان را خانم‌ها تشکیل می‌دهند! و بنیانگذار این صنعت در ایران نیز یک کارشناس جانورشناسی است که انگیزه ورود خود به این صنعت را تنها علاقه به کروکودیل عنوان می‌کند و معتقد است کسانی در این صنعت موفق خواهند بود که علاقه زیادی به پرورش این جانور داشته باشند.

او با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) درباره انگیزه‌اش، چگونگی ورود به این صنعت، طی شدن مراحل رسمی برای اخذ مجوزهای مختلف و ... توضیحاتی ارائه داده است.

وی با اشاره به علاقه شخصی‌اش به این موجود، بیان می‌کند: این مساله و ارتباط با رشته تحصیلی‌ام (جانورشناسی) درباره این صنعت نوپا در کشورهای رونق‌یافته مطالعاتی داشتم و پس از اعلام رسمی حلیت پرورش آن در ایران، مطالعات و آموزش‌های لازم را به طور جدی پیگیری و از مهرماه سال گذشته برای دریافت موافقت اصولی از سازمان شیلات اقدام کردم.

مژگان روستایی می‌افزاید: به دلیل اینکه در ایران هیچ مرجعی برای کسب اطلاعات و ارائه آموزش به متقاضیان وجود ندارد برای بازدید، اخذ مشاوره و همچنین گذران دوره آموزش حضوری در کنار مزارع پرورشی به تایلند و مالزی سفر کردم. در قدیمی‌ترین مزرعه پرورش کروکودیل کشور مالزی دوره آموزشی حضوری را با هزینه 10 هزار دلار برای هر نفر ( به قیمت فروش یک طاقه پوست کروکودیل) گذراندم.

اولین پرورش‌دهنده کروکودیل کشور تاکید می‌کند: پس از گذراندن دوره آموزشی و بازدید از مزارع پرورشی موفق خارجی، طرح توجیهی‌ام را تهیه کردم و برای دریافت موافقت اصولی در سازمان شیلات بررسی شد و علیرغم استقبال سازمان شیلات از شکل‌گیری این صنعت، پس از اعمال سختگیری‌های فراوان اصولی و احتیاطی موافقت اصولی صادر شد و به منظور بلامانع بودن، طرح به سازمان حفاظت از محیط زیست ارائه و پس از انجام بررسی‌های لازم مجوز بلامانع بودن طرح و ساخت مزرعه صادر شد. سپس طرح در سازمان دامپزشکی کشور بررسی و پروانه تاسیس از سوی سازمان صادر شد.

گفتنی است محل ساخت اولین مزرعه پرورش کروکودیل در جزیره قشم و با ظرفیت پرورشی هزار قطعه کروکودیل درنظر گرفته شده که پس از آماده شدن مزرعه تحت نظارت سازمان‌های دامپزشکی و محیط زیست، واردات کروکودیل‌ها از کشورهای مالزی و تایلند انجام و از ماهیان صید شده غیرقابل مصرف انسانی در سبد صیادان و ضایعات کشتارگاهی برای تغذیه این جانوران استفاده خواهد شد.

این مزرعه به‌زودی با هدف بهره‌مندی از خواص پوست، گوشت، خون و ... و همچنین فراهم آوردن امکان بازدید گردشگران علاقه‌مند به حیات‌وحش با بخش‌های گوناگون (استخر نگهداری مولد، سالن نگهداری تخم، سالن نگهداری کروکودیل‌های یکساله، دوساله و ... و همچنین سالن کشتار) راه‌اندازی می‌شود.

روستایی معتقد است: شرایط مناسب آب ‌و هوایی (وسعت چهار استان جنوبی و مناطقی از کشور که شرایط مشابه دارند)، فعال بودن صنایع وابسته در کشور و کشورهای همسایه، سطح بالای دانش پزشکی ایران جهت بهره‌برداری از خواص محصولات آن، ظرفیت شکل‌گیری و رونق این صنعت در ایران وجود دارد. البته لازمه موفقیت در ایجاد و بهره‌برداری از این صنعت نو اهمیت به آموزش، عدم شتاب‌زدگی و پیش‌بینی تمام جوانب کار (واردات، دوره پرورش، فروش و ...) است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، با توجه به اینکه اولین هدف پرورش کروکودیل صادرات پوست آن است گونه پروسوس (کروکودیل آب شور) که دارای مرغوب‌ترین پوست است برای پرورش در ایران درنظر گرفته شده است. هر مولد این گونه بین 40 تا 80 تخم می‌گذارد که در شرایط مناسب بالای 80 درصد از میزان تخم‌گذاری پس از 90 روز به دنیا آمده و پس از چهار سال به اندازه تجاری 180 تا 220 سانتی متر می‌رسد.

البته مزیت پرورش این جانور نسبت به دیگر آبزیان نداشتن محدودیت زمانی برداشت است چراکه می‌توان از چهار سالگی (سن تجاری و رسیدن به سودمناسب) تا 10 سالگی (سن مولد شدن) از این آبزی نگهداری کرد.

بزرگترین مشکل برای متقاضیان کسب اطلاعات دقیق و آموزش است. بدون دیدن شرایط و نحوه زندگی کروکودیل از نزدیک نمی‌توان میزان علاقه‌مندی خود به این کار را سنجید؛ درحالی‌که گذراندن دوره آموزش حضوری و داشتن اطلاعات کامل به منظور پایین نگه‌داشتن هزینه‌های ساخت و پرورش ضروری است متاسفانه تاکنون هیچ یک از متقاضیان دوره آموزش تخصصی را نگذرانده‌اند.

روستایی ضمن قدردانی از تمامی کسانی‌که او را در پیگیری این طرح نو یاری کرده‌اند، برای تمامی متقاضیان و مزارع پرورش کروکودیل که در کشور راه‌اندازی می‌شود، آرزوی موفقیت کرد و واردات کروکودیل‌های مولد طی سال آینده به ساحل خلیج فارس را نوید داد.

newyork - امریکا - نیویورک
کاره خوبیه اما خوب چی میخوان به اینها بدن بخورن والا هرچی اخونده رو جمع کنن بدن به اینها ولی فکر نکنم اینها گوشت اخوند رو بخورن چون حرام است
پنج‌شنبه 9 خرداد 1387

maryam-Milan - ایران - تهران
مریم-میلان
واقعا با نظر شما موافقم. کاشکی هر کدوم روزی یک اخوند بخورند تا نسل اخوند ها منقرض بشه!!!
پنج‌شنبه 9 خرداد 1387

andy - امریکا - ویرجینیا
کوسه که میخورند . اخوندا کوسه زباد دارند.لووووووووووووووول
پنج‌شنبه 9 خرداد 1387

persia_64 - ایران - طهران
وای چه با مزه / بیشتر خانوم ها از مارمولک میترسند / این خانومه چه دلی داره / اولین پرورش دهنده کروکودیل ؟!!!!!!
پنج‌شنبه 9 خرداد 1387

soltane korea - .کره جنوبی - سئول
اگه اخوند بخورن اسهال میگیرن میمیرن.تمساح اشغال خور هست ولی نه تا این حد.
پنج‌شنبه 9 خرداد 1387

sam1 - انگلیس - لندن
اگه اینا اخوند بخورن ........ همشون اسهال میگیرن
پنج‌شنبه 9 خرداد 1387

parviz1 - انگلستان - کترینگ
ببخشید دوستان از کی تا بحال تمساح کثافت و آشغال خور شده!!!!! اونم کثافتهایی مثل ملاها!یا مدل دکی!نگین تمساح ها حالشون بد شد بالا آوردن.
جمعه 10 خرداد 1387

ariobarzan - انگلستان - اکسفورد
خب مگه گوشت اخوند چه ایرادی داره.خیلی پر چرب و لطیف مثل گوشت خوک میمونه. خیلی هم دلشون بخواد. والااااااااااااااااا.
جمعه 10 خرداد 1387

ramtin_driver2008 - ایران - تهران
تمساح هایی که به دست خانوم ها رشد کنند دنبال گوشت وخورد و خوراک نیستن بیشتر دنباله لاک و فر موژه ریمل رنگ مو لاک دندان اپیلیدی و .... هستند با غذا مشکلی ندارن. ظاهرشون حفظ بشه
شنبه 11 خرداد 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.