احتمال شکایت از آمریکا در ارتباط با انفجار شیراز

احتمال شکایت از آمریکا در ارتباط با انفجار شیراز

دادستان کل ایران گفته که بمبگذاران حفاظت و اطلاعاتی قوی داشته اند
رئیس کل دادگستری استان فارس از قصد ایران به شکایت به مراجع بین المللی علیه دولتهایی خبر داد که مقامات ایرانی آنها را به دست داشتن در انفجار ماه گذشته در یکی از حسینیه های شیراز متهم کرده اند.

انفجار در حسینیه سیدالشهدا، وابسته به کانون رهپویان وصال در بلوار زرهی شهر شیراز که دوازدهم آوریل (24 فروردین) گذشته رخ داد، چهارده کشته و حدود دویست زخمی برجای گذاشت، مقامات ایرانی از بازداشت دوازده نفر تحت عنوان عوامل این انفجار خبر داده و آنها را افرادی سلطنت طلب و تحت هدایت آمریکا، بریتانیا و اسرائیل قلمداد کرده اند.

در راستای این اتهام، وزارت امورخارجه ایران روز گذشته (چهارشنبه) کاردار سوئیس در تهران را احضار و مراتب اعتراض شدید دولت جمهوری اسلامی را نسبت به آنچه "فعالیت آزادانه یک گروهک تروریستی و ضدانقلاب در آمریکا" خواند به وی ابلاغ کرد.

سفارت سوئیس در تهران مسئولیت حفاظت منافع ایالات متحده آمریکا در ایران را به عهده دارد.

مدیرکل امور آمریکای وزارت امورخارجه ایران اسناد و مدارکی تحویل کاردار سوئیس داده که به گفته وی، حاکی از وجود شبکه ای تروریستی است که علاوه بر بمبگذاری در حسینیه سیدالشهدای شیراز، قصد اقدامات تروریستی دیگری نیز در داخل ایران داشته و "یک گروهک ضدانقلاب مقیم آمریکا" این شبکه را هدایت و پشتیبانی می کند.

به گفته این مقام دیپلماتیک ایرانی، این "گروهک ضدانقلاب" از داخل خاک آمریکا و با استفاده از امکانات رسانه ‌ای و اینترنت اقدام به جذب تروریستها، تأمین مالی، آموزش و اعزام آنها به داخل ایران کرده و رسماً نیز مسئولیت این انفجار و دیگر اقدامات تروریستی را برعهده گرفته است.

مدیرکل امورآمریکای وزارت امورخارجه ایران مشخص نکرده که کدام گروه مخالف جمهوری اسلامی را مسئول انفجار شیراز می داند اما اشاراتی که به کار برده با گروهی تحت عنوان انجمن پادشاهی ایران تطبیق می کند که پس از انفجار شیراز با انتشار بیانیه ای مسئولیت بمبگذاری در حسینیه سیدالشهدا را به عهده گرفت.

 
 پرونده انفجار شیراز هزار و 361 صفحه است
 
رئیس دادگستری فارس

در این بیانیه آمده بود که هدف از بمبگذاری، "افراد بسیجی فعال و خواهران زینب و سر فرماندهان آنها" بوده اند که "در سالهای اخیر در سرکوب قهرآمیز جوانان و زنان ما بخصوص مبارزان مدنی شرکت فعال داشته اند".

گروهی که تحت عنوان انجمن پادشاهی ایران اعلام موجودیت کرده، آن گونه که در سایت اینترنتی اش موسوم به تندر آمده، تحت رهبری فرود فولادوند قرار دارد که در سالهای گذشته در شمال لندن سکونت داشت و از طریق یکی از شبکه های تلویزیونی ماهواره ای فارسی زبان در آمریکا به تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و دین اسلام می پرداخت.

دولت ایران و برخی گروههای سیاسی از هر دو جناح اصلاح طلب و اصولگرا بارها نسبت به برنامه های تلویزیونی فرود فولادوند اعتراض کرده و از دولت بریتانیا خواستار جلوگیری از فعالیت او شده اند.

سایت اینترنتی انجمن پادشاهی حاوی فایلهای صوتی آموزش نظامی و همچنین نوشته ها و تصاویر ویدیویی فرود فولادوند علیه دین اسلام و نظام جمهوری اسلامی است.

پس از اعلام خبر بازداشت عده ای در ارتباط با بمبگذاری در حسینیه سیدالشهدای شیراز، در این سایت اطلاعاتی بیانیه ای منتشر و هر گونه ارتباط میان بازداشت شدگان و اعضای "انجمن پادشاهی" تکذیب شد.

مدیرکل امور آمریکای وزارت امورخارجه ایران در دیدار با کاردار سوئیس در تهران ضمن اینکه مسئولیت کلیه اقدامات این گروه را متوجه دولت آمریکا دانسته، از دولت آمریکا خواسته است عوامل و رهبران گروه را به ایران تحویل دهد.

مقامات ایرانی علاوه بر آمریکا، مسئولیت انفجار شیراز را متوجه اسرائیل و بریتانیا نیز کرده اند و دادستان کل ایران از دولت اسرائیل به عنوان فرمانده حمله به حسینیه سیدالشهدای شیراز یاد کرده است.

قربانعلی دری نجف آبادی، دادستان کل ایران گفته که افرادی که به اتهام دست داشتن در انفجار ماه پیش در یکی از حسینیه های شیراز بازداشت شده اند، از طریق تلفن همراه با کانادا و از طریق کانادا با اسرائیل مرتبط بوده اند و لازم نبوده بین آنها ارتباط فیزیکی برقرار باشد.

بنابر اطلاعیه ای که وزارت اطلاعات ایران شنبه گذشته منتشر کرد، دوازده نفری که در استانهای فارس، خوزستان، گیلان، آذربایجان غربی و تهران به اتهام دست داشتن در انفجار شیراز بازداشت شده اند، به شبکه ای تعلق دارند که پس از انفجار شیراز قصد بمبگذاری در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، کنسولگری روسیه در گیلان، خطوط لوله نفتی جنوب و چند مرکز علمی، آموزشی و مذهبی داشته است.

بنابر این اطلاعیه، یکی از اعضای این "شبکه" در درگیری با نیروهای امنیتی کشته شده است.

احمد سیاوش پور، رئیس کل دادگستری استان فارس در جمع خبرنگاران گفته که با توجه به اینکه پرونده این "شبکه" دامنه وسیعی در استانهای مختلف دارد، تصمیم گیری در مورد نحوه رسیدگی به آن به دیوان عالی کشور واگذار شده است.

به گفته آقای سیاوش پور، پرونده انفجار شیراز، یک هزار و ۳۶۱صفحه است.

مقامات ایرانی در آغاز، انفجار را ناشی از خرابکاری ندانسته و با رد هر گونه امکان بمبگذاری، این حادثه را ناشی از انفجار اقلام جنگی اعلام کرده بودند که در حسینیه به نمایش گذاشته شده بود، اما 25 روز پس از حادثه، وزیران اطلاعات و کشور ایران به صورت همزمان اعلام کردند که انفجار ناشی از بمبگذاری بوده و عوامل بمبگذاری بازداشت شده اند.

pouriya - ایران - شیراز
این بی وطنان تازی پرست دنیا را مسخره خود میپندارند.
پنج‌شنبه 2 خرداد 1387

amirarsalan - امریکا - لس انجلس
دلم واسه امریکا سوخت که این حکومت محبوب دلهای این دنیا و اون دنیا با این دوستان ابرقدرتشون مثل بورکینافاسو بهش گیر دادن
جمعه 3 خرداد 1387

zartosht's girl - هند - بنگلور
اینا با یه تیر به جای دوتا چند تا نشون زدن. هر کیو که دوست نداشتن از دم تیغ گذروندن. ملت هم باور می کنن.
جمعه 3 خرداد 1387

bidad - آمریکا - آتلانتا
این هم شده مثل سینمای رکس آبادان که بعد معلوم شد که کار کی بوده. بخدا خیلی رو دارن .واقعا اینها مردم را چگونه تصور میکنند.
میدانید که اگر ایرانیهای مقیم آمریکا برای یک هفته کار نکنند؛تمام کارها فلج میشود.ایرانیان در آمریکا باهوشترین و موفقترین ملت هستند و آمریکایی ها همیشه با احترام از ایرانی ها یاد میکنند بعد در مملکت خودمان علنا به شعور ایرانی توهین میشود.
در حقیقت عربها همیشه با ایرانیها مشکل داشتن و مسلما این حکومت هم عرب است نه عجم
جمعه 3 خرداد 1387

Afshin London - انگلستان - لندن
هیتلر گفته بود: دروغ هر چه بزرگتر باشه مردم بهتر باور میکنند.
جمهورى اسهالى هنوز هم این همین سیاست را دنبال میکند
جمعه 3 خرداد 1387

newyork - امریکا - نیویورک
به خدا که کار همین اخوندا بوده٬ امریکا اخه مگه بیکاره که بیاد اون هم تو مسجد بمب بزاره چرا یه بار تو خونه خام..... بمب نمیزارن همش باید این مردم بدبخت کشته بشن چرا تو خونه نامرد حایری نمیزارن
جمعه 3 خرداد 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.