1- «تیم من از همه تیم ها قوی تر است. بازیکنی که این را نفهمد نمی تواند با من کار کند.» ژوروان ویرا وقتی مقابلت می نشیند، تمام تلاش اش این است که تصویری غیرقابل نفوذ از خودش بسازد؛ تصویر یک الکس فرگوسن از ویرا. کارنامه اش البته مرعوبت می کند. در جام جهانی 86 روی نیمکت مراکش نشسته است. سرنوشت فینال های بزرگ جام باشگاه های آفریقا را روشن کرده است و عراق را به قله فوتبال آسیا رساند. وقتی از ویرا می پرسی «چرا این همه تغییر تیم. جاه طلب هم هستی؟» ابروهایش گره می خورد و می گوید؛ «مواظب حرف زدنت باش. من جاه طلبم.»
2- خیلی مهم است جانشین چه کسی شده باشی. شاید اگر سلفش لوکا بوناچیچ اعصاب خراب نبود، ویرا امشب بر میز نمی کوبید پس از تساوی با صبا. مشت ها اما کوبیده می شوند چون جانشین بوناچیچ عصبی شده یی و باید تصویر الکس فرگوسن را از خودت بسازی. هادی عقیلی و محرم نویدکیا معتقدند؛ «اگر بوناچیچ به جای ویرا بود، از لیگ قهرمانان حذف نمی شدیم.»
3- ویرا که به گفته خودش فلسفه فوتبالش بر مبنای ریاضی و اعداد قرار دارد، برای خنثی کردن 1-3-2-4 قطبی، آرایش 1-1-4-4 را انتخاب کرده است. در غیاب بنگر محروم، عزیززاده در قلب دفاع کنار عقیلی می ایستد. جلال اکبری و هادی جعفری مدافعان چپ و راست هستند. ابوالهیل، حسین کاظمی، هیثم کاظم و حاج صفی چهار هافبکی هستند که یک خط جلوتر از آنها حجت زادمحمود قرار می گیرد تا پل ارتباطی با عمادرضا باشد. این آرایش به سپاهان کمک می کند که 1«4 هافبکش، 5 نیروی پرسپولیس در میانه میدان را مهار کنند. سیدصالحی، محسن حمیدی، جابا مجیری و پاپی هم گزینه های ورود به میدان در نیمه دوم هستند.
4- سپاهان را با انقلاب کاری نیست. اگر قهرمان نشدن پرسپولیس، حبیب کاشانی را هم به درهای خروجی باشگاه نزدیک می کند، در سپاهان همه از موضع قدرت بازی امروز را تماشا می کنند. چه ژوروان ویرا که به جام حذفی هم چشم دارد و چه ساکت که معمار سپاهان جاه طلب است. جاه طلبی پیش چشم صدهزار پرسپولیسی سخت تر از 120 دقیقه جنگیدن با سوزوکی در ژاپن نیست. ویرا می تواند نان تجربه ها و ماجراجویی های ویژه سپاهان با بوناچیچ را بخورد.
5- سکوت. در آستانه فینال لیگ، این استراتژی رسانه یی مربی است که تیمش را از همه تیم های دنیا قوی تر می داند و دوست دارد در چهره اش الکس فرگوسن را ببینی؛ سکوت. برداشت های مختلفی می شود از سکوت داشت. اصلاً هیچ چیز مثل این لعنتی برداشت های اشتباه ایجاد نمی کند؛ سکوت. در اصفهان اما هیچ کس ساکت نیست. حتی همه هماهنگی ها شده تا ساعت 19 اطراف زاینده رود نورانی شود. سکوت ویرا و فریاد اصفهانی ها برای خودش نکته یی است.
6- ویرا؛ هیجان بازی های بزرگ، آدرنالین خونم را بالا می برد. عاشق این روزها هستم.
1- «کدام مربی در دنیا وقتی تیمش 4 گل خورده کنار زمین می ایستد و روی نیمکت قایم نمی شود... من امروز این کار را کردم، لب خط ایستادم تا بازیکنم بداند من هم خودم را مقصر می دانم و قایم نشده ام.» افشین قطبی محبوبیت رسانه یی اش را با «پنهان نشدن» به دست آورده است. یک خوشبین افراطی که کنار دستیار و بازیکن و روزنامه نگار بدبین دوام آورد و به امروز رسید؛ فینال.
2- فینال های مغزسوز ویرا را تجربه نکرده است. تجربه کرده، به چشم دیده اما به عنوان دستیاری که دغدغه مصاحبه پس از شکست و شنیدن انتقادات تند را ندارد. ادبیات قطبی اما ادبیات برنده است، ادبیاتی که روی تیم مدعی کاملاً می نشیند. در همان مصاحبه کوتاه پس از باخت 4 - یک به استقلال اهواز و 7 امتیاز شدن فاصله اش با سپاهان جمله طلایی دیگری هم به زبان آورد؛ «ناامیدی؟ من در اوج تاریکی هم دنبال نور می گردم.»
3- آرایش 1-3-2-4 که معشوقه تاکتیکی قطبی است، از تیتراژ ابتدایی تا پایان بندی لیگ دوام آورد. پرسپولیس را امروز با همان ترکیب بازی با صبا می بینیم. حیدری، باقری ها، زارعی و نصرتی جلوی واعظی را پر می کنند. نوری و آشوبی در خط دوم می ایستند. آقایی و کعبی سپرهای راست و چپ هستند و کریم باقری پشت سر خلیلی در پست شماره 10 بازی می کند. برای نیمه دوم قطعاً نیکبخت به زمین می آید تا تعداد مهاجمان مرکزی به دو برسد. بادامکی، ماته، فاطمی و بهادر عبدی هم گزینه های دیگر تعویض هستند.
4- شانس آورد منافع حمید استیلی در قهرمانی پرسپولیس مستتر شد. اگر استیلی از برکناری حبیب کاشانی به دلیل قهرمان نشدن پرسپولیس نمی ترسید، تیم قطبی به اوج فواره برنمی گشت و در همان حضیض ناامیدکننده زندگی اش را ادامه می داد. امروز اما دشمن استراتژیک قطبی، با افشین قطبی هدف مشترک پیدا کرده است. هدف مشترک، «قهرمانی» است که استیلی را به گرفتن جای قطبی امیدوار می کند و قطبی را به چند برابر شدن قیمت قراردادش با تیم بعدی. معامله هوشمندانه یی است، معامله یی که قطبی و استیلی تا لحظه سوت پایان بازی امروز، وجود آن را به روی خودشان نمی آورند و تنها در پی دور افتخار تاریخی هستند. بد معامله یی نیست.
5- تجسم قطبی در هیبت فاتح لیگ کار سختی نیست. دارد دور افتخار می زند و می خواهد همه با هم مهربان باشند، مهر و محبتی که 9 ماه تلاش کرده به قلب بدبین های کلاسیک فوتبال ایران تزریق کند و هنوز کاملاً موفق نشده است. قهرمانی اما محبت می آورد. می توانیم نیکبخت واحدی را در آغوش قطبی ببینیم. آن هم 48 ساعت پس از قلیان کشی با محمدرضا مامانی در هفت تیر و...
6- قطبی؛ اگر شب ببینم شام خوب ندارم، از خدا شکایت نمی کنم. خودم را عادت داده ام که با نان و انگور هم خوشحال باشم. یک لیمو هم شاید بگذارم کنارش.
|
|
|
|
|
|