فرزند استاد شهریار داستان سریال شهریار را نزدیک به واقع دانست و از دستاندرکاران تولید این سریال که توانستهاند این استاد بلندآوازه را بیش از گذشته به مردم و به خصوص جوانان معرفی کنند تشکر کرد.
به گزارش روابط عمومی سیما، هادی بهجت تبریزی فرزند استاد شهریار گفت: سریال شهریار خوشبختانه در خطوط کلی خود توانسته است با حفظ اصول حرفهای امانتداری را در ارایه داستان زندگی شهریار رعایت کند.
وی با اشاره به پیچیده بودن تولید این دسته از سریالهایی که به زندگی شخصیتهای هنری معاصر میپردازد، افزود: برای ایجاد جذابیت داستان طبیعی است که کارگردان و فیلمنامه نویس در جزئیات موضوع میتوانند دخل و تصرفی داشته باشند و این همان چیزی است که ما از آن به نام هنر یاد میکنیم و هنرمند مختار است پس از شنیدن روایتهای گوناگون از زندگی یک شخصیت همانند شهریار یک اثر هنری خلق کند که ممکن است تفاوتهایی نیز با آنچه روایت شده داشته باشد.
فرزند شهریار در پاسخ به این سوال که با توجه به چند بعدی بودن شخصیت استاد شهریار آیا این سریال توانسته است به ابعاد مختلف شخصیتی این شاعر بپردازد پاسخ داد: به نظر من تلاشی که در این راه صورت گرفته مثمر ثمر بوده است و حتی قسمتی از سریال را میتوان یک برنامه ادبی دانست که حق مطلب را در این خصوص ادا کرده است.
وی خاطرنشان کرد که پژوهشگران ادبی میتوانند به خوبی از این بخشهای سریال استفاده کنند.
هادی بهجت تبریزی با اشاره به انتخاب اشعار فارسی استاد شهریار برای استفاده در این سریال نیز گفت: همانند شعرهای ترکی شهریار که خوب انتخاب شده بودند در انتخاب اشعار فارسی ایشان نیز نهایت دقت صورت گرفته، تا اشعاری انتخاب شود که موجب روشن شدن ابعاد عرفانی شخصیت شهریار برای مخاطب شود و این موضوع ذوق بسیار نزدیک به نبوغ سازندگان را نشان میدهد.
وی سپس با قرائت اشعاری عرفانی از استاد شهریار که در این سریال به آن پرداخته شده است تصریح کرد: جای این اشعار در بین عموم خالی بود که با طرح آنها در این سریال این خلاء نیز برطرف شده است.
بهجت تبریزی در ادامه به روحیات پدر خویش در ارائه زندگینامه خود اشاره کرد و گفت: مرحوم شهریار علاقهای به نوشتن زندگینامه نداشت و تا از ایشان سوالی در این خصوص نمیشد پاسخی نمیداد و پاسخهای وی نیز به سوالات از این دست بسیار کوتاه و مختصر بوده است.
وی افزود: از شواهد و قرائن پیداست که حتی مرحوم شهریار به ثبت دقیق اشعار خود نیز اهتمام چندانی نداشته است و اگر نبود تلاش علاقمندان اشعار شهریار و دوستان نزدیک وی که در برهههای مختلف اقدام به جمعآوری آثار وی میکردند امروز شاید اثری از آثار مرحوم شهریار نبود و به همین دلیل نمیتوان انتظار داشت که همه ظرائف زندگی شهریار در سریال منعکس شود.
سیدهادی بهجت تبریزی سپس به اولین دیوان چاپ شده شهریار اشاره کرد و گفت: اگر خوانندگان به مقدمه این دیوان مراجعه نمایند متوجه میشوند مولف در خصوص زندگی شاعر بسیار ناقص نوشته است و این نقصان را نمیتوان به حساب وی گذاشت بلکه مولف نیز از آنچه به وی رسیده در مقدمه دیوان آورده است.
فرزند استاد پرآوازه شعر معاصر ایران گفت: شخصیت شهریار یک شخصیت هنری چند بعدی است که به تصویر کشیدن آن آسان نیست.
وی در عین حال توقع علاقمندان به شعر و ادب فارسی و استاد شهریار به ارائه اثری کامل از زندگی این استاد را دلیل طرح نقدهای گوناگون به این سریال دانست.
فرزند شهریار سپس به ملاقات دستاندرکاران تولید این سریال با وی قبل از شروع کار اشاره و خاطرنشان کرد: در همان نشست نیز به صراحت پیشنهاد کردم چون پرداختن به زندگی مفاخر آن هم معاصر در قالب فیلم و سریال سابقه چندانی ندارد، از آثار مشابه تولید شده در دیگر کشورها در صورت مناسب بودن الگوبرداری شود تا کار با کمترین نقص به مخاطبان علاقهمند ارائه شود.
وی در پاسخ به منتقدانی که اعتقاد دارند در این سریال نوعی شتاب زدگی مشاهده می شود که باعث تحریف برخی از واقعیات شده است با رد این دیدگاه گفت: شتاب زدگی خاصی مشاهده نمیشود کلیت زندگی شهریار که از طریق نزدیکان روایت شده است معلوم است هر چند ممکن است در آینده اسناد جدیدی از زندگی ایشان بدست آید که بتوان فیلم بهتری ساخت ولی در حال حاضر توجه به آنچه از زندگی استاد موجود بوده است این نقد چندان وارد نیست. هر چند با تلاش بیشتر میشود سریال پربارتر از این که هست باشد اما قاطعانه اعلام میکنم که هیچ تحریفی در زندگی شهریار صورت نگرفته است.
وی ادامه داد زمانی میتوان به تحریف داستان زندگی شخصی اعتقاد داشت که غرضی در میان باشد در صورتی که شخصیت شهریار به گونهای است که با وی و آثارش دشمنی وجود ندارد که بخواهد تحریفی صورت بگیرد.
فرزند استاد شهریار در ادامه این مصاحبه در پاسخ به این سوال که در این سریال 3 دوره از زندگی استاد شهریار به تصویر کشیده شده است به نظر شما کدام دوره از زندگی ایشان از جذابیت بیشتری برخوردار بوده است، گفت: دوران جوانی به تصویر کشیده از ایشان از نظر من جذابتر از سایر دورههاست چرا که در این دوران شهریار با شخصیتهای علمی، هنری، ادبی معاصرش آشنا میشود و دست کارگردان برای ارائه کاری بهتر در این بخش از زندگی با توجه به اینکه در این دوره مطالب بیشتری از زندگی شهریار در دست است بازتر بوده است.
وی در عین حال گفت: زمان در نظر گرفته شده برای این سریال اجازه نداد که به زندگی شهریار در دوران کودکی آنچنان که باید پرداخته شود.
سید هادی بهجت تبریزی با تأکید بر اینکه روش استاد شهریار بگونهای بوده است که تا موضوعی برایش اتفاق نیافتاده باشد دست به قلم نبرده، افزود: اشعار شهریار بیانگر زندگی شهریار است و شهریار در شعرهای خود بخشهای مهم زندگیاش را سروده است.
وی در پایان گفت: با توجه به اینکه هیچ اثر هنری در دنیا وجود ندارد که رضایت همگان را به خود جلب کند سریال شهریار را نیز از این موضوع مستثنی نیست و به عنوان یکی از اعضا خانواده استاد شهریار از این سریال که روایت داستان زندگی شهریار است رضایت دارم.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|