فروش پرتره شاه و فرح در حراجی کریستی دوبی

فروش پرتره شاه و فرح در حراجی کریستی دوبی

هنرمندان ایرانی در چهارمین دوره حراج کریستی در دوبی که روز ۱۱ اردیبهشت برگزار می شود، حضور گسترده ای دارند.
 

برخی آثار ایرانی با قیمت پایه بالایی دراین حراجی عرضه خواهند شد که جزء گران ترین آثار حراجی به شمار می روند.

طرح هایی از اندی وارهول، هنرمند سرشناس آمریکایی که توسط انجمن حقوق هنرمندان در لندن و ویژوال آرت نیویورک به حراجی عرضه شده است، که به ایران مرتبط است و شامل طرح هایی از آخرین خاندان سلطنتی ایران است.

در این مجموعه، یک پرتره از شاه و یک پرتره از فرح دیبا ارائه شده که پرتره فرح دیبا در سال ۱۹۷۷میلادی و پرتره شاه سال بعدش کشیده شده است.

پرتره شاه ۱۱۴و نیم سانتی متر در ۸۸ و۸ دهم سانتی متر و پرتره فرح ۸۸ و ۹ دهم سانتی متر در ۱۱۴و ۳ دهم سانتی متر است که قیمت پایه آن ها بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار دلار تعیین شده است.

در مه ۱۹۷۵ که شاه و فرح به مهمانی شام جرالد فورد، رئیس جمهور وقت در کاخ سفید رفته بودند، اندی وارهول از بنیانگذاران پاپ آرت نیز حضور داشت.

طبق روایات فرح دیبا که در همان زمان در صدد تهیه کارهایی برای موزه هنرهای معاصر بود، از او دعوت می کند در یک تور شاهنشاهی به ایران سفر کند تا هم از جواهرات سلطنتی وهم خاندان سلطنتی عکاسی کند. نکته جالب این جاست که در کاتالوگ حراج کریستی از اندی وارهول نقل شده است که سفارت ایران به او درباره چگونگی طراحی از شاه توصیه هایی کرده است که او هم این توصیه ها را رعایت کرده است.

در چهارمین حراج کریستی در خاورمیانه آثار ۵۱ هنرمند ایرانی در کنار هنرمندانی از خاورمیانه، آمریکا، اروپا و آفریقا عرضه می شود که گران ترین آثار با قیمت پایه ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار دلار، آثار پرویز تناولی و حسین زنده رودی هستند که در صدر قیمت های پیشنهادی کارشناسان کریستی قرار دارند.

شاعر ایستاده از تناولی

طبق کاتالوگ خانه حراج کریستی در این حراج، اثری از پرویز تناولی مجسمه ساز ایرانی با عنوان "پرسپولیس" از مجموعه بانک پاسارگاد ایران، ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار دلار برآورد قیمت شده است. همچنین اثر دیگری از تناولی با عنوان "شاعر ایستاده"، ۸۰ تا ۱۲۰ هزار دلار برآورد قیمت شده است. در میان هنرمندان ایرانی، اثری از پرستو فروهر دختر داریوش فروهر نیز با نام "قوسوار" در این حراجی شرکت دارد که بین ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار قیمت گذاری شده است. این آثار احتمالا با قیمت بالاتری به فروش خواهند رفت.

خبرگزاری فارس گفته است که کارشناسان احتمال می‌دهند "پرسپولیس" پرویز تناولی به رکورد یک میلیون و ۵۰۰ هزار دلار دست یابد.

حسین زنده رودی هم با ۷ اثر خود که عمدتاً جزء یک مجموعه اروپایی هستند در این حراجی حضور دارد. آثار فرهاد مشیری، سیدمحمد احصایی، فرامرز پیلارام و صداقت جباری، شیرین نشاط از دیگر هنرمندانی هستند که آثار آنها در این حراجی حضور دارند.

هم چنین روزنامه اعتماد ملی یکی از ویژگی های مهم حراج امسال کریستی را حضور برخی نام ها عنوان کرده که سال گذشته در این حراج غایب بودند.

بنا بر این گزارش از جمله این نام ها می توان به مرتضی ممیز، ابوالقاسم سعیدی، پرویز کلانتری، منصوره حسینی، محمد فاسونکی، منیر فرمانفرمائیان و سیمین اکرامی و همچنین نام های جوان تری چون پویا آریانپور، گلناز فتحی، بیتا فیاضی و شیرین علی آبادی اشاره کرد.

در گزارش این روزنامه همچنین از نگرانی هایی سخن گفته شده که حراج های کریستی در میان خریداران آثار هنری در ایران به وجود آورده است.

این شائبه میان خریداران آثار هنری در ایران به وجود آمده که این حراج قیمت آثار هنری را بالامی برد. منتقدان حراجی های کریستی این امر را به عنوان ضربه ای بر بدنه اقتصاد هنری ایران قلمداد می کنند. آنها قیمت آثار هنری را قبل و بعد از کریستی مقایسه می کنند و به این نتیجه می رسند که کریستی آثار هنری را گران می کند.

ali-vienna - اتریش - وین
مثلاً فرض کن پرتره خمینی یا خامنه ای یا از همه بهتر احمدی نژاد را به حراج بگذارند!!!!!
کی میخره؟
البته آدم خر زیاد پیدا میشه....
مثلاً همون راننده تاکسی ها که توی بازار قاهره گلوی خودشان را پاره میکنند برای احمدی نژاد
البته نه اینکه تو ایران کم باشن!
چهار‌شنبه 11 اردیبهشت 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.