سلامت‌ترین کشورهای دنیا

سلامت‌ترین کشورهای دنیا

به تازگی مجله Forbes در گزارشی، بهترین کشورها از نظر سلامت و بهداشت را رتبه‌بندی کرده است.

طبق این گزارش، سلامت‌ترین کشورهای جهان در منطقه اسکاندیناوی قرار دارند که شامل ایسلند، سوئد و فنلاند هستند. دیگر کشورهایی که شرایط خوبی دارند شامل آلمان، سوئیس، استرالیا، دانمارک، کانادا، اتریش و هلند هستند.

کیت شکتر، متصدی برنامه‌ای برای اتحادیه بهداشت بین‌المللی آمریکا، درباره اینکه چرا نظام سلامت در این کشورها موفق‌تر است، می‌ گوید: به‌ طور تاریخی، این کشورها دارای اصول و آیینی در مورد سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی ملی هستند. وی می ‌افزاید: این ذهنیت در مردم این کشورها وجود دارد که خدمات بهداشتی حق مسلم شهروندان است.

با وجود این حقیقت که 47 میلیون نفر از آمریکایی‌ها فاقد بیمه سلامت هستند، ایالات متحده در رتبه 11 قرار گرفته است. جمهوری چک، اسپانیا و فرانسه در این رتبه‌بندی بعد از آمریکا قرار دارند.

برای تعیین فهرستی از سالم‌ترین مکان‌ها برای زندگی در دنیا، Forbes آخرین آمارهای موجود بهداشتی و محیطی برای هر کشور را در منابعی همانند سازمان بهداشت جهانی، بانک جهانی و سازمان ملل بررسی کرد.

عوامل بهداشتی که بررسی گردید، شامل این موارد بود:

آلودگی هوا در شهرها، درصد جمعیت کشور با دسترسی به آب آشامیدنی سالم، دفع بهداشتی فاضلاب، میزان مرگ و میر کودکان، میزان شیوع سل، تعداد پزشکان عمومی و متخصص در منطقه برای هر 1000 نفر، میزان سوء تغذیه و امید به زندگی سالم برای مردان.

فراتر از امتیازهای بالا برای آب آشامیدنی سالم، فاضلاب و سوء تغذیه که بسیاری از کشورها به آن دست یافتند، ایسلند و سوئد کمترین درجه از آلودگی هوا، مرگ و میر کودکان و میزان شیوع بیماری سل را دارا بودند. همچنین این دو کشور بالاترین امید به زندگی را در مردان داشتند.

تحقیقات نشان داده است که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا می ‌تواند بر عملکرد ریه اثر بگذارد و منجر به مرگ زودهنگام شود.

کران پاندی یکی از مؤلفین این تحقیق می ‌گوید: موفقیت کشورها در مبارزه با آلودگی به ‌واسطه ترکیبی از سیاست‌های تشخیص مسائل، اجرای استانداردها و استفاده از سوخت پاک محقق می‌ شود. برخی کشورها همانند آنهایی که در امتداد سواحل قرار گرفته اند، حقیقتاً خوش شانس‌تر از بقیه هستند، از آنجا که باد مخالف می ‌تواند آلودگی را کاهش دهد.

کینفو اضافه می‌ کند: میزان کم مرگ و میر کودکان حاکی از عوامل اجتماعی- اقتصادی مانند درآمد خانواده است که می‌ تواند بر نوع تغذیه و مراقبت بهداشتی که یک کودک دریافت می ‌کند، تأثیر بگذارد. طبق این بررسی، جمهوری چک کمترین میزان مرگ و میر کودکان را در دنیا داراست.

به گفته کینفو، این‌که تعداد بسیار زیادی از پزشکان در یک ناحیه سکونت داشته باشند، لزوماً بدین معنا نیست که ساکنان آن منطقه سلامت و تندرست هستند، اما از نظر دسترسی، این یک امتیاز است.

harfe_hesab - استرالیا - ادلاید
حتما تو این رده بندی هم بعد از افغانستان از آخر دوم هستیم! مگه نه؟ خدا این افغانستان رو برامون نگه داره
دوشنبه 9 اردیبهشت 1387

khanande - ایران - ایران
ایران چندم شده؟
دوشنبه 9 اردیبهشت 1387

mehrangiz - ایران - تهران
آیا به نظرتان ایران را اصلا بررسی کرده اند ؟!!!!
دوشنبه 9 اردیبهشت 1387

king_irooni - ایران - سربندر
ناراحت نشید دوستان چون ما رتبه اول جهان رو از نظر تعداد معتادان به مواد مخدر داریم (مهم اینه که اول باشیم حالا تو چه زمینه ای باشه مهم نیست)
دوشنبه 9 اردیبهشت 1387

khasteh - فرانسه - استراسبورگ
دکی جون گفته معادلات تغییر کرده ! حکومت ملا ها اول شده .
دوشنبه 9 اردیبهشت 1387

chelsea karate club - انگلستان - لندن
واقعا فکر می کنید ایران در چه جایگاهی قرار دارد؟
در سال1369 سفری داشتم به شهرستان گچساران که بطور اتفاقی همزمان شده بود با سالکرد فوت مادر یکی از دوستان در انروز. در سر مزار رفتیم و ادای احترام بجای اوردیم. در همان مدت کوتاهی که در گورستان گچساران حضور داشتم توجه ام به سن مردگان جلب شد.بیشترشان در سنین 35-45 فوت شده بودند. بخوبی میدانم که علوم و صنعت دامی ایران دهه ها با اروپای غربی و کانادا فاصله دارد و همانطور که میدانید تقذیه مهمترین عامل سلامتی در کنار بهداشت میباشد.
امابهداشت در ایران از چه مشکلاتی رنج میبرد؟
ایا قانونی درایران پزشکان متخصص را الزام به کار در بیمارستانهای دولتی میکند؟ایا بیمارستان های دولتی در شهرستان های نسبتا بزرگ دارای تجهیزات پزشکی مدرن هستند؟ ایا پزشکان انساندوست ایرانی پایبند سوگند پزشکی باقی میمانند؟ پرستاران چطور؟
بر عکس جوامع مدرن اروپای غربی در ایران اکثر پزشکان خود را تافته ای جدا بافته از جامعه می بینند که حریصانه به تجارت پزشکی مشغولند و وزارت بهداشت نیز توان سامان دادن به چنین معضلی را ندارد. بسیاری از شهرستان ها فاقد کلینیک درمانی و پزشکان متخصص اند ودر واقع بسیاری از هموطنان جان خود را بسادگی از دست میدهند.
در چنین گرد باد مرگباری روستانشینان جزو امار رسمی زندگان ثبت نمی شوند و در راه رسیدن به نزدیک ترین بیمارستان جان خود را از دست میدهند.
واقعا ایران در چه رتبه ای از سلامتی و بهداشت قرار دارد؟
فکر نمیکنید که بهداشت واقعی در بیشتر اوقات در اختیار افراد مرفه قرار گرفته است؟ ایا اختلافات طبقاتی ابتدائی ترین حقوق انسانی را پایمال نکرده است؟
به کجا میرویم؟به کدام تمدن می بالیم؟و از کدام برابری ....سخن میکوئیم؟ شما میدانید؟
دوشنبه 9 اردیبهشت 1387

+2
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.