پژوهشگران ژاپنی میگویند خون قاعدگی را میتوان برای ترمیم آسیب قلب به کار برد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه این پژوهشگران خون قاعدگی به دست آمده از 9 زن را برای حدود یک ماه کشت دادند و بر نوعی از سلولها در آنها متمرکز شدند که مانند سلولهای بنیادی عمل میکنند.
حدود 20 درصد این سلولها پس از اینکه سه روز در آزمایشگاه با سلولهای به دست آمده از قلب موش کشت داده شدند، شروع به تپیدن خودبهخودی کردند. این سلولهای یه دست آمده از خون قاعدگی نهایتا به صورت صفحاتی مانند بافت عضله قلب شکل گرفتند.
به گفته شونیچیرو میوشی، متخصص قلب از دانشکده پزشکی دانشگاه کیو که در این تحقیق شرکت داشت، نسبت موفقیت در این تجربه 100 بار بیشتر از 0.2 تا 0.3 درصد موفقیت با سلولهای بنیادی به دست آمده از مغز استخوان است.
بررسیهای جداگانه در بدن موجود زنده نشان داد که وضعیت موشهایی که دچار حملات قلبی شده بودند، پس از دریافت این سلولهای مشتق از خون قاعدگی بهبود پیدا میکند.
میوشی میگوید ممکن است نهایتا برای درمان زنان دچارمشکل قلبی از خون قاعدگی خودشان استفاده کرد.
میوشی میگوید: "ممکن است در آینده نزدیک سیستمی به وجود آید که به زنان امکان دهد از خون قاعدگی برای درمانشان استفاده کنند."
استفاده از خون خود فرد به عنوان منبع سلولهای بنیادی یک مشکل عمده در استفاده از این سلولها را برطرف میکند- ردکردن سلولها بوسیله دستگاه ایمنی بیمار.
به گفته میوشی از خون قاعدگی میتوان برای ذخیرهسازی سلولهایی که دارای مجموعهای از HLAهای (آنتیژنهای گلبول سفید انسانی) سازگار هستند، استفاده کرد. HLA جزئی کلیدی در دستگاه ایمنی بدن انسان است.
میوشی میگوید این سلولها را میتوان برای مدتی طولانی در لولهای به اندازه یک انگشت ذخیره کرد و هر وقت لازم بود کشت داد.
به گفته میوشی به معنای دقیق کلمه نمیتوان سلولهای همبندی به دست آمده از خون قاعدگی را سلول بنیادی خواند که سلولهای بنیادی قابلیت تبدیل شدن به هر سلولی در بدن را دارند.
اما به هر حال این سلولها قابلیت زیادی برای تبدیل شدن به سلولهای عضلانی دارند، و حتی ممکن است زمانی برای درمان بیماریهای ارثی تحلیلرفتگی عضلانی (دیستروفیها) هم به کار روند.
میوشی میگوید هنوز تا آزمایش بالینی این شیوه در انسانها باید بررسیهای بیشتری انجام گیرد، از جمله باید عامل قطعی که این سلولها را به سلولهای قلبی تبدیل میکند، پیدا شود.
|
|
|
|