این قطعنامه که به اتفاق آرا به تصویب رسیده، برای کشورهای عضو الزام آور نیست، اما گزارشگر امور اروپای بی بی سی می گوید این قطعنامه فشار را بر رهبران اتحادیه اروپا برای تحریم افتتاحیه المپیک افزایش می دهد.
تا به حال گوردون براون، نخست وزیر بریتانیا، و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، اعلام کرده اند در مراسم افتتاحیه المپیک شرکت نخواهند کرد.
البته دفتر نخست وزیر بریتانیا اعلام کرده آقای براون در مراسم اختتامیه شرکت خواهد کرد، و هیچ گاه قصد شرکت در مراسم افتتاحیه را نداشه است. مقامات چینی پیش از این بارها اعلام کرده بودند که آقای براون از جمله مقاماتی است که در مراسم افتتاحیه شرکت می کند.
نیکولا سارکوزی، رئیس جمهور فرانسه که کشورش در زمان برگزاری المپیک ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را بر عهده خواهد داشت، اعلام کرده که ممکن است در مراسم افتتاحیه شرکت نکند.
عبور مشعل المپیک از شهرهای مختلف با تظاهرات اعتراض آمیز مخالفان سیاست های دولت چین در تبت همراه بوده است.
این اعتراضات به ویژه در شهرهای لندن، پاریس و سان فرانسیسکو حرکت مشعل را با اخلال مواجه کرده و این امر اعتراض مسئولان کمیته بین المللی المپیک را در پی داشته است.
ژاک روخه، رئیس کمیته بین المللی المپیک، که برای گفتگو با مقامات کمیته ملی المپیک چین در پکن به سر می برد، گفت که تظاهرات ضد چینی بازی های سال جاری را "با بحران" مواجه ساخته است.
رئیس کمیته بین المللی المپیک از دولت چین خواست تا به تعهد اخلاقی خود در زمینه احترام به حقوق بشر احترام بگذارند.
وی گفت که دولت چین هنگام کسب موافقت کمیته بین المللی با میزبانی بازی های سال 2008 در پکن چنین تعهداتی را پذیرفت.
در مقابل، مقامات چینی گفته اند که کمیته بین المللی المپیک باید از درگیری در آنچه که عوامل سیاسی نامربوط خواندند خودداری ورزند.
|