خطر کمبود آب در دهها شهر و روستای ایران

خطر کمبود آب در دهها شهر و روستای ایران

ریزش ناکافی باران برخی مناطق ایران را با خطر کم آبی در تابستان مواجه کرده است
مقامات دولتی ایران هشدار داده اند که دهها شهر و روستای این کشور با خطر کمبود آب در ماههای آینده مواجه شده اند.

میزان بارندگی در دو ماه اخیر در مقایسه با میزان معمول فصلی بسیار کم بوده و به گفته رسول زرگر، معاون وزیر نیرو در امور آب، این کشور در هفت ماه گذشته شاهد ۱۹۰ میلیارد متر مکعب بارش بوده است که در مقایسه با سال گذشته ۴۴ درصد کاهش نشان می دهد.

به دلیل کمبود بارندگی در ماههای اخیر، در برخی شهرهای ایران نماز باران اقامه شده و دولت نیز پیش بینی کرده که ۱۲۰ شهر و ۶ هزار روستا با مشکل کمبود آب آشامیدنی خواهند شد.

بر اساس گزارش ها در سال گذشته میزان بارش در هفت ماه اول سال آبی جاری در ایران حدود ۲۹۰ میلیارد مترمکعب بوده که 100 میلیارد متر مکعب کمتر از سال قبل از آن است.

سال آبی از پائیز شروع می شود و به طور متوسط ۲۵ درصد از بارش در پائیز، ۵۰ درصد در زمستان و ۲۵ درصد بقیه نیز در فصل بهار صورت می گیرد.

به گفته معاون وزیر نیرو، حتی اگر بارندگی خوبی در فصل بهار داشته باشیم باز هم کمبود بارندگی در فصل زمستان جبران نخواهد شد.

آقای زرگر تاکید کرده که شهرهای بزرگ و متوسط با مشکل روبرو نخواهند شد اما برای ۱۲۰ شهر کوچک و شش هزار روستا مشکلاتی بوجود خواهد آمد.

وی افزوده است که به همین دلیل، در دو ماه باقی مانده تا آغاز فصل تابستان، طرح های اضطراری برای برطرف کردن یا به حداقل رساندن مشکلات ناشی از کم آبی در این مناطق اجرا خواهد شد.

طرح هایی نظیر حفر چاه، انتقال آب از مناطق دیگر و آبرسانی به وسیله تانکر از جمله اقدامات پیش بینی شده برای مقابله با خشکسالی و کمبود آب آشامیدنی شهرها و روستاهای در معرض خشکسالی است.

وزارت نیرو برای مقابله با بحران کم آبی ، ۱۵۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص داده است.

کاهش تولید برق آبی

به دلیل کمبود بارندگی میزان تولید نیروگاه های برق آبی ایران که حدود ده درصد از برق تولیدی کشور را تامین می کنند به نصف کاهش یافته است.

کمبود آب باعث کاهش ظرفیت تولید برق سدهای کشور شده است


ظرفیت نیروگاه های برق آبی ایران ۶۵۰۰ مگاوات است که بر اساس گزارش ها به دلیل تامین آب شرب مصرفی، تولید آنها کاهش داده شده است.

به گفته معاون وزیر نیرو، "با مشخص شدن وضعیت نگران کننده آب در کشور از بهمن ماه سال گذشته تولید برق آبی کنترل شده است."

حجم آب موجود در پشت سد ها ۱۴ میلیارد مکعب برآورد شده که نسبت به سال گذشته که حدود ۲۳ میلیارد متر مکعب بود، حدود ۴۰ درصد کاهش نشان می دهد.

بر اساس گزارش ها، در پی کاهش بارندگی و بروز پدیده خشکسالی که موجب خشک شدن قنات ها در مناطق خشک و افت شدید آبدهی چاه ها شده، نماز طلب باران در برخی شهرهای ایران اقامه شده است.

در چند روز اخیر در شهرهای شیراز، گناباد، تربت حیدریه، بیرجند، جوانرود نماز طلب باران اقامه شده است.

ایران در فاصله سالهای ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۱ نیز یک دوره خشکسالی را پشت سر گذاشت که خسارات زیادی را به خصوص در بخش کشاورزی به جا گذاشت و آب آشامیدنی برخی شهرها از جمله شهر تهران سهمیه بندی شد.

بر اساس گزارش ها سال آبی ۱۳۷۸ و ۱۳۷۹ خشک ترین سال در ۴۰ سال اخیر بوده که در آن سال نیز در ماه های اسفند و فروردین به طور متوسط ۱۶ میلی متر بارش ثبت شده اما به گزارش وزارت نیرو در دو ماه اخیر فقط هشت میلی متر بارش ثبت شده است.

دوره های خشکسالی در ایران معمولا پنج تا هفت ساله است و به گفته آقای زرگر بر اساس روند ۴۰ سال اخیر امسال منتظر خشکسالی نبودیم.

ایران در منطقه ای خشک و کم باران قرار دارد و در نیمی از چهل سال اخیر شاهد خشکسالی بوده است.

به گفته کارشناسان، بعد از سرمای کم سابقه زمستان سال گذشته که خسارتهای زیادی به کشاورزان وارد کرد، خشکسالی و کم آبی می تواند تاثیر منفی بر تولید محصولات کشاورزی بگذارد و وضعیت کشاورزان را وخیم تر کند.

غلوووو - انگلستان - ابادان
ما که حدود 20 ساله که اب اشامیدنی نداریم و اب بشکه ای برای خوردن میخریم.مثل اینکه قراره 119 شهر دیگه هم وضعیت مارا تجربه کنند.
ابادان بدون اب هم ابادان وابادی...
چهار‌شنبه 21 فروردین 1387

kaveh_dadkhaah - انگلستان - لندن
ای ایران ای مادر پیر و مهربانم .سرکشی فرزندان نامهربانت را ببخش.و با نوای اهوراییت جادوی این افسون اهریمنی(اسلام)را از سرزمین پاک پارسیان بزدا ..............امین
چهار‌شنبه 21 فروردین 1387

iroony - ایران - تهران
غلوووو - انگلستان - ابادان .....تو اراک اینقدر اوره و گچ تو آب زیاده که اصلا آب شیر رو نمیشه خورد تو قم هم آب که شوره اصلا...اما فقط آبودان امیدوارم بازم بشه عروسه شهرهای ایران با اینکه الانم عروسه شهرهای ایرانند آبودان و خرمشهر...
پنج‌شنبه 22 فروردین 1387

kotlet - ایران - تهران
iroony - ایران - تهران
قم رو راست گفتی انقده پول اب معدنی دادم که بدبخت شدم
پنج‌شنبه 22 فروردین 1387

parviz1 - انگلستان - کترینگ
مشکل برق را که ملاها با هسته ای حل کردن !!لابد از الان دیگه میرن دنبال آب هسته ای.از علم این ملاها با انواع دکترایی که هر کدامشان بعید نیست.
پنج‌شنبه 22 فروردین 1387

iran zamen - نروژ - روگنان
پس چگونه ممکن است با کمبود اب.ایران اب لوله کشی برای سیستان بلوچستان پاکستان کشیده.و شهر های ما بدون اب وبرق است.دوشمن در داخل خاک ایران است.
شنبه 24 فروردین 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.