بافت بزرگترین فرش های جهان در نیشابور

بافت بزرگترین فرش های جهان در نیشابور

علی اصغر صدیقی، کارشناس ارشد هنرهای سنتی اظهار داشت: فرش مسجد شیخ زاید بن سلطان آل نهیان در شهر ابوظبی امارات متحده عربی با ابعاد 132 متر طول، 42 تا 48 متر عرض و 2 میلیارد و 300 میلیون گره، بزرگترین فرش دستباف جهان است که به دست توانمند فرشبافان نیشابوری بافته شده است.

وی افزود: در بافت این فرش عظیم که در 3 کارگاه قالیبافی مجهز به بزرگترین دارهای فرش دنیا انجام گرفته، 38 تن الیاف از مرغوب ترین پشم سیرجانی و نیوزلندی استفاده شده و 1200 قالیباف زن نیشابوری در 2 شیفت کاری 8 ساعته و طی سه میلیون نفر ساعت کار در مدت 18 ماه، کار بافت آن را بر عهده داشته اند.

وی تصریح کرد: در طرح این فرش که کار نصب آن در پنجم شهریور سالجاری به پایان رسید، از نقوش اصیل فرش های ایرانی و تزیینات ابنیه اسلامی الهام گرفته شده است.

صدیقی اظهار داشت: فرشبافان نیشابوری، پیش از این، فرش دستباف دیگری به سفارش سلطان قابوس، پادشاه کشور عمان، برای مفروش ساختن مسجد سلطان قابوس اکبر در شهر مسقط بافته بودند که رکورد بزرگترین فرش جهان را در اختیار داشت.

وی افزود: طرح فرش مسجد سلطان قابوس که در حدود 5 هزار متر مربع مساحت دارد و از اتصال 48 قطعه کوجک و بزرگ به یکدیگر تشکیل شده، از نقشه گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان و ترکیب طرح افشان شاه عباسی و سایر نگاره های تزیینی ایرانی و اسلامی الهام گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: فرشبافان نیشابوری، همچنین دو فرش دستباف بزرگ پارچه دیگر، یکی با مساحت 70 متر مربع برای مفروش ساختن کاخ ریاست جمهوری ارمنستان و دیگری به مساحت 40 متر مربع به سفارش سفارت فنلاند در تهران را در کارگاه های این شهرستان تولید کرده اند.

صدیقی با اشاره به اینکه در حال حاضر سهم صادرات فرش دستباف ایران در بازار جهانی، سالانه حدود یک میلیارد دلار است گفت: هم اکنون 40 درصد فرش جهان به دست توانای فرشبافان کشور تولید می شود و فرش دستباف ایرانی، جایگاه نخست فرش را در دنیا به خود اختصاص داده است.

وی ضمن اشاره به برنامه سند چشم انداز 20 ساله کشور که هدف آن کاهش اتکای اقتصادی به درآمدهای نفتی و حرکت به سوی تامین بودجه از محل درآمدهای غیرنفتی است، اظهار داشت: با توسعه و تجهیز کارگاه های بافندگی فرش دستباف در نیشابور، ضمن ایجاد اشتغال پایدار در این شهرستان، می توان به دریافت سفارش و صدور فرش های بزرگ پارچه به جهان اقدام کرد.

صدیقی در خاتمه تصریح کرد: کارنامه موفق بافت فرش های بزرگ پارچه در نیشابور نشان دهنده آن است که این شهرستان، پتانسیل آن را دارد تا به کارگاه بافت این گونه فرش ها در جهان تبدیل شده و الهام بخش هنرمندان سراسر دنیا در هنرهای تزیینی و فرش دستباف باشد.

mah1 - ایران - تهران
اپارتمانها داره کوچیکو کوچیکتر میشه فرشها بزرگو بزرگتر!? پیدا کنید پرتقال فروشرو?!
پنج‌شنبه 16 اسفند 1386

alex-korea - کره جنوبی - سیول
واقعا حال کردم....این عربها این قدر با ایران بد هستن ولی برای تزیین مسجد هاوکاخهاشون از فرش و هنرهای ایرانی استفاده میکنن...هنر نزد ایرانیان است و بس.....
جمعه 17 اسفند 1386

palang - انگلیس - لندن
هنر نزد ایرانیان است وبس
جمعه 17 اسفند 1386

kaveieahangar - کانادا - تورونتو
ای ایران ای مرز پر گوهر . . .
شنبه 18 اسفند 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.