پیش بینی احمدی نژاد: نمی گذارند اوباما رئیس جمهور شود
پیش بینی احمدی نژاد: نمی گذارند اوباما رئیس جمهور شود
رییس جمهور پیش از سفر به عراق، مدیر و خبرنگار روزنامه ال پائیس اسپانیا را به حضور پذیرفت تا دیدگاه ها و نظرات دولت و ملت ایران را برای مردم اسپانیا و ملل اسپانیایی زبان در اروپا و آمریکای لاتین تشریح کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری ، محمود احمدی نژاد در گفت و گو با «خاویر مورنو» مدیر و «انخلس اسپی نوسا» خبرنگار روزنامه ال پاییس راهکارهایی را برای خروج دشمنان ملت ایران از بن بست در موضوع هسته ای ارایه کرد و گفت : راه اول راه عاقلانه است یعنی بگویند اشتباه کرده ایم که به نفع همه است ؛ راه دوم اینکه سکوت کنند که تقریبا مثل راه اول است؛ و اما راه سوم، اشتباه گذشته را با اشتباه دیگری جبران کنند . این به ضرر ملت ایران نیست اما به ضرر آنها است و این انتخاب با خودشان خواهد بود .
رییس جمهور با بیان اینکه قدرت های زورگو خوشحال نیستند که از نظر حقوقی موضوع هسته ای ایران با آژانس حل شده است، تصریح کرد: امروز معلوم می شود اعتمادسازی که آن ها ادعا می کنند دروغ است . برای آنها دستیابی ایران به دانش هسته ای مهم نیست بلکه تنها بهانه است .
دکتر احمدی نژاد در پاسخ به این سوال روزنامه ال پائیس مبنی بر اینکه «شما نمی ترسید که حمله ناگهانی از طرف آمریکا یا متحدانش نظیر اسراییل علیه شما انجام شود؟» اظهار داشت : صهیونیست ها خودشان را روی پا نگه دارند؛ حمله به ایران پیش کش. هیچ قدرتی در ذهنش نیست که بخواهد به ایران حمله کند. ما 70 میلیون نفر متحد هستیم . چه کسی می خواهد حمله کند؟ البته آرزو دارند، آرزو هم اشکال ندارد داشته باشند. ما در هر شرایطی آماده ایم . ایرانی ها خوب بلدند از حقوق دفاع کنند و از این نظر شبیه اسپانیایی ها هستند .
رییس جمهور با بیان اینکه برای ما فرقی نمی کند چه کسی به کاخ سفید راه پیدا کند ، مهم این است فردی که می آید شرایط آمریکا و جهان را خوب درک کند ، خاطر نشان کرد : بعید می دانم دستگاه پشت پرده کاخ سفید اجازه دهند که "اوباما" به کاخ سفید راه یابد، شما مناسبات قدرت در آمریکا را می شناسید . آنها در قدرت بسیار خشن عمل می کند و رای مردم تضمین شده نیست.
متن کامل گفت و گوی رییس جمهور با روزنامه ال پائیس چنین است:
-ال پائیس: ایران مرکز بسیاری از رویدادها از جمله مساله هسته ای است و نقش شما در عراق و خاورمیانه مطلب اصلی بحث ها در جهان است. با توجه به اینکه رابطه با آمریکا ندارید؛ مسال برای شما چگونه است؟ فکر می کنید مسایل حل می شود؟
* رییس جمهور: بسم الله الرحمن الرحیم. اللهم عجل لولیک الفرج والعافیه و النصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه.
سوال مهمی پرسیدید. شما با تاریخ ایران آشنا هستید. سرشار از حوادث بزرگ است ملت ایران همواره در مناسبات جهانی و در صحنه علم و فرهنگ و تمدن بسیار اثر گذار بوده است. تمدن ایران سرشار از پاکی، دوستی و صلح و برادری است. در شرایطی که ادبیات حاکم زور و اشغالگری و تجاوز است پیام و حرف ملت ایران برجسته و در همه دنیا منعکس می شود. بنابراین طبیعی است که ایران در دنیا به شدت مطرح شود. ما نظام ظالمانه حاکم بر جهان را نمی پذیریم.
رابطه با آمریکا ویژگی های خاص خودش را دارد. آنها خودشان رابطه را با ما قطع کردند. تصور می کردند قطع رابطه نوعی مجازات است اما ما از آن استقبال کردیم. به نفع ما شد و ایران پیشرفت و رشد کرد. در عین حال ما علاقه مندیم با همه کشورها به جز رژیم صهیونیستی رابطه داشته باشیم. علاقه مند به توسعه رابطه با همه هستیم.
* بستگی به رفتار رییس جمهور جدید آمریکا دارد. اگر درک خودشان را از مسایل و ملت های منطقه و شرایط جهان اصلاح کنند همه چیز درست می شود.

* بعید می دانم دستگاه پشت پرده کاخ سفید اجازه دهند که اوباما به کاخ سفید راه یابد. برای ما فرقی نمی کند چه کسی به کاخ سفید راه پیدا می کند، مهم این است فردی که می آید شرایط آمریکا و جهان را خوب درک کند.
غیرآزادانه ترین انتخابات دنیا در آمریکا است. مردم آمریکا مجبور بین دو انتخاب هستند. مردم آمریکا هیچ علاقه ای به دخالت در مسایل سیاسی و سیاست های دولتمردان آمریکا ندارند. کمترین سطح مشارکت در آمریکا است چون علاقه مند به صلح و دوستی و برادری هستند. امروز مردم آمریکا صحنه سیاسی آمریکا را متعلق به خودشان نمی دانند و اعتماد به آن ندارند. مردم آمریکا خواهان تحول هم در مسایل داخلی و هم در سطح جهانی هستند.
- اگر اوباما پیروز شود اعلام کرده آمادگی دارد با ایران جلسه بگذارد و با شما دیدار کند. آیا از طرف شما هم آمادگی است؟
* من 2 سال است که اعلام می کنم آمادگی دارم با بوش در نیویورک و در حضور خبرنگاران مناظره کنم. گفتگو مشکلی ندارد اما بعید می دانم اجازه دهند اوباما بیاید و ریس جمهور شود. مناسبات قدرت در آمریکا را می شناسید. آنها در قدرت بسیار خشن عمل می کنند و رای مردم تضمین شده نیست.
- 30 سال پیش روابط ایران و آمریکا به خاطر اشغال سفارت واشنگتن در تهران قطع شد. شما در آن دوره این حادثه را به چه صورتی می دیدید و تحلیل می کردید؟
* وقتی سفارت آمریکا اشغال شد ما استقبال کردیم و خوشحال شدیم چون می دیدیم 25 سال حضور آمریکا در کشورمان و تسلط بر همه شئون ایران هیچ دستاوردی نداشته است. فرهنگ و استقلال و پیشرفت ما آسیب دید. بنابراین قطع رابطه را فرصت می دانستیم. می دانید اگر رابطه برقرار بود امروز ایران در این جایگاه نبود.
- شما که رییس جمهور شدید بعضی افراد اعلام کردند جزو دانشجویان حمله کننده به سفارت آمریکا بودید، آیا درست است؟
* من هم دیدم عکسی را منتشر کرده و یک نفر را به عنوان من معرفی کردند. فرد داخل آن عکس حدود 40 ساله بود در حالیکه من 21 سالم برد و اصلاً ریش نداشتم. تعجب کردم آمریکایی ها با این تکنولوژی و سازمان اطلاعاتی چنین اشتباهی کردند.
* نامه کاملا منتشر شده است. 2 اشاره در آن نامه داشتم. سوالات فراوانی پیرامون این اتفاق است که پاسخ داده نشد و ده ها کتاب و صدها مقاله در این مورد در آمریکا نوشته شده است. بعید می دانیم بدون اطلاع چنین اتفاقی بیفتد؛ یک هواپیما در فضا بلند شود و بیاید بخورد به ساختمان برج ها، بدون اطلاع شبکه اطلاعاتی و ناوبری امکان ندارد.
تردیدها آن وقت بیشتر می شود که این حادثه بهانه هجوم به خاورمیانه شود. هنوز هم به بهانه آن عده ای سرکوب می شوند.
- به نظر شما از طریق سرویس مخفی آمریکا همکاری برای حوادث 11 سپتامبر انجام شده بود که آنرا مطرح می کنید؟
* احتمالاً بخش هایی همکاری داشتند. من فکر می کنم با توجه به نتایج فراوان و تاثیرگذار آن حادثه، باید گروه حقیقت یاب عوامل را ریشه یابی کند. در آن حادثه چند صد نفر کشته شدند که خیلی ناراحت شدیم و محکوم کردیم. می خواستم در نیویورک به آنها ادای احترام کنم. اما بعد از حادثه 11 سپتامبر به بهانه آن حادثه تا امروز صدها هزار نفر کشته شده اند؛ ده ها هزار نفر در افغانستان و صدها هزار نفر در عراق؛ مساله آنقدر مهم است که گروهی ریشه یابی و اعلام کنند تا مساله تمام شود. می دانید که تا امروز هم کسی درباره این حادثه محاکمه نشده است.
- به نظر می آید تبعات 11 سپتامبر منافعی هم به سود شما داشته است. سرکوب طالبان و سقوط صدام چندان برای شما بد نبوده است.
* اتفاقات صددرصد منفی نیست. منافع و ضرری دارد مثل مواد مخدر. مواد مخدر فوایدی دارد ضررهایی دارد؛ ضررهایش صد برابر منافع است. آیا فکر می کنید طالبان در افغانستان از بین رفته یا تروریست در منطقه تمام شده است؟ تروریست هاامروز قوی تر هستند یا 5 سال قبل؟ امروز قوی تر هستند. پس آن اهداف محقق نشده است.
صدام رفت پس چرا اشغالگران هستند؟ معلوم است هدف اصلی صدام نبوده است. البته ملت ما توانمند است همانطور که قطع رابطه را تبدیل به فرصت کرد حوادث اطراف را هم به فرصت تبدیل کرد. البته معنایش آن نیست اشغالگران می خواستند به ایران کمک کنند.
* ایران و عراق دو کشور همسایه و دوست هستند. دارای روابط تاریخی هستیم. در یک مقطع کوتاه در دوره صدام و آن هم با تحریک کشورهای غربی روابط آسیب دید و الا روابط دو ملت عمیق است. خیلی از ایرانی ها متولد عراق هستند و برعکس. همانطور که شما با پرتغال و دیگر کشورها رابطه دارید. روابط ایران و عراق خوب است و باید تقویت شود. رفتن من به عراق پیام دارد. احترام به شخصیت و رای مردم عراق و حاکمیت ملی و استقلال این کشور از اهداف سفر به عراق است.
- آیا شما با آیت الله سیستانی ملاقات می کنید ؟
* ملاقات با ایشان در این سفر پیش بینی نشده است. من فقط در بغداد خواهم بود.
- معلوم می شود اطلاعات ما ناقص بوده است.
* الان خبر جدید برای شما گفتم.
- شما در سفر به عراق مشورت و کمک نظامی هم برای جایگزینی نیروهای آمریکایی ارایه می کنید؟
* ایران رابطه نظامی با عراق ندارد. روابط ما سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است. 2 ملت با هم نزدیک بوده و در مسایل گوناگون دارای دیدگاه مشترک هستند. بسیار طبیعی است همواره در کنار مردم عراق باشیم.
- آمریکا ایران را متهم می کند که در عراق بمب گذاری می کند؛ آیا اطلاع دارید؟
* آمریکایی ها خیلی حرف می زنند؛ خصوصاً جایی که شکست می خورند. خیلی طبیعی است، مردم یک کشور با اشغالگران مبارزه می کنند. آمریکایی ها اشغالگرند و می دانند ملت عراق آنها را دوست ندارند. انگلیسی ها یک بار در اوایل قرن 20 در عراق تجربه کرده اند. مردم عراق مبارزه کرده و آنها را بیرون کردند. مشکل آمریکایی ها این است که فهم درستی از فرهنگ مردم منطقه ندارند. فکر می کنند همه چیز را با موشک، هواپیما، تفنگ و هفت تیر می توان حل کرد اما باید بدانند اینجا مناسبات انسانی است.
- آیا اگر این نیرو وجود داشته باشد بدون اجازه رییس جمهور می تواند وارد عمل شود؟
* ایران اگر بخواهد با آمریکا در عراق مقابله کند شرایط زود عوض می شود. ایران قدرتش خیلی زیاد است. آمریکا چون شکست خورده می خواهد توجیهی برای مردم کشورش داشته باشد.
آمریکا 160 هزار نفر نیرو در عراق دارد، آیا چند نفر می توانند آنها را مستاصل کنند. این حرف و ادعا مثل عکسی است که درباره لانه جاسوسی نشان می دهند و ادعا می کنند.
- دوست دارید چه دولتی در عراق روی کار بیاید؟
* دولتی که برآمده از رای مردم و مستقل باشد. چون مردم عراق دوست ملت های منطقه هستند برآیند رای آنها به نفع ملت های منطقه است.
- اگر مردم عراق تصمیم بگیرند دولتی به عنوان دوست آمریکا سر کار بیاید، باز هم احترام می گذارید؟
* ما به نظر ملت ها احترام می گذاریم هر چه تصمیم بگیرند. دولت قبلی عراق دیکتاتور بود و برآمده از رای مردم نبود. هر جای دنیا مردم آزاد باشند رای شان ضد آمریکا است. هر جا انتخابات آزاد باشد مردم مخالفان آمریکا را انتخاب می کنند. بخاطر همین باید به بوش تبریک گفت.
- فکر می کنید دولت فعلی عراق مستقل نیست؟
* دولت عراق مستقل است. از طرف مردم انتخاب شده اند. به همین دلیل اشغالگران بیرون نمی روند. اگر دولت عراق طرفدار آمریکا بود آنها بیرون می رفتند.
- دولتی که آزادانه در عراق روی کار می آید اگر مستقل بوده و هم با ایران و هم با آمریکا دوست باشد آیا می تواند رابطه بین ایران و آمریکا برقرار کند ؟
* با خیلی از کشورها دوست هستیم که با آمریکا دوست هستند. مشکلی نیست.
- امنیت سفر شما در عراق به آمریکا بستگی دارد و آمریکایی ها باید تضمین کنند.
* طبق قوانین تامین امنیت کشور اشغال شده مسوولیت هر کشور اشغالگری است.
* ما بن بستی نداریم. بن بست مال طرف مقابل ما است. اشتباهی کرده و براساس اطلاعات غلط قطعنامه صادر کرده اند. الان گزارش آژانس می گوید اطلاعات آنها غلط بوده است. حالا آنها چه کار باید بکنند؟ 3 راه دارند.
راه عاقلانه یعنی بگویند اشتباه کرده ایم که به نفع همه است. راه دوم اینکه سکوت کنند که تقریباً مثل راه اول است.
و اما راه سوم، اشتباه گذشته را با اشتباه دیگری جبران کنند. این به ضرر ما نیست اما به ضرر آنها است. انتخاب با خودشان است.
فکر می کنیم تا حدود زیادی رقبای ما در بن بست هستند. ما مسیر قانونی خودمان را جلو می رویم. هر قطعنامه جدید شلیکی به شورای امنیت به عنوان بنیان سازمان ملل است. اعتباری دیگر برای شورای امنیت باقی نمی ماند.
شورای امنیت بالاترین نهاد بین المللی و تضمین کننده امنیت جهان است. تصمیماتش باید خیلی دقیق باشد؛ نباید براساس اطلاعات غلط باشد. بسیار روشن است که تصمیمات گذشته براساس اطلاعات غلط بوده است. تکرار اشتباه حیثیت شورا را از بین می برد و کسانی ضرر می کنند که تا امروز از وجود شورای امنیت سود برده اند. فکر می کنم آنها که امتیاز ویژه و حق وتو دارند باید دلشان برای شورای امنیت بسوزد. اشتباه جدید چیزی برای شورا نمی گذارد. ما تا الان هیچ سودی از شورا نبرده ایم. وقتی کشور ما در اشغال بود و اشغالگران درحال توسعه اشغالگری بودند شورای امنیت کاری نکرد و در موضوع هسته ای حتی حاضر نشدند من بروم و از حقوق ملت ایران دفاع کنم.
- با قطعنامه جدید چه کار می کنید؟
* همان کاری که با 2 قطعنامه قبلی کردیم با قطعنامه جدید هم می کنیم.
- آیا واهمه ندارید در قطعنامه سوم چین و روسیه هم علیه شما باشند؟
* دو قطعنامه اول چگونه صادر شد. ما با چین و روسیه روابط خوب داریم اما معنایش این نیست که از حقوق خود عدول کنیم.
- شما آخرین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی را مثبت تلقی کردید در صورتی که اروپایی ها آن را مثبت ندیدند و گفته اند اقدامات گذشته باید شفاف شود. بالاخره به نظر شما گزارش آژانس مثبت است؟
* بحث هسته ای دو جنبه مشخص دارد؛ جنبه سیاسی و حقوقی. بحث حقوقی از نظر ما با این گزارش تمام شد. وظیفه آژانس بررسی حقوقی موضوع هسته ای است که به صراحت اعلام کرده تمام مسایل ما با ایران حل شده و هیچ انحرافی مشاهده نشده است. آژانس همچنین اعلام کرده درباره ادعاهای آمریکا نشانه ای پیدا نکردیم. به همین دلیل از نظر حقوقی به نظر ما مساله تمام است.
جنبه سیاسی موضوع هسته ای ایران نیز به دشمنی های برخی کشورهای غربی برمی گردد. آن ها 30 سال است که با ما مخالفت می کنند. از صدام حمایت و ما را تحریم کردند؛ از اینرو مخالفت آن ها برای ما جدید نیست. آن ها خوشحال نیستند که از نظر حقوقی موضوع ما با آژانس حل شده است. امروز معلوم می شود اعتماد سازی که ادعا می کنند دروغ است. برای آنها دستیابی ایران به دانش هسته ای مهم نیست بلکه تنها بهانه است.
برای ما هم مهم نیست. یاد گرفته¬ایم چگونه زندگی کنیم. برای آنها متاسف هستیم زیرا با ایران نمی توان اینگونه مقابله کرد. ملت ایران هر روز بالاتر است و رشد خواهد کرد. آن ها مجبور می شوند با ایران همکاری کنند. اما آن روز شرایط ملت ایران با امروز متفاوت خواهد بود.
دو ونیم سال پیش در سازمان ملل گفتم کنسرسیوم برای هسته ای باشد اما استقبال نکردند. امروز خودمان به دست آوردیم و نیازی به آنها نداریم. پیشنهاد از روی میز کنار رفت. اگر امروز شرایط را نپذیرند در آینده دچار مشکل می شوند. اتنخاب با خودشان است ، آزادی کامل می دهیم.
* حمله؟ چه کسی می خواهد انجام دهد؟
- می ترسیم اسراییل حمله کند.
* صهیونیست ها خودشان را روی پا نگه دارند؛ حمله به ایران پیش کش. هیچ قدرتی در ذهنش نیست که بخواهد به ایران حمله کند. ما 70 میلیون نفر متحد هستیم. چه کسی می خواهد حمله کند؟ البته آرزو دارند؛ آرزو هم اشکال ندارد داشته باشند. ما در هر شرایطی آماده ایم. ایرانی ها خوب بلدند از حقوق خود دفاع کنند. از این نظر شبیه اسپانیایی ها هستند.
* شاید برداشت شما این است که یک بشکه نفت سر سفره ها بگذاریم. نفت خوردنی نیست. دولت پول نفت را برای عمران هزینه می کند. دولت سهام کارخانه هایی که با پول نفت ساخته شده را بین مردم توزیع می کند. فاصله توانمندها و ضعفا را کم می کند.
ملت ایران زنده است و به همه مسایل حساس است. راجع به همه مسایل ابراز نظر می کند. هرجا اشکال ببیند انتقاد می کند که باعث اصلاح و پیشرفت است. این را چیز بدی نمی دانیم؛ عاملی برای اصلاح و پیشرفت است.
* در طول تاریخ ملت ایران همیشه خیرخواه سایر ملت ها بوده است. هیچ نشانه ای از تجاوز ملت ایران به کشورها مشاهده نمی کنید. ملت ایران امروز هم همان ملت است. همه اقدامات ما دفاعی است و همیشه دفاع کرده ایم.
فکر می کنیم سلاح اتمی دوره اش گذشته است. اگر سلاح هسته ای به درد می خورد، آمریکا در عراق گرفتار نمی شد و مانع فروپاشی شوروی می شد. الان صهیونیست ها بمب اتم دارند اما در مقابل حماس شکست خوردند. دوره سلاح اتمی گذشته است. حتی اگر دوره آن هم نگذشته بود علاقه ای به استفاده از آن نداشتیم چون مخالفت حقوق و کرامت انسان هاست. دکترین امنیت ما دفاعی است.
موشک اخیر فضاپیما است و برای پرتاب ماهواره آزمایشی از آن استفاده شد. حق ما است که به خاطر مخابرات، اطلاعات و صدا و سیما در فضا حضور داشته باشیم.
فعالیت های ما آشکار است اما فعالیت های برخی کشورها کاملا سری است. آن وقت جالب است که آن ها همیشه ادعا می کنند. هر جا جنگی است آنها پایه و عامل جنگ هستند. در قرن بیستم ده ها جنگ اتفاق افتاد و الان نیز چند جنگ وجود دارد. در کدامیک ایران جنگ را شروع کرده و در کدام یک آمریکا و برخی کشورها؟ در جنگ اول و دوم صدهامیلیون نفر کشته شده اند. همان ها که جنگ راه انداخته اند ایران را متهم می کنند. ما فقط 8 سال دفاع کردیم؛ آن هم در مقابل کسی که از حمایت همین کشورها برخوردار بود.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|