طلاق در ایران و اختلاف در آمارها

طلاق در ایران و اختلاف در آمارها

دفتر امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی ایران روز شنبه آماری از دلایل طلاق در این کشور اعلام کرد که در مواردی با آمارهایی که پیش از این اعلام شده بود، همخوان نیست.
طلاق - عکس تزئینی
آمارها نشان دهنده آن است که زشتی کلمه طلاق در ایران به تدریج از بین می رود

معاون دفتر امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد که تحلیل های شش ماهه ابتدای سال جاری که بر روی ۱۰ هزار زوج مراجعه کننده به مراکز مداخله در بحران بهزیستی صورت گرفت، نشان می دهد که دلیل ۱۰ درصد طلاق ها، مشکلات جنسی است. این در حالی است که حدود سه ماه پیش و در کنگره خانواده و سلامت جنسی علت ۵۰ درصد طلاق ها مشکلات جنسی تشخیص داده شده بود.

در آمار جدید دفتر امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی، اختلال جنسی در مردان به صورت سرد مزاجی با ۴۷ درصد، کمبود مهارت های رفتار جنسی با ۲۴ درصد، انزال زودرس با ۹ درصد و در بین زنان، ۶۷ درصد سرد مزاجی و ۲۳ درصد کمبود مهارت های رفتاری جنسی عنوان شده است.

با این حال هنوز در دادگاه های خانواده صحبت بر سر مشکلات جنسی بین زوجین تابو محسوب می شود و بسیاری از زنان و مردان بر روی این مشکل سرپوش می گذارند یا این که درباره این مشکل آگاهی کافی ندارند.

نفیسه ۳۲ ساله که قصد دارد از شوهرش جدا شود، علت این تصمیم را ارتباط پنهانی شوهرش با زن دیگری می داند و می گوید: "وقتی مردی با داشتن همسری که در زندگی برای او هیچ کم نگذاشته، برای ایجاد رابطه جنسی به سراغ زن دیگری می رود، جز این است که اختلال جنسی و شخصیتی دارد؟"

زینت ۴۰ ساله علت اختلاف خود با همسرش را اعتیاد و بی کاری او عنوان می کند و می گوید: "بی کاری و اعتیاد به کنار، من هنوز جوانم، در حالی که شوهرم بیشتر از یک سال است که وظیفه طبیعی زن و شوهری را به جا نمی آورد."

او در پاسخ به این سوال که وظیفه طبیعی بین زن و شوهر چیست، می گوید: "این چیزها قابل گفتن نیست. شما بهتر از من می دانید که منظور از وظیفه طبیعی چیست."

آمارها درباره طلاق و علت آن یکسان نیست و هر از چندی مقام های مسئول آماری تازه در این باره ارائه می کنند که با اطلاعات قبلی متفاوت است. بسیاری از کارشناسان می گویند وقتی آمار دقیقی درباره درصد وقوع طلاق وجود ندارد، نمی توان انتظار داشت که تصویر درستی از علت طلاق در جامعه بیابیم و بتوانیم برای حل و رفع آن برنامه ریزی کنیم.

 تعداد زنانی که خواستار جدا شدن از شوهران خود هستند تقریباً دو برابر مردان است و از این تعداد ۷۹ درصد از زنان مراجعه کننده خانه دار هستند. با توجه به اینکه در ایران حق طلاق با مرد است وجود چنین آماری به عقیده کارشناسان شگفت انگیز است.
 

طبق آمار دفتر امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی آمار طلاق در سال ۷۱، هشت درصد و از سال ۷۲ تا ۷۵ دارای سیر صعودی بسیار آرام و پس از آن به مدت چهار سال (۷۶ تا ۷۹) این روند تقریبا ثابت بوده است.

این آمار در سال ۸۰ ، ۴/۹ درصد، سال ۸۱، ۳/۱۰ درصد، سال ۸۲، ۶/۱۰ درصد، سال ۸۳، ده و نیم درصد، سال ۸۴ ، ۷/۱۰ درصد، سال ۸۵ ، ۱/۱۲ درصد و در ۹ ماهه ابتدای سال جاری، یازده و دو دهم درصد بوده است.

اما آخرین اطلاعات مرکز آمار ایران چیز دیگری می گوید و بر اساس این آمار میزان طلاق در ایران در سال ۱۳۷۷ زیر هشت درصد بوده است.

اختلاف در آمار حتی در بخش های مختلف یک سازمان نیز به چشم می خورد.

تحلیل های دفتر امور آسیب دیدگان سازمان بهزیستی کشور که بر روی ۱۰ هزار زوج مراجعه کننده به مراکز مداخله در بحران بهزیستی صورت گرفته نشان می‌دهد چهل و پنج و نیم درصد درخواست های طلاق از سوی زن، ۲۵ درصد توسط مرد و ۵/۲۹ درصد آن توافقی و از سوی زوجین ارائه شده است. در حالی که چند ماه پیش از این سید حسن موسوی مدیر کل امور آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی در جمع خبرنگاران گفته بود ۴۸ درصد متقاضیان طلاق زن ،‌۲۳ درصد مرد و در ۲۹ درصد موارد هر دو طرف متقاضی طلاق هستند.

با این حال هر دو آمار و دیگر آمارها نشان می دهند که تعداد زنانی که خواستار جدا شدن از شوهران خود هستند تقریباً دو برابر مردان است و از این تعداد ۷۹ درصد از زنان مراجعه کننده خانه دار هستند. با توجه به اینکه در ایران حق طلاق با مرد است وجود چنین آماری به عقیده کارشناسان شگفت انگیز است.

اعتیاد، فقر و بی کاری، سابقه جرم و ضرب و شتم زن از سوی مرد، علل اصلی تصمیم زنان به طلاق هستند و علاوه بر این یکی از عواملی که باعث می شود تعداد مردانی که می خواهند از همسر خود جدا شوند کمتر باشد، عدم تمایل به پرداخت مهریه است.

لیلا که به تازگی از همسرش جدا شده است، می گوید: "ما مدت ها بود که فهمیده بودیم نمی توانیم با هم زندگی کنیم، با این حال شوهر سابقم برای این که مهریه را نپردازد، تقاضای طلاق نمی کرد و سر این مسئله اختلافمان شدیدتر شده بود و در نهایت من برای این که زندگی خود را بیشتر از این به نابودی نکشم، مهریه ام را بخشیدم."

محمد نیز که در آستانه جدایی از همسرش است عنوان می کند که اگر سدی به نام مهریه در مقابلش نبود مدت ها پیش از همسرش جدا شده بود: "مهریه همسرم ۱۰۰۰ سکه بهار آزادی است و من ناتوان از پرداخت آن هستم و نمی دانم چه کنم."

کم کم زشتی کلمه طلاق در ایران از بین می رود و آمار نشان می دهد داستان زنی که با پیراهن سفید عروسی به خانه بخت رفته و با کفن سفید خانه همسرش را ترک می کند، دیگر آن قدرها طرفدار ندارد.

javadremix - ایران - تهران
بازم هر چی باشه بهتر از خارجه اینجا لا اقل یه ازدواجی صورت میگیره و طرفین در قبال هم مسولیت دارند نه مثل اونور آب که هفتاد درصد حرومزادند اینو راست میگم و همه هم میدونند و ساکتند .و هر وقت هم که با هم یه مشکل کوچیک پیدا میکنند میزارن و میرن به همین سادگی.
دوشنبه 13 اسفند 1386

asal20 - ایران - تهران
اگر مادر شوهرهای عزیز لطف کنند از دخالتهاشون کم کنند امار طلاق به شدت کم میشه لطفا از بالا کشیدن اموال بچه هاشون هم خوداری کنندماشالله سیر هم نمیشن بس که مفت خورند
دوشنبه 13 اسفند 1386

darya_tanha - ایران - ایران
اقای جواد خیانتی که تو ایران وجود داره هیچ جا وجود نداره بهتره شما یه کم بیشتر اخبار بخونید تو هرخیابون تهران پر از مردهای متاهلیه که بادیدن بدن زنه دیگه به له له میفتن. شما یا تو مریخ زندگی میکنی یا اینکه خودتو زدی به گیجی.
دوشنبه 13 اسفند 1386

darya_tanha - ایران - ایران
البته خانمهای خیانتکار هم هستند اصلا همش تقصیر قوانین ماست عدم حق طلاق توسط زن و هزار قوانین عهد بربر دیگه
دوشنبه 13 اسفند 1386

yeganeh18 - ایران - تهران
آخه دهاتی javadremix تو چی می گی تو در حد این نیستی که خارج مخصوصا اروپا و امریکا را زیر سپوال ببری تو برو جواد
دوشنبه 13 اسفند 1386

mtpoor - ایران - تهران
باب خداییشم جمعیتمون خیلی زیاده و درامدها هم که کمه.من که اصلا حوصله ی این دخترای لوس و نونورو ندارم زن هم نمیگیرم.خلاص
دوشنبه 13 اسفند 1386

bahram1 - ایران - تبریز
ام تی پور حالا کی به تو دختر داد؟ دریا خانوم با شما موافقم. همش مشکل قوانین و تربیت نادرست جوونهاست. مادر شوهر ها هم به خاطر عقده ای که تو زندگیشون بهشون تحمیل میشه و به خاطر اینکه آرزوهای برآورده نشدشون رو از پسراشون میخوان باعث مشکلات زیادی برای زوج جوون میشن و این سیر تسلسلس ادامه پیدا می کنه. دلم برای همه زنای ایرانی میسوزه
سه‌شنبه 14 اسفند 1386

avareh az vatan - نیوزیلند - تارانگا
جوادریمییکس متاسفم برای فکراخوندیت .
سه‌شنبه 14 اسفند 1386

eghlima - هلند - لاهه
اققای جواد.در اروبا خانوادها خیلی سالم تر زندگی میکنن واصلن به ضاهر اهمیت نمیدن.چون وجود همدیرو می بینن.وقتئ هم با همدوستن فقط باهمند. اگرم بچه ای میاد خوش اومد.مگر نه اینکه ازدواج به معنای رضایته هر دو طرفه حالا حتما باید الکهدو .. بخونن؟
سه‌شنبه 14 اسفند 1386

zpirooz - آلمان - آخن
وای عسل جون لم کباب شد از حرفهات چه مادر پولادزره ایه مادر شوهرت شاید بهتر بود مثل من از همون اول یک دیوار به اسم احترام براش میکشیدی تا اینقدر نتونه پر رو بشه
سه‌شنبه 14 اسفند 1386

mobina999 - سو ئد - استکهلم
بچه ها راستی راستی اینقدر مادر شوهر ها بدن؟وای!! پس خانومها توجه داشته باشیم هر خواستگاری که برامون میاد اولین سوالمون این باشه که مادر کجا تشریف دارن...لوووووووووووول
سه‌شنبه 14 اسفند 1386

khasteh - فرانسه - استراسبورگ
عسل جون ما برات دعا میکنیم بری یکذره دورتر خونه بگیری شاید فرجی شد.
سه‌شنبه 14 اسفند 1386

mobina999 - سو ئد - استکهلم
راستی bahram1 از حرفت خیلی خندم گرفت..
سه‌شنبه 14 اسفند 1386

asal20 - ایران - تهران
اون اصلا بافاصله و اینها کارش درست نمیشه مدام با تلفن کاراشو ادامه میده راستی خانمی از المان اخن چه جوری میشه بهم بگی
چهار‌شنبه 15 اسفند 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.