روز دوشنبه، 11 فوریه (22) بهمن سال جاری با بیست و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در ایران مصادف است و به همین مناسبت راهپیمایی هایی در نقاط مختلف سازمان داده شده و راهپیمایان با شعارهایی حمایت خود را از جمهوری اسلامی ابراز داشته و قطعنامه ای را در حمایت از سیاست های نظام تصویب کرده اند.
در تهران، روسای سه قوه، اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان و رئیس مجمع تشخیص مصلحت، دبیر شورای نگهبان و سایر مقامات ارشد جمهوری اسلامی در راهپیمایی ها شرکت داشتند.
مراسم نهایی در تهران در میدان آزادی - شهیاد سابق - برگزار شد و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور، در این مراسم سخنانی ایراد کرد.
رادیو و تلویزیویون دولتی ایران این مراسم را به طور مفصل و همراه با تفسیر و شعار پخش کرد.
راهیپمایی سالگرد انقلاب در سال جاری در حالی برگزار می شود که قرار است انتخابات دوره نهم مجلس حدود یک ماه دیگر برگزار شود.
به همین مناسبت، موضوع انتخابات از جمله مهمترین موضوعاتی بود که خبرنگاران در گفتگو با برخی از مقامات شرکت کننده در راهپیمایی مطرح کردند.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - اکبر هاشمی رفسنجانی در مورد انتخابات مجلس، خواستار آن شد که مسئولان و ناظران انتخاباتی زمنیه شرکت "جریانات مختلف کشور" در انتخابات را فراهم کنند.
وی در عین حال نسبت به حضور گسترده مردم در انتخابات ابراز اطمینان کرد و گفت که "امروز هرگونه تفرقه در نظام ما و در اقشار مردم، برای دشمن قابل استفاده خواهد بود."
انتخابات رقابتی و قطعنامه راهپیمایی
در حالیکه صلاحیت جمعی از داوطلبان شرکت در انتخابات رد شده است، احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان که تعیین نهایی تعیین صلاحیت ها را در اختیار دارد، انتخابات آینده را "کاملا رقابتی" توصیف کرد.
به گزارش فارس قایق توقیف شده بریتانیایی از جمله دیدنیهای مراسم تهران بود |
به گزارش خبرگزاری فارس، آقای جنتی در واکنش به اظهارات کسانی که رد صلاحیت ها را به منزله محدودیت امکان رقابت در انتخابات دانسته اند گفت که "قطعا با مشخص شدن نتایج معلوم می شود که رقابتی است یا نه."
وی گفت که در فرصت باقیمانده تا سوم اسفند، شورای نگهبان به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده رسیدگی می کند.
خبرگزاری های ایران از حضور میلیون ها نفر در راهپیمایی روز دوشنبه در تهران و سایر شهرهای ایران خبر داده اند و به گزارش خبرگزاری فارس، قایق های بریتانیایی که سال گذشته توسط نیروی دریایی ایران توقیف شد نیز در مقابل ساختمان سازمان میراث فرهنگی در معرض دید راهپیمایان قرار داشت.
در این مراسم قطعنامه ای در ده بند خوانده و با تکبیر شرکت کنندگان در میدان آزادی تصویب شد.
در این قطعنامه، از جمله به دستاوردهای اخیر در زمینه فن آوری هسته ای، تولید داروهایی برای بیماری های صعب العلاج و پرتاب یک موشک کاوشگر اشاره شده و از آنها به عنوان "تحقق شعار علمی ما می توانیم" ابراز قدردانی شده است.
در بخش دیگری از این قطعنامه آمده که جمهوری اسلامی فراتر از تعهدات قانونی خود با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کرده و تاکید شده است که در هر حال، ایران "هرگز تحت فشار و تحریم، از فعالیت غنی سازی اورانیوم دست نخواهد کشید."
قطعنامه راهپمیایی تهران سیاست های اسرائیل و آمریکا را محکوم می کند و در زمینه های دیگر مسایل منطقه ای، خواستار حل بحران لبنان و انتخاب رئیس جمهور جدید آن کشور می شود و با انتقاد از سیاست "نو محافظه کاران آمریکا"، راه بازگشت آرامش به منطقه را خروج نیروهای اشغالگر از عراق و افغانستان می داند.
این قطعنامه با تاکید بر لزوم شرکت مردم در انتخابات، خواستار آن می شود که در تایید داوطلبان نامزدی انتخابات مجلس، "صلاحیت های مد نظر قانون اساسی، رهبری و مردم" مورد نظر قرار گیرد.
قطعنامه از تلاش های هر سه قوه به خصوص رئیس جمهور برای پاسخگویی به "نیازهای واقعی مردم" قدردانی می کند.
|
|
|