پلیس بریتانیا: بوتو در اثر انفجار بمب کشته شد

پلیس بریتانیا: بوتو در اثر انفجار بمب کشته شد

ماموران پلیس بریتانیا که در تحقیقات پیرامون ترور بی نظیر بوتو، نخست وزیر پیشین و رهبر سابق حزب مردم پاکستان شرکت داشته اند نتیجه تحقیقات خود در مورد علت مرگ او را انتشار می دهند.
ماموران تحقیق بریتانیایی نظر دولت پاکستان در مورد علت مرگ بوتو را تایید کرده اند

روز جمعه، 8 فوریه (19 بهمن) به نقل از کارشناسان اعزامی اسکاتلندیارد - پلیس لندن - به پاکستان گزارش شد که تحقیقات آنان نشان می دهد که علت مرگ خانم بوتو ضربه ناشی از انفجار بمب بوده است و نه اصابت گلوله.

بی نظیر بوتو هنگام بازگشت از یک گردهمایی حزبی در راولپندی در روز 27 دسامبر هدف بمب گذاری انتحاری قرار گرفت و جان داد.

در گزارش های بعدی پیرامون این حادثه این نظر مطرح شد که علاوه بر بمب گذار، افراد مسلح دیگری نیز در محل حضور داشتند تا در صورتی که خانم بوتو از انفجار بمب جان به در ببرد، به ضرب گلوله او را از پای درآورند.

اعضای خانواده و طرفداران خانم بوتو این نظر را مطرح کرده اند که علت اصلی مرگ او اصابت گلوله بوده اما دولت پاکستان این نظر را مردود دانسته است.

به گفته مقامات دولتی، شدت انفجار باعث شد تا سر بی نظیر بوتو به سقف اتوموبیل حامل او برخورد کند و به مرگ فوری خانم بوتو منجر شود.

گفته می شود که ماموران اسکاتلند یارد همچنین به این نتیجه رسیده اند که در ترور خانم بوتو تنها یک بمب گذار انتحاری شرکت داشت و این نظر که بیش از یک بمب گذار در این عملیات حضور داشتند تایید نشده است.

ظاهرا این فرد قبل از منفجر کردن بمب همراه خود به شلیک گلوله به سوی خانم بوتو نیز مبادرت کرده بود اما براساس گزارش ماموران بریتانیایی، این گلوله ها به هدف اصابت نکرد.

تردید طرفداران بوتو

سخنگوی وزارت کشور پاکستان گفته است که متن گزارش ماموران اعزامی پلیس بریتانیا به زودی منتشر خواهد شد.

طرفداران خانم بوتو همچنان بر نظر خود در مورد نحوه ترور او اصرار دارند


در همانحال، یکی از اعضای حزب مردم پاکستان دوباره این نظر را مطرح کرده که رهبر سابق این حزب در اثر اصابت گلوله جان خود را از دست داد و اثر برخورد گلوله در جنازه خانم بوتو کاملا مشهود بوده است.

وی گفته است که ماموران بریتانیایی در انجام تحقیقات خود با محدودیت های جدی روبرو بوده اند و در نتیجه، نتوانسته اند واقعیات مربوط به این حادثه را به درستی تشخیص دهند.

هواداران بی نظیر بوتو با اظهار این نظر که عامل قتل وی اصابت گلوله بوده، احتمال دست داشتن بیش از یک نفر در اجرای طرح ترور را مطرح کرده و دولت را به بی کفایتی در حفاظت از جان خانم بوتو متهم ساخته اند.

آنان احتمال دست داشتن برخی از نهادها و سازمان های دولتی پاکستان در قتل رهبر حزب مردم را نیز مردود ندانسته و خواستار اعزام یک گروه تحقیق بین المللی از سوی سازمان ملل شده اند، درخواستی که دولت پاکستان آن را رد کرده است.

پس از انفجار راولپندی، بی نظیر بوتو به بیمارستانی در راولپندی انتقال یافت اما هواداران او پس از چند ساعت جنازه را تحویل گرفتند روز بعد به خاک سپردند.

اعضای خانواده بوتو نیز با درخواست دولت پاکستان برای انجام کالبد شکافی موافقت نکردند و ظاهرا تحقیقات جرم شناسی بر اساس گزارش های بیمارستانی انجام شده است.

ترور خانم بوتو به بروز چند روز خشونت سیاسی در شماری از شهرهای پاکستان منجر شد که تعدادی کشته و زخمی نیز برجای گذاشت.

بازداشت مظنونان

خبر انتشار گزارش ماموران بریتانیایی در مورد علت مرگ بی نظیر بوتو در حالی انتشار می یابد که پیش از این پلیس پاکستان از بازداشت دو نفر به ظن ارتباط با این حادثه خبر داده است.

ترور بوتو چندین روز خشونت سیاسی و تعویق انتخابات پارلمانی را در پی آورد


این دو نفر، که از آنان با اسامی رفاقت و حسنین نام برده شده، در راولپندی دستگیر شده اند.

یک مقام امنیتی پاکستان گفته است که این دو با عوامل و گروه های مرتبط با شبکه القاعده و اسلامگرایان تندرو در پاکستان ارتباط داشته اند.

پس از ترور خانم بوتو، شماری از شهرهای پاکستان دستخوش خشونت شد و دولت نیز انتخابات پارلمانی را به مدت شش هفته به تعویق انداخت.

رای گیری در انتخابات پاکستان روز 18 فوریه صورت می گیرد در حالیکه ناظران فضای سیاسی این کشور را همچنان متشنج و نتیجه انتخابات را غیرقابل پیش بینی توصیف می کنند.

پاکستان از جمله کشورهای دارای اسلحه اتمی است و دولت آن کشور به رهبری پرویز مشرف از متحدان آمریکا در مبارزه جهانی با تروریسم محسوب می شود و کشورهای غربی امیدوار هستند که انتخابات آینده به ثبات سیاسی و تحکیم نهادهای دموکراتیک در پاکستان کمک کند.

خانم بوتو پس از حدود نه سال اقامت در خارج، در پی توافقی با ژنرال مشرف، رئیس جمهوری، برای شرکت در انتخابات به پاکستان بازگشت و حزب مردم انتظار داشت با کسب کرسی های لازم در پارلمان، بتواند دولت آینده را تشکیل دهد.

حزب مردم پاکستان در مقایسه با اکثر احزاب اصلی این کشور تشکیلاتی مترقی تر محسوب می شود.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.