بودجه اضافی واردات بنزین قانونی یا غیر قانونی؟

بودجه اضافی واردات بنزین قانونی یا غیر قانونی؟

پیش بینی می شود در دو ماه باقی مانده سال نیز دولت برای واردات بنزین دست کم به ۷۰۰ میلیون دلار دیگر نیاز داشته باشد
اضافه برداشت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری دولت ایران برای واردات بنزین بدون مجوز مجلس، انتقاداتی را به دنبال داشته و برخی نمایندگان مجلس از دولت خواسته اند درباره آن توضیح دهد.

ایران بخشی از نیاز مصرفی بنزین خود را از خارج وارد می کند و در بودجه سال جاری دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار به واردات بنزین اختصاص داده شده بود اما بر اساس گزارش ها دولت برای جبران کسری بودجه واردات بنزین، بدون مجوز مجلس یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار دیگر از منابع وزارت نفت به این کار اختصاص داده است.

الیاس نادران، نماینده تهران که از مدافعان دولت محمود احمدی نژاد به شمار می رود از دولت خواسته است که درباره اختصاص بودجه اضافه برای واردات بنزین که بیش از بودجه مصوب مجلس بوده توضیح دهد.

بر اساس گزارش ها، دولت تا پایان دی ماه سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به واردات بنزین اختصاص داده که یک میلیارد و ۳۰۰ میلیارد دلار آن بدون مجوز مجلس بوده است.

پیش بینی می شود در دو ماه باقی مانده سال نیز دولت برای واردات بنزین دست کم به ۷۰۰ میلیون دلار دیگر نیاز داشته باشد.

بر اساس قانون اساسی ایران، بودجه سالانه باید به تصویب مجلس برسد و هر گونه تغییر در ارقام بودجه نیز باید تابع قانون مصوب مجلس باشد از همین رو نمایندگان مجلس اقدام دولت را خلاف قانون می دانند.

اقدام خلاف قانون

بر اساس برخی گزارش ها، مسئولان وزارت نفت ایران در پاسخ به برخی نمایندگان مجلس گفته اند که با دستور مستقیم آقای احمدی نژاد، یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بودجه اضافی برای واردات بنزین را از منابع داخلی وزارت نفت تامین کرده اند.

گزارش استفاده از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار اضافی برای واردات بنزین را اول بار "سایت الف" با عنوان "قانون شکنی دولت در واردات بنزین" منتشر کرد که به احمد توکلی نماینده با نفوذ تهران و رئیس مرکز پژوهش های مجلس نزدیک است.

بنابر این گزارش، نمایندگان مجلس هنگام بررسی آمار وزارت نفت در کمیسیون تلفیق که مشغول بررسی لایحه بودجه سال آینده است، متوجه این مسئله شده اند و مسئولان وزارت نفت در پاسخ به پرسش اعضای کمیسیون تلفیق مجلس در باره این که دولت چگونه و با چه مجوزی اقدام به واردات بیشتر بنزین کرده، پاسخ دادند که "این کار را از منابع داخلی وزارت نفت و با دستور رئیس جمهور انجام داده اند."

 مسئولان وزارنفت در پاسخ به پرسش اعضای کمیسیون تلفیق مجلس در باره این که دولت چگونه و با چه مجوزی اقدام به واردات بیشتر بنزین کرده، پاسخ دادند که "این کار را از منابع داخلی وزارت نفت و با دستور رئیس جمهور انجام داده اند."
 

بنزین از ششم تیرماه سال جاری در ایران سهمیه بندی شده ولی بر اساس گزارش ها به دلیل افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی، قیمت بنزین وارداتی نیز افزایش یافته و دولت برای تامین بودجه مورد نیاز به جای ارائه لایحه جدید به مجلس، راسا تصمیم به استفاده از منابع وزارت نفت گرفته است.

البته برخی گزارش ها نیز نشان می دهد که دولت برای واردات بنزین از منابع حساب ذخیره ارزی استفاده کرده که مازاد درآمدهای نفت در آن نگهداری می شود.

محمد مهدی مفتح نماینده رزن همدان در مجلس گفته است که وزارت نفت طبق قانون بودجه مصوب مجلس اجازه هایی برای برداشت از حساب ذخیره ارزی برای واردات بنزین داشته است.

به گفته این نماینده مجلس، دولت با استناد به مصوبات مجلس یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار اضافه بر مصوبه مجلس، برای واردات بنزین از حساب ذخیره ارزی برداشت کرده و کار خلاف قانونی انجام نداده است.

تولید و مصرف بنزین

بر اساس آخرین گزارش وزارت نفت ایران، تولید بنزین در 9 پالایشگاه این کشور، روزانه حدود ۴۴ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر در روز است در حالی که میانگین مصرف بعد از سهمیه بندی بنزین، حدود ۵۸ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر در روز بوده است.

بر اساس این گزارش، برای تامین بنزین مصرفی هم اکنون روزانه حدود ۱۵ میلیون لیتر بنزین از خارج وارد می شود.

هر لیتر بنزین در ایران با قیمت ۱۰۰ تومان به مصرف کننده عرضه می شود در حالی که برخی برآوردها نشان می دهد که قیمت این فراورده حدود ۵۰۰ تومان در هر لیتر است و دولت با یارانه، قیمت بنزین را پائین نگهداشته است.

دولت آقای احمدی نژاد اصرار دارد که قیمت بنزین افزایش پیدا نکند در حالی که بر اساس قانون مصوب مجلس باید تا چهار سال دیگر یعنی در سال ۱۳۹۱ یارانه بنزین حذف شود و بنزین به قیمت تمام شده در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد.

به عقیده دولت افزایش قیمت بنزین، تورم را افزایش می دهد به همین دلیل باید ثابت بماند ولی به گفته کارشناسان، دولت برای کاهش آثار تورمی افزایش یکباره قیمت بنزین باید قیمت این فراورده نفتی را سالانه افزایش دهد تا ناچار نشود در یک سال قیمت بنزین را چند برابر کند که آثار تورمی به مراتب بدتر و شدیدتری به همراه دارد.

parviz1 - انگلستان - کترینگ
زمان شاه بنزین لیتری (5)ریال بود و حالا چقدر؟...با دروغهایش که پول نفت را بین مردم تقسیم میکنم و اب و برق مجانی است و کوشت منجمد کراحت دارد خوردنش و هزار دروغ دیگر مردم را به خیابانها کشید و دوکی هم شاگرد بحقش و دروغهای مشابه.بابا مملکت داری سواد میخواد با چهار تا ملا و چندتا دکتر بیسواد و مدرک درست کردن که فهم و شعورتان بالا نمیره.آخه چرا مردم را آزاد نمیگزارید تا چهار نفر آدم حسابی بیاد کشور را اداره کنه.فکر میکنید هر کس بیاد مثل شما ادم کش و شما را میکشند .نه بابا برین کسی هم با شما کاری نداره.
یکشنبه 14 بهمن 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.