۶۲۹ مدرسه کپری و۱۷۰۰مدرسه چادری

629 مدرسه کپری و1700مدرسه چادری

مدیرکل آموزش و پرورش عشایر با اعلام وجود 629 واحد کپری در کل کشور گفت: سه سال است، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اعلام می‌کند که جشن کپرزدایی تا پایان سال برگزار می‌شود، خوب است به ما هم اعلام کنند که این جشن با وجود این تعداد واحد کپری در چه مناطقی برگزار خواهد شد؟! چراکه در حال حاضر امکان برگزاری این جشن وجود ندارد.

دکتر لطف‌الله عباسی در گفت‌وگو با ایسنا، با اعتراض نسبت به این که مدارس عشایری علیرغم نیاز جدی در اولویت رفاه به ویژه نوسازی و تجهیز واحدهای آموزشی قرار نگرفته‌اند، افزود: چرا باید دانش‌آموزان عشایر زیر کپر یا چادر حتی بدون صندلی و روی زیلو درس بخوانند؟ و این در حالیست که دفتر آموزش و پرورش عشایر برای افزایش رفاه دانش‌آموزان برنامه داشته، اما بودجه‌ای در اختیار ندارد.

وی با اشاره به این که متولی اصلی تغییر فضاهای آموزشی کنونی عشایر به فضاهای آموزشی استاندارد، سازمان توسعه و تجهیز مدارس کشور است، استان‌های اصلی دارای مدارس کپری را دو استان سیستان و بلوچستان و لرستان برشمرد و با اعلام این که علاوه بر واحدهای کپری، حدود یک‌هزار و 700 مدرسه چادری نیز در کشور وجود دارد، تصریح کرد: دفتر آموزش و پرورش عشایر نامه‌نگاری زیادی با سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور انجام داده که بودجه و سهم فضاهای آموزش و پرورش عشایر را به خود ما واگذار کنند، تا بودجه فضاسازی بر اساس نیاز عشایر در استان‌ها توزیع شود، اما هنوز موفق به تحقق این خواسته منطقی به بهانه واگذاری بودجه به استان‌ها نشده‌ایم.

مدیرکل آموزش و پرورش عشایر در ادامه گفت‌وگو با ایسنا بر قابلیت تبدیل اکثر واحدهای کپری به فضاهای مناسب‌تر از قبیل کانتینر، کانکس یا حتی ساختمان و در نتیجه ارتقای وضعیت روحی دانش‌آموزان عشایر برای تحصیل تاکید کرد و در پاسخ به این که چه میزان اعتبار برای ارتقای مجموع واحدهای کپری مورد نیاز است، عنوان کرد: برآورد کلی اعتبار صورت نگرفته، اما می‌توان با اختصاص تنها چهار میلیون تومان برای تبدیل یک واحد کپری به کانکس، بسیاری از مشکلات رفاهی دانش‌آموزان عشایر را برطرف کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش عشایر، به بودجه ویژه 500 میلیون تومانی اختصاصی رییس جمهور به تغییر واحدهای کپری خراسان شمالی به کانکس نیز اشاره کرد و با اعلام این خبر که با اختصاص این بودجه، تقریبا مجموع واحدهای کپری این استان برچیده شده است، بیان کرد: در حال حاضر در کل کشور حدود، 100 واحد آموزشی کانکسی و کانتینری برای عشایر وجود دارد.

عباسی همچنین با بیان این که بسیاری از ساختمان‌های احداث شده برای عشایر هم خشتی با سقف چوبی هستند و ساختمان‌های نوساز بیشتر به مدارس شبانه‌روزی تعلق گرفته است، تصریح کرد: تنها راه حل مشکل فضای آموزشی عشایر در اولویت قرار دادن نیاز این گروه توسط سیاستگذاران به ویژه سازمان نوسازی و تجهیز مدارس و واگذاری بودجه ساخت و ساز مدارس عشایر به مرجع مربوطه یعنی دفتر آموزش و پرورش عشایر برای توزیع اعتبار مطابق با نیاز است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.