همراه با به صدا درآمدن آژیر سرعت سنج، راننده جوان ترمزدستی را می کشد. اتومبیل که به اتومبیل های گیر کرده در ترافیک رسیده، با این ترمز 180 درجه می چرخد و پیش از آنکه اتومبیل های گشت پلیس لس آنجلس چشم بر هم بزنند، هوندا سیویک 180 با سرعتی معادل 80 مایل بر ساعت در خلاف جهت ترافیک گاز داد و دور شد. این دخترک16 ساله آسیایی تبار جزء بازماندگان گروه رانندگانی است که مدت ها خیابان های لس آنجلس را به عنوان عرصه جولان و مسابقات خیابانی شان برگزیده بودند. او می گوید؛«پلیس ها باهوش تر از آن هستند که بخواهند مرا تعقیب کنند. حتی کورس گذاران مرد هم جرات نمی کنند با دختری مثل من مسابقه بدهند.» البته این دختر 16 ساله که خود را جکی کیو می نامد بابت سرگرمی خطرناکش هزینه کمی هم نمی پردازد؛ تاکنون هزاران دلار قبض جریمه برای او صادر شده و در اداره پلیس سوء پیشینه وی ثبت شده است.
جکی دختر یک دکتر غدد اهل کره جنوبی است؛ دختری دبیرستانی که آرزو دارد در آینده در دانشگاه استنفورد پزشکی بخواند. بی آنکه روح پدر و مادرش خبر داشته باشد این دختر در تعطیلات آخر هفته جزء قهرمان های اصلی کورس گذاران جوان در بلوارهای عریض لس آنجلس به شمار می آید، در حالی که پدرش علاقه او به اتومبیل را امن و بی خطر می داند واقعیت این است که او جزء موج جدید دختران آسیایی تباری است که با اتومبیل هایشان خیابان های لس آنجلس را قرق می کنند. لس آنجلس را می توان شهر اتومبیل ها خواند و مسابقاتی از این دست در فیلم هایی مانند «شورش بی دلیل» با بازی جیمز دین در 1955 سابقه ذهنی مردم را از جوان عاصی اتومبیل سوار شکل داده است. اما پلیس معتقد است دخترانی مانند جکی کیو و گروه دوستان اتومبیل سوارش قواعد مرسوم را تغییر داده اند؛ «موج دختران اتومبیل سوار آسیایی تبار پدیده تازه یی است.» کریس اورتل یکی از افسران پلیس لس آنجلس در حالی این حرف را می زند که خود در حال کار روی پرونده یی از این دست است؛ دخترکی آسیایی تبار و 17 ساله که هنگام مسابقه دادن در یکی از خیابان های شلوغ شهر با سرعت 80 مایل بر ساعت به اتومبیل دیگری برخورد کرد. راننده نوجوان آن اتومبیل در این تصادف کشته شد.
دخترک راننده تنها چند خراش برداشت اما دست کم مدت سه سال حبس تعلیقی شامل حال او خواهد شد. رانندگانی که در خیابان مسابقه می دهند دست کم سالانه در لس آنجلس باعث مرگ صدنفر می شوند و این رقم دو برابر آمارهای مشابه در 10 سال پیش است و به تازگی اغلب چنین مرگ هایی را دختران نوجوان باعث می شوند.
اورتل می گوید؛ «این دختران آسیایی در حال تقلید از فیلم های هالیوودی نیستند. آنها با بازی های کامپیوتری برادران شان بزرگ شده اند. بازی های رالی کامپیوتری باعث شده آنها باور کنند می توان با حداکثر سرعت به یک دیوار کوبید و زنده ماند. آنها الگوهایی مثل نادین تویودا (که البته اکنون به طور مجاز مسابقه می دهد) یا دیزی دوک (که لیندسی لوهان در فیلم نقش او را ایفا می کرد) داشته اند، اما مشکل اینجاست که ذهن این نوجوانان شکل گرفته؛ آنها پشت فرمان نشسته اند و هر آن ممکن است خودشان یا دیگران را به کشتن بدهند.»جکی کیو می گوید که تصمیم دارد کمی مراقب باشد اما هرگز نمی تواند دست برداشتن از کورس خیابانی را حتی تصور کند و می افزاید که طی شرط بندی قصد دارد در ساعت شلوغی از یکی از خیابان ها در جهت خلاف عبور کند تا 2 هزار دلار برنده شود. او می گوید سعی می کند کنار پیاده رو براند تا در تله دوربین های کنترل سرعت گرفتار نشود.
چنان که گفتیم الگوی جکی و دوستانش نادین تویودا است؛ دخترکی اسکاتلندی ژاپنی که سلطان کورس خیابانی بود اما در 17 سالگی تصمیم گرفت به صورت قانونی مسابقه بدهد و در مسابقات رسمی شرکت کند. او هنگامی که بحث به مسابقات خیابانی می کشد از کوره در می رود؛ «باید متوجه باشید که موضوع جدی است. بحث بر سر بازی با عروسک باربی نیست، پای بازی با زندگی آدم ها در میان است.»
دو قانونگذار اهل کالیفرنیا به تازگی مجازات های مربوط به مسابقات خیابانی اتومبیل را بالا برده اند. این مجازات می تواند حتی نابود شدن اتومبیل آنها و انتقال آن به محل اتومبیل های اسقاطی باشد و حتی تماشاگران و تشویق کنندگان این مسابقات هم جریمه خواهند شد.
پلیس لس آنجلس مسابقات محلی اتومبیلرانی در استادیوم ها راه اندازی کرده تا به این ترتیب بتواند به میل افراد و خصوصاً جوان ها به سرعت جهتی بی خطر بدهد. رئیس پلیس این شهر می گوید؛ «یافتن و دستگیری این افراد کار دشواری نیست. اما هنگامی که این نوجوانان سر از یک خیابان شلوغ در بیاورند به دلیل خطرات موجود ما در تعقیب آنها احتیاط می کنیم. راستش گاهی فقط آرزو می کنیم پیش از آنکه کسی را بکشند یا خودشان کشته شوند بنزین اتومبیل شان تمام شود.»
rotana80 - تهرن - ایران |
بیاد تهران با همین 206 خودم یک کاری کنم رانندگی یادش بره |
چهارشنبه 3 بهمن 1386 |
|