قبرستان معجزه آمیز قندهار

قبرستان معجزه آمیز قندهار

در قبرستان اعراب در قندهار در جنوب افغانستان، قربانیان "جنگ علیه تروریسم" شهید خوانده می شوند و عقیده بر این است که قبور این افراد دارای قدرت معجزه آمیز است.
"اینها شهید هستند، و وظیفه من ایجاب می کند به آنها خدمت کنم"

هر روز صدها نفر افراد مریض، قبور بیش از 70 نفر عرب و جنگجویان خارجی و خانواده های آنان را که در اثر بمباران قندهار در اواخر سال 2001 کشته شدند، زیارت می کنند.

کمی پس از دفن این افراد، عقایدی در خصوص آنها در منطقه رشد کرد و قبور این کشته شدگان برای بسیاری به محلی زیارتی تبدیل شد.

مردم به دفن شدگان در این قبور به عنوان افرادی که توانایی معجزه دارند یا شفیع هستند، نگاه می کنند.

و حال با وجود گذشت شش سال از سقوط رژیم طالبان در افغانستان، زیارت قبور این "مهمانان خارجی" (افغانستان) هنوز ادامه دارد.

سکینه، زنی که تقریبا 50 سال از زندگیش را پشت سر گذاشته و در نزدیکی این قبرستان زندگی و از آنها نیز نگهداری می کند می گوید: "بسیاری از بازدیدکنندگان (این قبور) بیمارانی هستند که امیدوارند که دفن شدگان در این مکان مشکلات اجتماعی یا مالی آنها را حل کنند."

خانم سکینه طی چند سال گذشته، هر روز به این مکان آمده است.

او می گوید: "اینها شهید هستند، و وظیفه من ایجاب می کند به آنها خدمت کنم."

"شفای دردهای بی درمان"

در بین کشته شدگان، زنان و کودکان عرب نیز وجود دارند.

بسیاری بر این عقیده اند که این خارجیان "افراد بی گناهی هستند" که پس از آنکه بدنبال حوادث 11 سپتامبر 2001 ، آمریکا و متحدینش نیرو به افغانستان فرستاند، برای اسلام جان داده اند."

برای بسیاری نیز این قبور مقدس هستند و لمس آنها بیماریها را شفا می بخشد.

در یکی دو سال اول، هزاران نفر هر روز به اینجا می آمدند.

قبور ستیزه جویان عربی که در دهه 90 میلادی به طالبان کمک کردند تا به قدرت برسند، بخشی از قبرستان اصلی شهر است

مقامات محلی که از این قضیه متعجب شده بودند؛ با اعزام پلیس مسلح به منطقه تلاش کردند تا مردم را به دوری از محل تشویق کنند.

اما شهرت این قبرستان به بسیاری دیگر از مناطق افغانستان و حتی تا مناطق مرزی افغانستان با پاکستان نیز رسیده است.

صمد، یک جوان بازدید کننده می گوید: "مردم (بیمار) در اینجا شفا می یابند؛ و برای همین است که آنها به این قبرستان می آیند."

بسیاری از مردم سخن از معجزاتی دارند، که در این قبرستان اتفاق افتاده است.

برخی می گویند بیمارانی که امید شفای خود را از دست داده اند لحظاتی پس از ورود اولشان به این قبرستان، بطور معجزه آسایی شفا پیدا کردند.

خانم سکینه می گوید: "چند نفر که فلج بودند، با پاهای خود از قبرستان بیرون رفتند."

"بهبودی" ساده است. هر زائر کمی نمک از داخل ظروف کوچک نمکی که به وفور در قبرستان وجود دارد، برمی دارد و می خورد. گفته می شود که نمکها، ارتباط ویژه ای با مردگان دارد و هر مرضی را شفا می دهد.

احترام به مردگان

قبور اعرابی که در دهه 90 میلادی به طالبان کمک کردند تا به قدرت برسند، بخشی از قبرستان اصلی شهر است.

این قبور بطور مشخص با سنگهای سفید پوشیده شده و بر تیرکهایی ساخته شده از خیزران که در کنار آنها قرار دارد، پرچمهای سبز آویخته شده است.

در یکی از قبور دسته جمعی، دست کم 20 نفر دفن شده اند.

یکی از ساکنان قندهار می گوید: "وضعیت امنیتی اجازه نمی داد که قبرهای جداگانه ای برای آنها کنده شود."

دوران بازسازی پس از طالبان نیز در بسیاری از مناطق دورافتاده یا تاثیری نداشته یا تاثیر آن کم بوده است

او ادامه می دهد: "به عنوان مسلمان، وظیفه ما بود که این افراد را با احترام دفن کنیم."

چند متر آن طرفتر از این قبر دسته جمعی، قبر یک زن عرب است؛ جایی که بیشتر زنان برای زیارت جمع می شوند.

از دور زن پیری دیده می شود که درکنار این قبر، دراز کشیده است.

احترام به قدیسین چه مرد و چه زن، و زیارت قبور آنها و طلب مغفرت از طریق آنها، بخشی از سنت عامه در جوامع اسلامی از جمله افغانستان است.

مردم از قبرستان قندهار دیدن می کنند تا دعا کنند و امید به روزهای بهتری پیدا کنند.

در تابستانها، گفته می شود که تعدادی از زایران از مناطق دوردست به این محل می آیند و شب را در این قبرستان بسر می کنند.

گل خان، که فارغ التحصیل دانشگاه است می گوید که محبوبیت قبرستان قندهار همچنین به این نکته مربوط است که بسیاری از مردم منطقه فقیر هستند یا دسترسی به خدمات بهداشتی ندارند یا دسترسی آنها به چنین خدماتی بسیار کم است.

او می افزاید: "بطور کل، مردم این منطقه به چنین چیزهایی اعتقاد دارند. هنگامی که شهرت چنین قبور یا افرادی که دارای 'قدرت معجزه آسا' هستند پخش شد، مردم بیشتر و بیشتری جذب آن محل می شوند."

از زمان اشغال افغانستان از سوی ارتش سرخ اتحاد جماهیر شوروی در سال 1979 تاکنون جنگ و خشونت، بسیاری از زیرساختارهای افغانستان را از بین برده است.

دوران بازسازی پس از طالبان نیز در بسیاری از مناطق دورافتاده یا تاثیری نداشته یا تاثیر آن کم بوده است.

در کشوری با نرخ بالای بیکاری و بیسوادی، تعجب انگیز نیست که زیارتگاهها محلی برای امید مردم نیازمند و فقیر هستند.

dorna.r - کانادا - همیلتون
این چیزها رو نمیشه کاملا انکار کرد
اما قدرت تلقین رو هم نباید فراموش کرد
شنبه 29 دی 1386

خرگوش خندان - ایران - تهران
می خواستم درباره این خبر درج شده نظرم را بگویم:
1- پرستش گورهای اعراب در افغانستان چیز عجیبی نیست از آن بدترش را ما در ایران صدها سال است انجام می دهیم گورهای اعراب تحت نام امامزاده ها و سادات صدها سال است که به ایرانیان شفا می دهند؟! و از این حیث ایران بی مریض ترین کشور دنیاست؟! زیرا امامزاده ها همه مریض هایشان را شفا داده اند؟!
2- اما چیزی که در این میان گفتنی است اینکه این امامزاده ها در زمان حیات خود از ترس جانشان مدام در بیابانها و کوهستانهای ایران فراری بوده اند و برای شفای خود یا حفظ جان خود هیچ کاری نتوانسته اند انجام دهند ولی چگونه می توانند صد ها سال پس از مرگ، مردم را شفا دهند؟
3- جهان گردان و فیلم برداران راز بقا از نایابترین و عجیب ترین پدیده های جهان در دوردست ترین و صعب العبورترین نقاط دنیا فیلم مستند تهیه می کنند و در کل عالم نمایش می دهند ولی طی حدود بیش از نیم قرن پس از اختراع صنعت فیلم برداری حرفه ای، هنوز چند ثانیه ای هم از معجزات و کمالات و شفائات و غیره ای که خرافه پرستان اسلامی و به خصوص شیعی خود را به خاطر تبلیغ آن تکه و پاره می کنند مستندی تهیه نشده است
4- من تعجب می کنم که کسی که در ایران نماینده مجلس یا دولت می شود کلی مال و منال نصیبش می شود و در واقع یک ابر مرد دنیوی و فانی به حساب می آید با این حال من و شما و بیش از 66 میلیون نفر از جمعیت کشورمان صلاحیت و اجازۀ آنرا ندارند که در این پستها کاندید شوند، ولی چطور برای پستهای شهادت و ایثارگری وجانبازی و نماز شب و جمعه و روزه و شب زنده داری و هزاران آداب و کار نیک دیگر که باعث می شود یک فرد مجموع تمام ارزشهای اصیل یعنی بهشت برین را که بسی مهمتر و پایدارتر وبزرگتر از این پستهای دنیوی است به چنگ آورد علاوه بر اینکه گزینشی هم در کار نیست بلکه تمام بودجه ایران را صرف آن می کنند که اینها را به بهشت بچسبانند. آیا اگر شهادت و غیره به اندازۀ حتی معاونت یک سازمان کوچک دولتی یا حتی شکمبه گوسفند ارزش داشت کوچکترین اشاره ای از جانب روحانیان به سمت رسیدن به آن انجام می شد؟ و آیا آنموقع شورای نگهبانی و نظارت استصوابی و غیره ای در کار نمی بود؟
5- هم میهنان عزیز غافل و شستشوی مغزی شدۀ من و دوستانی مثل نفس و زینب و ویرا، شما پس از خواندن این مطالب بلافاصله به فکر جواب دندان شکن دادن به من خواهید افتاد ولی همین فکر هم برنامه نرم افزاری و سخت افزاری است که در هارد شما کار گذاشته شده است طبق این برنامه شما با فهش و ترور شخصیتی و غیره، باید مخالفان که در واقع مخالفان شما نیستند بلکه مخالفان خرافه سازان و شستشوی مغزی دهندگان شما هستند را از راه به در کنید می دانم که سخت است به خود خدائی تان بیائید من هم دوران گریز از این برنامه را به سختی پشت سر گذاشته ام مربی و حافظ قرآن بودم در مسابقات قرآن دانشجوئی کشوری مقام آورده ام تفاسیر مختلف را زیر و رو کرده ام سپس در یک جرقه ای که شاید حاصل تحصیلات مهندسی من بوده باشد به خود آمدم و دیدم تمام اینها که خود را با آنها احاطه کرده ام به ضرر مردم و به نفع آخوند هاست
6- نکته آخر اینکه می دانید اگر کسی روزی اش از منبعی به وفور برسد هرگز به مقابله با دروغها و خرافات آن منبع قیام نخواهد کرد و همیشه سعی در تبرئه و توجیه آن دارد مثلا فکر کنید که یک بسیجی وقتی در مناظره با من بالاخره شکست می خورد می گوید استاد چاره ای ندارم باید ادامه دهم چون بسیج دیگر همۀ زندگیم شده است. اصلا چرا با وجود اینهمه ادعایی که علیه اسرائیل می کنند چرا هیچ آیت اللهی در خط مقدم حملات نیست و نمی خواهد شهید شود؟ اصلا چرا شهادت امام حسین و ابالفضل و یارانش را تبریک نمی گویند؟ ولی گریه می کنند و به سر و سینه می زنند مگر اتفاق بدی افتاده که اینها به بهشت رفته اند؟ آیا ما نباید از این شهادت خوشحال شویم؟ حال دیدید که چطور می شود از دام روحانیان و خرافات فرار کرد با طرح همین سوالات و تحقیق و مطالعۀ بی غرض و بدون این هدف که به توجیهی برای خرافاتی که در آن مغروق شده ایم برسیم.
---------------------------------
کاربر گرامی
لطفا نظرات خود را حتی الامکان کوتاه بیان فرمائید تا امکان درج آن در سایت میسر باشد.
با تشکر از نظرات ارزنده شما
سایت ایرانیان انگلستان
شنبه 29 دی 1386

hosein 578 - ایران - تهران
خندان جان از هر چیزی زیباییشو بردار و بقیشو بنداز دور. با تشکر از نظرت
شنبه 29 دی 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.