روزنامه گاردین چاپ انگلیس ، سفر اخیر بوش به خاورمیانه را شکست خورده خواند و نوشت که این سفر تنها به احمدی نژاد رییس جمهور ایران کمک کرده تا دوستان بیشتری پیدا کند.
این روزنامه با اشاره به سفر بوش به خاورمیانه می نویسد: یک نفر وجود دارد که می تواند رییس جمهور ایران، محمود احمدی نژاد، را از مهلکه ای که به خاطر افول محبوبیتش در داخل کشور گرفتار شده، نجات دهد؛ آن شخص هم جرج بوش است. احمدی نژاد که با انتخابات مجلس در اسفند ماه روبرو است، همچنان از ضدیت جرج بوش منفعت کسب می کند. بوش این هفته مطابق معمول رفتار کرد. او در حالی که بر طبل جلب حمایت علیه ایران می کوبید، دور خاورمیانه را سیاحت کرد.
گاردین با بیان این مطلب که «بوش به دفعات احمدی نژاد را تهدید کرد»، افزود: بوش، احمدی نژاد را به تحریم، فشار، انزوا و بمباران تهدید کرد. او را "پیشرو حامیان تروریسم" خواند! او بارانی از تجهیزات 20 میلیارد دلاری را بر سر عربستان سعودی و کشورهای عرب خلیج فارس سرازیر کرد تا "قبل از آنکه دیر شود" در برابر او بایستند. وقتی احمدی نژاد از "خدا به خاطر اینکه او را در سال 2005 رییس جمهور کرده" تشکر می کرد، باید ابتدا خدا را به خاطر رییس جمهور کردن بوش ستایش می کرد. اگر بتوانید واشنگتن را دشمن خودتان بکنید، یعنی توانسته اید دوستان زیادی پیدا کنید.
این روزنامه انگلیسی می افزاید: سیاست آمریکایی ها نسبت به جهان اسلام پس از نظامی گرایی خشونت آمیز و انتقام جویانه به تبع حادثه یازدهم سپتامبر، در راستای تشویق دموکراسی به عنوان راه مطمئن تضمین صلح بوده است.
به نوشته گاردین، کاندولیزا رایس و سایرین در سال 2005 اعلام کردند "روزهای بد گذشته که در آن ثبات بر دموکراسی ترجیح داده می شد، سپری شده اند". حتی دوستانی نظیر عربستان و مصر هم گوش هایشان را به این پیام بستند. این یک سیاست برجسته بود. اگر آمریکایی ها و انگلیسی ها آنرا به اشتباه جنگ صلیبی می خواندند، شرایط به مراتب بدتر از این می شد.
این روزنامه اضافه می کند: با اینحال بوش و بلر نمی دانستند تز " سلطه گرایی نو" در جنگ در عراق و افغانستان به همراه حمایت های آمریکا از توسعه گرایی اسراییل می توانست وجهه ریاکارانه ای از جنگ صلیبی شان را به نمایش بگذارد. دموکراسی اسلامی یک مفهوم مورد بحث است اما این موضوع به نوعی بر روی ایران، فلسطین، لبنان و حتی عراق و پاکستان تاثیر داشته است.
به نوشته تحلیلگر گاردین، با همه این اوصاف استراتژی پشت پرده سفر بوش در خلیج فارس، امیدی بود که به حمایت حاکمان منطقه از اقدام نظامی ایالات متحده علیه دشمن خونی بوش، احمدی نژاد، می رفت. اما اگر فقط یک درس برای یاد گرفتن مطابق قوانین آنها وجود داشته باشد، آن هم این است که با رژیم بزرگی که در شمال و شرق آنهاست در صلح زندگی کنند. در واقع نگه داشتن آنها به شکل سنی های طبیعی، بیشتر به کارشان می آید.
گاردین در پایان می نویسد: دوبی بر پایه پول لرزان منطقه ساخته شده است. کمک به ایالات متحده برای شروع یک جنگ دیگر، آخرین چیزی است که کشورهای خلیج فارس خواستار آن هستند و تازه اگر هم پیش بیاید این راکمتر از همه برای ایران می خواهند.
|