مسایل اتمی ایران چهل روز دیگر حل می شود

مسایل اتمی ایران چهل روز دیگر حل می شود

در پی دیدار هفته گذشته محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی از تهران یک مقام جمهوری اسلامی از حل نهایی مسایل هسته ای این کشور خبر داده است.
به گفته باقری مسایل مربوط به پرونده هسته ای ایران ظرف چهل روز حل و فصل نهایی می شود

روز سه شنبه، 15 ژانویه (25 دی) به نقل از علی باقری، معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه ایران، گزارش شد که که تا چهل روز دیگر موضوعات باقیمانده مربوط به پرونده هسته ایران بین این کشور و آژانس انرژی اتمی به طور نهایی حل و فصل خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری دولت ایران - ایرنا - آقای باقری، که برای شرکت در همایش ائتلاف تمدن ها به مادرید، پایتخت اسپانیا سفر کرده، گفته است که "از شش موضوعی که قرار بود بین ایران و آژانس حل شود، سه موضوع به طور نهایی حل شده است."

آقای باقری افزوده است که سه موضوع باقیمانده نیز تا چهل روز دیگر حل خواهد شد.

معاون وزیر خارجه ایران همچنین از ایجاد شرایط مساعد بین المللی برای حل نهایی مسایل مربوط به برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی سخن گفته است.

شرایط مساعد
 گزارش مثبت محمد البرادعی در خصوص همکاری ایران، گزارش سازمان های اطلاعاتی آمریکا در مورد غیرنظامی بودن فعالیت های هسته ای ایران، ارسال سوخت هسته ای از سوی روسیه به ایران و سفر اخیر آقای البرادعی به تهران در مجموع شرایط مساعدی را برای حل نهایی پرونده ایران فراهم آورده است
 
علی باقری معاون وزارت خارجه ایران


به گفته وی، "گزارش مثبت محمد البرادعی در خصوص همکاری ایران، گزارش سازمان های اطلاعاتی آمریکا در مورد غیرنظامی بودن فعالیت های هسته ای ایران، ارسال سوخت هسته ای از سوی روسیه به ایران و سفر اخیر آقای البرادعی به تهران در مجموع شرایط مساعدی را برای حل نهایی پرونده ایران فراهم آورده است."

علی باقری وعده داده است که در حاشیه اجلاس مادرید این شرایط مساعد را برای شرکت کنندگان در همایش شرح دهد.

وی گفته است که "چهار عامل مذکور نشانگر این است که ارسال پرونده ایران به شورای امنیت مبنای حقوق نداشته و اگر هم ابهامی در این باره بوده، اکنون مرتفع شده است."

مقامات ایرانی ارسال پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت را، که پس از نادیده گرفته قطعنامه های شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی توسط این کشور صورت گرفت، غیرقانونی و دارای انگیزه های سیاسی توصیف کرده اند.

توافق جدید ایران و آژانس در مذاکره مدیرکل آژانس و مقامات جمهوری اسلامی به دست آمده است


شورای حکام در قطعنامه های خود از دولت ایران خواسته بود تا برنامه غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق در آورد و به ابهاماتی که در زمینه سابقه فعالیت های هسته ای این کشور وجود دارد پاسخ دهد اما ایران از عمل به این قطعنامه ها خودداری ورزید.

شورای امنیت نیز با تصویب دو قطعنامه از ایران خواسته است فعالیت در زمینه غنی سازی را به حالت تعلیق در آورد و برای وادار کردن جمهوری اسلامی به پذیرش این درخواست، یک رشته تحریم های بین المللی را علیه این کشور به اجرا گذاشته است.

کشورهای غربی عضو شورای امنیت همچنان بر تعلیق غنی سازی در ایران تاکید دارند و خواستار صدور قطعنامه دیگری حاوی تنبیه های گسترده تر برای تحقق این خواست خود بوده اند.

'اشتباه در اتهام علیه ایران'

به گفته معاون وزیر خارجه ایران، "تلاش یکی دو کشور اروپایی برای اعمال تحریم های جدید علیه جمهوری اسلامی با مخالفت جمعی اروپایی ها روبرو بوده است."

آقای باقری با اشاره به آنچه که شرایط مثبت کنونی خوانده گفته است "این شرایط مثبت زمینه بسیار خوبی برای بازگشت کشورهایی است که در ارسال پرونده ایران به شورای امنیت دخیل بوده اند و برای حفظ آبروی خود خواستار تعلیق فعالیت های غنی سازی اورانیوم ایران هستند."

 در سفر اخیر آقای البرادعی به ایران پیشرفتهای صورت گرفته در مورد اجرای توافق آژانس بین المللی انرژی اتمی در ماه اوت سال گذشته ملاحظه شد و توافقی نیز در مورد جدول زمانی انجام راست آزمایی در باره سایر مسایل مشخص مذکور در برنامه کاری ماه اوت به دست آمد که براساس آن، اجرای این برنامه تا چهار هفته آینده تکمیل خواهد شد
 
مرکز خبررسانی سازمان ملل


وی افزود که گزارش اخیر سازمان های اطلاعاتی آمریکا "برای این دسته کشورها بهانه خوبی است که نشان دهند اشتباهی در این زمینه صورت گرفته است."

سازمان های اطلاعاتی آمریکا اخیرا با انتشار یک ارزیابی مشترک گفتند که به نظر می رسد ایران در سال های اخیر برنامه هسته ای نظامی خود را کنار گذاشته است.

با اینهمه، ایالات متحده و کشورهای غربی عضو دایم شورای امنیت تاکیده کرده اند که مهمترین موضوع از نظر آنان وادار کردن ایران به کنار گذاشتن برنامه غنی سازی اورانیوم است.

مقامات ایران غنی سازی اورانیوم را برای تولید سوخت نیروگاهی لازم دانسته اما کشورهای غربی در این مورد ابراز نگرانی کرده اند که ممکن است ایران قصد داشته باشد از این فن آوری برای دستیابی به اورانیوم قابل استفاده در ساخت بمب اتمی استفاده کند.

برخی کشورهای غربی همچنان بر صدور قطعنامه جدید شورای امنیت اصرار می ورزند


ماه گذشته روسیه اعلام داشت که نخستین محموله سوخت نیروگاهی را به ایران ارسال داشته و همزمان اظهار نظر کرد که به این ترتیب، جمهوری اسلامی نیازی به ادامه غنی سازی در داخل کشور نخواهد داشت.

همزمان، مرکز خبررسانی سازمان ملل متحد نیز از دستیابی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی به توافق تازه ای برای حل مسایل باقیمانده در مورد پرونده هسته ای جمهوری اسلامی در جریان سفر اخیر مدیرکل آژانس به تهران خبر داده است.

بر اساس این گزارش، در مذاکرات هیات آژانس بین المللی با مقامات ایرانی، علاوه بر بررسی پیشرفت توافقنامه دو طرف در ماه اوت سال گذشته، "توافقی نیز در مورد جدول زمانی برای تکمیل راست آزمایی درباره سایر مسایل مشخص مذکور در برنامه کاری ماه اوت به دست آمد که براساس آن، اجرای این برنامه ظرف چهار هفته تکمیل خواهد شد."

مشخص نیست که آیا این توافق همان است که آقای باقری، با ذکر تاریخ متفاوتی، به آن اشاره کرده و یا دو طرف در مورد دو موضوع جداگانه با ضرب الاجل های زمانی مختلف سخن گفته اند.

مرکز خبررسانی سازمان ملل در گزارش خود اضافه می کند که برنامه های اتمی ایران نگرانی جامعه بین المللی شد زیرا در سال 2003 کشف شد که این کشور فعالیت های هسته ای خود را برای هجده سال به طور مخفیانه و برخلاف تعهدات خود به عنوان یکی از امضا کنندگان پیمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای ادامه داده بود.

shayaan - المان - کلن
یعنی چهل روز دیگه ما صاحب بمب اتم میشیم
سه‌شنبه 25 دی 1386

helia - ایران - تهران
سلام انشاالله صاحب بمب هم میشویم تا خدا هست امید هم هست
چهار‌شنبه 26 دی 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.