آی اسنیک جراحی را متحول خواهد کرد

آی اسنیک جراحی را متحول خواهد کرد

کارشناسان مشغول ساخت یک ربات انعطاف پذیر برای جراحی به نام آی اسنیک (i-Snake) هستند که به اعتقاد آنها می تواند انقلابی در جراحی موسوم به "سوراخ کلیدی" (keyhole) ایجاد کند.
i-Snake
i-Snake بسیار انعطاف پذیر است

این دستگاه می تواند به جراحان امکان دهد فرایندهای پیچیده جراحی را که پیشتر تنها از طریق جراحی های گسترده ممکن بود، انجام دهند.

گروهی از کارشناسان در دانشگاه ایمرپیال کالج لندن برای ساخت این دستگاه 2.1 میلیون پوند دریافت کرده اند.

آنها در نظر دارند از آی اسنیک، که درواقع لوله ای بلند و متشکل از موتورهای مخصوص، حس گر و ابزارهای تصویر برداری است، برای عمل بای پس قلب استفاده کنند.

اما از این دستگاه همچنین می توان برای تشخیص مشکلات در ناحیه روده و شکم، و بعنوان دست و چشم جراح در نقاطی از بدن که رسیدن به آن به سادگی ممکن نیست استفاده کرد.

گروه کارشناسان ایمرپال کالج که لرد آرا درزی، وزیر بهداشت بریتانیا نیز جزء آنها است، پیش از بکارگیری این دستگاه بر روی بیماران، آن را مورد آزمایش قرار خواهند داد.

این روش جراحی با حداقل آسیب (Minimally Invasive) فوائد آشکاری دارد: زخمهای کوچکتری بر جای خواهد گذاشت، بیمار مدت زمان کوتاه تری در بیمارستان باقی خواهد ماند و زمان بهبود آثار جراحی هم بسیار کمتر خواهد بود.

جراحی "سوراخ کلیدی"
دهه 1900 - از لوله های آندوسکوپی مجهز به آینه، نور و عدسی برای معاینه درون بدن استفاده شد.
دهه 1930 - استفاده از فیبر نوری بعنوان منبع نور باعث نازک تر و انعطاف پذیرتر شدن لوله های آندوسکوپی شد.
دهه 1970 - دوربینهای متصل به لوله های آندوسکوپی به جراحان امکان داد با استفاده از تصاویر مدار بسته جراحی کنند و لیزرهای خاص برای جراحی ایجاد شد.

جراحان همچنین بدنبال کشف راه هایی برای جلوگیری از پاره شدن پوست در هنگام جراحی هستند.

یکی از این راه ها جراحی آندوسکوپی با استفاده از سوراخ های طبیعی بدن است که با عنوان اختصاری Notes شناخته می شود و به این معنی است که برای جراحی های درون حفره شکم، از روزنه های طبیعی، از جمله روده استفاده خواهد شد.

لرد درزی گفت: "قابلیتهای بی نظیر تصویربرداری و سنسورهای پر قدرت در کنار حساسیت در آی اسنیک فرایندهای درمانی پیچیده تر را ممکن خواهد ساخت."

"آی اسنیک به درمان سریعتر و کم هزینه تر منجر خواهد شد، دوران نقاهت و زمان جراحی را کاهش خواهد داد و سطح کیفیت زندگی بیمار و مراقبت از او بالاتر خواهد رفت."

دکتر تد بیانکو، مدیر انتقال تکنولوژی در بنیاد خیریه ولکام Wellcome نیز گفت: "دوران حکمفرمایی چاقوی جراح در اتاق عمل سر آمده است. آینده جراحی در دستگاه های کارآمدی همچون آی اسنیک است."

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.