پاکستان در آستانه خاکسپاری بی نظیر بوتو

پاکستان در آستانه خاکسپاری بی نظیر بوتو

پیکر بی نظیر بوتو، نخست وزیر سابق پاکستان، که روز پنجشنبه ترور شد از شهر راولپندی برای خاکسپاری به روستای خانوادگی اش در ایالت جنوبی سند منتقل شده است.
بمبگذاری در محل سخنرانی بی نظیر بوتو و پس از پایان سخنرانی او رخ داد

وی در اثر ضربات گلوله و انفجار متعاقب آن تنها دقایقی پس از سخنرانی در یک اجتماع انتخاباتی در شهر راولپندی کشته شد. حداقل 20 نفر دیگر نیز در این حمله جان باختند.

پرویز مشرف، رئیس جمهور پاکستان، سه روز عزای عمومی اعلام کرده که طی آن پرچم ها در این کشور به حالت نیمه افراشته درخواهد آمد.

در ناآرامی ها و تظاهرات مردمی که از خشم ترور بوتو به خیابان ها ریخته بودند حداقل 11 نفر کشته شده اند.

تاکنون هیچ کس مسئولیت حمله را به عهده نگرفته است. اما تحلیلگران بیشترین احتمال را به دست داشتن پیکارجویان اسلامی در این ترور می دهند.

سانجی داسگوپتا، خبرنگار بی بی سی، می گوید این ترور سوال بزرگی در مورد انتخابات پارلمانی که برای روز 8 ژانویه برنامه ریزی شده بود پدید آورده است.

نواز شریف، نخست وزیر سابق و رقیب سیاسی خانم بوتو، در واکنش به مرگ وی اعلام کرد که حزبش، مسلم لیگ، انتخابات را تحریم خواهد کرد.

آخرین سخنرانی

پیکر خانم بوتو از بیمارستانی در راولپندی، جایی که مرگش در ساعت شش و شانزده دقیقه بعد از ظهر پنجشنبه اعلام شد، به یک پایگاه نیروهای هوایی در این شهر شمالی منتقل شد.

تابوت ساده چوبی ای که پیکر بی نظیر در آن نهفته بود، با مشایعت شوهرش آصف زرداری و سه فرزند آنها، توسط یک هواپیمای نظامی به سوی سند پرواز کرد.

پس از فرود در سوکور، تابوت به هلیکوپتری منتقل شد تا به روستای گرهی خدابخش در نزدیکی شهر لارکانه، ایالت سند، منتقل شود. انتظار می رود او حوالی نیمروز جمعه در جوار آرامگاه پدرش، ذوالفقار علی بوتو، به خاک سپرده شود.

تابوت بوتو
پیکر بوتو با هواپیمای نظامی به ایالت سند منتقل شد

ذوالفقار علی بوتو در یک کودتای نظامی در سال 1977 توسط ژنرال ضیاءالحق سرنگون و دو سال بعد اعدام شد.

به گفته پلیس بعد از ظهر پنجشنبه در حالی که خودروی حامل خانم بوتو محل یک گردهمایی انتخاباتی را ترک می کرد، بمبگذار انتحاری ابتدا چند گلوله به گردن و سینه وی شلیک و سپس بمب همراه خود را منفجر کرد.

این دومین بار بود که بی نظیر بوتو پس از بازگشت به پاکستان در ماه اکتبر، مورد سوء قصد قرار می گرفت.

پرویز مشرف رئیس جمهور پاکستان ترور خانم بوتو را بلافاصله محکوم کرد و از مردم خواست آرامش خود را حفظ کنند اما تظاهرکنندگان خشمگین در شهرهای مختلف کشور به خیابانها ریختند.

ترور در آستانه انتخابات

ترور بی نظیر بوتو درست دوازده روز پیش از برگزاری انتخابات مجلس قانونگذاری پاکستان انجام شد. خانم بوتو رهبری بخش عمده مخالفان پرویز مشرف را در نبرد انتخاباتی در دست داشت.

خانم بوتو رهبری حزب مردم پاکستان را بر عهده داشت، حزبی که بیش از دیگر احزاب در این کشور از حمایت عمومی برخوردار است.

به گفته باربارا پلت، خبرنگار بی بی سی در پاکستان، مرگ خانم بوتو حزب او را سردرگم کرده و معلوم نیست انتخابات عمومی که که برای روز هشتم ژانویه 2008 برنامه ریزی شده برگزار شود یا نه.

بی نظیر بوتو دو بار طی سالهای 1988 تا 1996 نخست وزیر پاکستان بود و نخستین زن در این کشور بود که به چنین مقامی دست یافت، خانم بوتو پس از کنار رفتن از قدرت همراه با همسرش، آصف علی زرداری، متهم به فساد مالی و سوء استفاده از قدرت شد و کشورش را ترک گفت.

او در هیجدهم اکتبر امسال پس از چند سال دوری از کشور به پاکستان برگشت و هنگام ورودش انفجاری در محلی که از وی استقبال شد رخ داد که در جریان آن بیش از صد نفر کشته شدند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.