مهدوی کنی کاندیدای انتخابات خبرگان می شود
مهدوی کنی کاندیدای انتخابات خبرگان می شود
![]() |
آقای مهدوی کنی 76 ساله یکی از بانفوذترین روحانیان ایران است |
در پی درگذشت علی مشکینی، نماینده تهران و رئیس مجلس خبرگان رهبری، کرسی او خالی مانده و انتخابات میان دوره ای برای انتخاب جانشین او همزمان با انتخابات مجلس ایران، کمتر از سه ماه دیگر برگزار خواهد شد.
غلامرضا مصباحی مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تهران که آقای کنی دبیرکلی آن را برعهده دارد، به خبرگزاری ایسنا گفته است که آیت الله مهدوی کنی درخواست ها برای کاندیداتوری در این انتخابات را پذیرفته است.
آقای مهدوی کنی تا بحال در انتخابات خبرگان رهبری کاندیدا نشده است و در آخرین انتخابات این مجلس که سال گذشته برگزار شد نیز درخواست ها برای کاندیداتوری را نپذیرفت.
آقای مهدوی کنی یکی از بانفوذترین چهره های سیاسی جناح محافظه کار ایران است و سابقه چند ماه نخست وزیری در اولین سال های بعد از انقلاب را دارد.
با توجه به این که جامعه روحانیت مبارز تهران و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از کاندیداتوری آقای کنی حمایت کرده اند، به نظر می رسد دیگر گروه های محافظه کار ایرانی نیز کاندیدایی در این انتخابات معرفی نکرده و از او حمایت کنند.
بعضی از تحلیلگران تلاش گروه های محافظه کار برای ورود آقای کنی به مجلس خبرگان را با ریاست علی اکبر هاشمی رفسنجانی بر این نهاد، که مسئول انتخاب و نظارت بر رهبر است، مرتبط دانسته اند.
بعد از فوت آقای مشکینی، آقای رفسنجانی به عنوان رئیس جدید مجلس خبرگان انتخاب شد که بعضی از گروه های محافظه کار از این موضوع راضی نیستند.
به نظر می رسد یکی از انگیزه های این گروه ها برای راضی کردن آقای کنی به شرکت در انتخابت خبرگان، نشاندن او بر صندلی ریاست در سال بعد مجلس خبرگان باشد. امری که با توجه به رابطه قدیمی آقایان کنی و رفسنجانی چندان محتمل به نظر نمی رسد.
روحانی بانفوذ
![]() | ![]() ![]() |
پس از کشته شدن آقایان رجایی و باهنر در انفجار دفتر نخست وزیری ایران در سال 1360، آقای مهدوی کنی از سوی آیت الله خمینی موقتا به عنوان نخست وزیر معرفی شد.
آقای کنی تا سال 62 عضو شورای نگهبان قانون اساسی نیز بود، اما بعد از آن دیگر هیچ مسئولیت دولتی قبول نکرد، اما با این حال همواره یکی از بانفوذترین چهره های سیاسی جناح محافظه کار در ایران باقی ماند.
در سال 1367 آیت الله خمینی شورایی را مامور بازنگری در قانون اساسی کرد که آقای مهدوی کنی نیز یکی از اعضای آن شورا بود.
در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 1376، طرفداری همه جانبه آقای مهدوی کنی از علی اکبر ناطق نوری و حملات او به محمد خاتمی، او را در زمره مخالفان اصلاحات آقای خاتمی قرار داد.
در سال های بعد از آن، بیماری آقای مهدوی کنی و مسائلی که در پی اختلافات در جناح محافظه کار به وجود آمده بود باعث شد او چندین سال حضوری کم رنگ در عرصه سیاسی ایران داشته باشد.
اما در ماه های اخیر اخباری از بازگشت او به صحنه سیاست ایران منتشر شده بود.
از جمله فعالیت های جدید آقای مهدوی کنی جلسه ای بود که شنبه اول دی ماه در دفتر او برگزار شد و همه چهره های اصلی جریان محافظه کار ایران، که در سال های اخیر به جریان اصولگرا تغییر نام داده اند، از جمله علی لاریجانی، محمدباقر قالیباف، علی اکبر ولایتی و محسن رضایی در آن حضور داشتند.
در ماه های اخیر گروه های مختلف جریان اصولگرا بر سر معرفی کاندیداهای انتخابات مجلس هشتم اختلافاتی با هم داشته اند و به نظر می رسد این جلسه برای رفع کردن این اختلاف نظرها برگزار شده است.
آقای کنی پیش از این نقش مستقیمی در فعالیت های انتخاباتی جناح اصولگرا نداشت و این جلسه اولین ورود رسمی او به فعالیت های انتخاباتی محسوب می شود.