سعیدی: روابط با روسیه تعمیق خواهد یافت
سعیدی: روابط با روسیه تعمیق خواهد یافت
![]() |
سعیدی: بیانیه وزارت خارجه روسیه در چارچوب قطعنامه های شورای امنیت است |
روز چهارشنبه، 19 دسامبر (28 آذر) محمد سعیدی، معاون امور بین الملل سازمان انرژی اتمی ایران، در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا گفت که "با ارسال سوخت نیروگاه اتمی بوشهر، می توانیم در آینده شاهد رویکرد جدیدی در تعمیق روابط استراتژیک با روسیه در همه زمینه ها باشیم."
از آقای سعیدی مورد بیانیه وزارت خارجه روسیه سئوال شد که در آن آمده است ایران با دریافت اورانیوم غنی شده برای سوخت نیروگاهی نیازی به غنی سازی اورانیوم در داخل ندارد.
وی وجود فشارهای سیاسی بر دولت روسیه برای طرح این پیشنهاد را مردود دانست و گفت که "آنچه وزارت خارجه در بیانیه خود اشاره کرده است در چارچوب قطعنامه های شورای امنیت است."
شورای امنیت سازمان ملل تا کنون دو قطعنامه حاوی دستور توقف غنی سازی اورانیوم در ایران همراه با برخی تنبیه های بین المللی علیه این کشور را تصویب کرده که روسیه نیز به آن رای موافق داده است.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران موضعگیری روسیه در این زمینه را عادی و در راستای مصوبات شورای امنیت توصیف کرد اما در این مورد که آیا دولت ایران در برابر دریافت سوخت از روسیه تعهدی هم در زمینه تغییر در برنامه های اتمی خود داده است یا نه توضیحی نداد.
دولت ایران، که هدف از برنامه غنی سازی اورانیوم را دستیابی به چرخه سوخت نیروگاهی اعلام داشته، قطعنامه های شورای امنیت را غیرقانونی دانسته و از اجرای آنها خودداری ورزیده است.
آقای سعیدی در اشاره به همکاری ایران با آژانس بین المللی برای پاسخگویی به سئوالات آژانس در باره برنامه های اتمی این کشور گفت که "حل مسائل باقیمانده در موضوع هسته ای و رابطه استراتژیک با روسیه، بر مساله ارسال سوخت نیروگاه اتمی بوشهر تاثیر بسیاری داشت."
اطمینان روسیه
به گفته وی، روسیه از صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران اطمینان یافته و در نتیجه، تصمیم گرفته است سوخت نیروگاه بوشهر را ارسال کند.
![]() | ![]() |
'ارسال سوخت هسته ای روسیه به ایران در سفر پوتین به تهران نهایی شد' |
معاون سازمان انرژی اتمی گفت که در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به ایران برای شرکت در اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر در ماه اکتبر سال جاری، توافق برای ارسال سوخت به بوشهر نهایی شد.
آقای پوتین در سفر به تهران اعلام داشت که روسیه مصمم است نیروگاه بوشهر را تکمیل و راه اندازی کند.
در مورد نحوه ارسال سوخت، معاون سازمان انرژی اتمی گفت که حمل و نقل آن تحت نظارت کامل آژانس بین المللی صورت می گیرد و محموله های حاوی سوخت اتمی در مبدا مهر و موم می شود.
آقای سعیدی گفت که براساس موافقتنامه ایران و روسیه که در ماه فوریه سال 2005 امضا شد، پسمانده سوخت به روسیه بازگردانده می شود.
وی افزود که "اگرچه سوخت مصرف شده می تواند متعلق به کشور مصرف کننده باشد، ولی ما چون نیازی به آن نداریم، متعهد شدیم آن را به روسیه بازگردانیم."
پسمانده سوخت نیروگاهی حاوی مقادیری پلوتونیوم است که ممکن است بتواند در ساخت اسلحه اتمی کاربرد داشته باشد و به همین دلیل، نظارت بر آن مورد تاکید آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده است.