نظامیان ترکیه وارد کردستان عراق شدند

نظامیان ترکیه وارد کردستان عراق شدند

نیروهای ترکیه وارد خاک عراق شده اند و وزیر خارجه آمریکا برای دیداری از پیش اعلام نشده به شهر کرکوک سفر کرده است.
روستای کردستان عراق
حملات هوایی ترکیه به کردستان عراق تلفات و ویرانیهایی برجای گذاشت

روز سه شنبه، 18 دسامبر (27 آذر) گزارش شد که واحدهایی از ارتش ترکیه در آنچه که عملیات زمینی جستجو و مقابله با شورشیان مسلح کرد مستقر در کردستان عراق عنوان شده است با عبور از مرز مشترک دو کشور به پیشروی در داخل خاک عراق مبادرت کردند.

براساس گزارش های رسیده، شمار نظامیان ترکیه که در این عملیات شرکت داشتند به حدود سیصد نفر می رسیده است.

نظامیان ترکیه چند کیلومتر در مناطق کوهستانی شمال عراق پیشروی کردند اما از نوع عملیات آنان اطلاعی در دست نیست.

نیروهای عراقی مستقر در منطقه گفته اند که هنگام پیشروی نیروهای ترکیه، صدای شلیک اسلحه سبک به گوش می رسید هرچند از بروز درگیری بین نظامیان ترکیه و کردهای مسلح گزارشی در دست نیست.

واحدهای نظامی ترکیه یک روز پس از آن وارد ترکیه شده اند که گروهی از نمایندگان پارلمان عراق عملیات اخیر هواپیماهای ترکیه در کردستان عراق را به شدت محکوم کرده اند.

روز یکشنبه این هفته نیروی هوایی ترکیه اعلام داشت که عملیاتی را علیه مواضع شورشیان پ ک ک در داخل خاک عراق به اجرا گذاشته است.

این عملیات به تلافی حمله شورشیان کرد به گروهی از نظامیان ترکیه در ماه گذشته صورت گرفت که به کشته شدن تعدادی از نظامیان این کشور و فشار افکار عمومی ترکیه برای بروز واکنش نسبت به این حمله منجر شد.

دولت ترکیه گفته است که به منظور جلوگیری از حملات شورشیان کرد که در مناطق مرزی داخل خاک عراق پناه گرفته اند حق دارد به عملیات نظامی در این مناطق دست بزند.

دولت عراق اعلام داشته است که حملات هوایی روز یکشنبه باعث تخریب تعدادی از روستاهای منطقه کردستان عراق و کشته شدن یک نفر شد.

سفر رایس به عراق

در خبری دیگر در مورد عراق، کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا برای دیداری از پیش اعلام نشده به شهر کرکوک سفر کرده است.

رایس
هدف از دیدار سرزده رایس از کرکوک پیشبرد تفاهم بین گروههای مختلف قومی عنوان شده است


به گفته مقامات آمریکایی هدف خانم رایس از سفر به کرکوک تشویق رهبران سیاسی و قومی عراق به دستیابی به تفاهم به خصوص در مورد وضعیت این شهر است.

منابع نظامی آمریکایی گفته اند که سفر کاندولیزا رایس به دلایل امنیتی از قبل اعلام نشده بود.

شهر کرکوک، از مراکز عمده صنعت نفت عراق، در منطقه جغرافیایی کردستان عراق واقع شده اما ساکنان آن را کردها، اعراب، ترکمان ها و آشوری ها تشکیل می دهند و اختلاف بین آنان عامل بروز تنش در این شهر بوده است.

قرار بود ساکنان کرکوک طی یک همه پرسی در اواخر سال جاری در مورد وضعیت کرکوک اظهار نظر کنند اما روز گذشته نخست وزیر دولت منطقه کردستان عراق گفت این همه پرسی به به منظور جلوگیری از تشدید تنش در این شهر به تعویق افتاده است.

تا دهه 1970، اکثر ساکنان کرکوک را کردها و ترکمان ها تشکیل می دادند اما در اواسط این دهه، رژیم وقت عراق برنامه ای را برای تغییر در ترکیب جمعیتی این منطقه نفت خیز به اجرا گذاشت.

براساس این برنامه، ساکنان کرد و ترکمان کرکوک با محدودیت هایی در زمینه فرصت های شغلی و دسترسی به مسکن مواجه شدند در حالیکه مشوق هایی به اعراب ساکنان مناطق دیگر عراق داده می شد تا به این شهر مهاجرت کنند.

پس از جنگ سال 1991، دولت وقت عراق برنامه ای حاوی اخراج گسترده کردها و ترکمان های ساکن کرکوک به اجرا گذاشت که به تغییر عمده از در ترکیب قومی جمعیت این شهر منجر شد.

با سقوط رژیم سابق عراق در سال 2003، بسیاری از ساکنان قبلی کرکوک به این شهر بازگشتند و خواستار بازپس گرفتن خانه و زمین خود شدند که به مهاجران عرب واگذار شده بود.

در حالیکه دولت منطقه کردستان عراق خواستار الحاق دایم کرکوک به این منطقه است، اعراب سنی با این درخواست مخالفت ورزیده و آن را گامی در راه محرومیت خود از عواید نفتی این کشور دانسته اند.

helia - ایران - تهران
سلام اگر کردها سرکوب بشوند بدست ترکها به ضرر امریکاست و به نفع ایران این رهبران کرد از نسل رهبران نا پخته مانند صدام هستند اگر پا بگیرند هیچ بعید نیست مانند صدام خر بشوند و باعث کندی پیشرفت منطقه بشوند میفهمید که کردستان بزرگ و این اراجیف
پنج‌شنبه 29 آذر 1386

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.