معاون آموزشی وزارت علوم از حذف ارائه مدرک فارغ التحصیلی به دانش آموختگان دارای معدل کمتر از ۱۲ خبرداد و گفت: این دسته از افراد تنها با گذراندن شرایط تعیین شده برای جبران معدل می توانند مدرک فارغ التحصیلی دریافت کنند.
دکتر حسن خالقی افزود: با توجه به این که پیش از این برخی از دانشجویان ورودی سال ۱۳۷۶ به بعد با استفاده از تسهیلات موردی ناشی از موارد خاص، با گذراندن تمامی واحدهای درسی و بدون کسب حداقل میانگین کل ۱۲ در یکی از مقاطع تحصیلی کاردانی و کارشناسی دانش آموخته شناخته شده اند، بخشنامه ای برای تعیین تکلیف این موضوع به دانشگاهها ابلاغ می شود.
وی افزود: البته وزارت علوم مدارک دانش آموختگانی که معدل آنها زیر ۱۲ باشد و پیش از ابلاغ این بخشنامه به دانشگاهها موفق به دریافت مدرک شده باشند را می پذیرد.
خالقی اظهار داشت: بر این اساس دانشگاه یا موسسه آموزش عالی می تواند نسبت به صدور مدرک مرسوم دانشگاهی برای آن دسته از دانشجویانی که تا تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۸۶ تمامی واحدهای درسی دوره را گذرانده اند، اما میانگین کل آنها بالاتر از ۱۰ و کمتر از ۱۲ است، اقدام کنند. بدین ترتیب این دسته از دانش آموختگان مانند سایر افراد می توانند از تمامی مزایای قانونی مدرک خود مانند شرکت در آزمونهای سراسری مقطع بالاتر، دریافت دانشنامه و استخدام برخوردار شوند.
وی در مورد شرایط جبران دانشجویانی که دارای معدل کمتر از ۱۲ هستند گفت: به آن دسته از دانشجویانی که پس از تاریخ ۳۱ شهریورماه ۸۶ تمامی واحدهای درسی دوره را گذرانده اند اما میانگین کل آنها بالاتر از ۱۰ و کمتر از ۱۲ است مدرک فارغ التحصیلی تعلق نمی گیرد و برای جبران معدل به آنها اجازه داده می شود، حداکثر طی دو نیمسال تحصیلی، تعدادی از دروس دوره را که قبلا با نمره کمتر از ۱۲ گذرانده اند با پرداخت هزینه ای معادل شهریه دوره های شبانه (نوبت دوم) برای جبران میانگین کل خود مجددا انتخاب کرده و بگذرانند.
وی اظهار داشت: در صورتی که این دسته از دانشجویان پس از دو نیمسال تحصیلی، موفق به جبران میانگین کل نشوند، تنها می توانند گواهینامه گذراندن واحدهای درسی دوره را دریافت کنند.