جزئیات این معامله فاش نشده است اما یاهو هزینه های حقوقی شاکیان را پرداخت خواهد کرد.
این پرونده ادعا می کند که یاهو اطلاعاتی در اختیار دولت چین قرار داد که از آن برای سرکوب ناراضیان استفاده شد.
یاهو در واکنش گفت مجبور بوده است برای فعالیت در چین مطیع مقررات آن کشور باشد.
بیانیه منتشره از سوی "سازمان جهانی حقوق بشر در آمریکا" که این پرونده با شکایت آن تشکیل شد گفت یاهو در پی حضور مدیرانش در جلسه روز ششم نوامبر در کنگره، تصمیم گرفته است این شکایت را حل و فصل کند.
یک هیات کنگره آمریکا در آن جلسه به شدت از یاهو انتقاد کرد چرا که گفت این شرکت اینترنتی جزئیات کامل درباره زندانی شدن یک گزارشگر چینی را در اختیار هیات قرار نداده بود.
آن هیات گفت یاهو هنگام ارائه شواهد به کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان در سال گذشته "در خوشبینانه ترین حالت به طور غیرموجهی غفلت آمیز عمل کرده" و در بدترین حالت "فریبکارانه" رفتار کرده است.
ناراضی چینی، شی تائو، پس از آنکه یاهو به مقام های چینی کمک کرد او را شناسایی کنند به 10 سال حبس محکوم و زندانی شد.
یاهو در واکنش ابتدایی به آن شکایت اذعان کرد که اطلاعاتی را در اختیار دولت چین قرار داده است.
شی تائو پس از آنکه یاهو به مقام های چینی کمک کرد او را شناسایی کنند زندانی شد |
اما استدلال کرد که ارتباط کمی میان اطلاعات ارائه شده و بازداشت های متعاقب آن وجود دارد.
مایکل کالاهان از مدیران یاهو در فوریه 2006 به کنگره گفته بود او نمی داند چرا چین خواهان جزئیات شخصی این گزارشگر بوده است.
اما اکنون مشخص شده است که کارمندان یاهو سندی در اختیار داشتند که تصریح می کرد تعقیب شی تائو به خاطر "سوءظن نسبت به توزیع اسرار دولتی" توسط او بوده است.
آقای کالاهان چند هفته پیش در نامه ای به کنگره عذرخواهی کرد و گفت اطلاعات مرتبط تنها چند ماه پس از شهادت او مقابل کنگره به نظر او رسید.
شی تائو که برای نشریه "اخبار معاصر اقتصادی" در چین کار می کرد در سال 2004 به اتهام "افشای اسرار دولتی" به 10 سال حبس محکوم و راهی زندان شد.
تصور می شود او با ارسال یک ای میل تلاش های حزب کمونیست چین برای سانسور گزارش ها در دوره منتهی به پانزدهمین سالگرد قتل عام میدان تیان آن من را توضیح داده بود.
آقای شی - نویسنده و شاعر - پیشتر در سال جاری جایزه قلم طلائی آزادی را از انجمن جهانی مطبوعات دریافت کرد.