شکایت والدین زن مرحومه جهت گرفتن مهریه او از شوهر
شکایت والدین زن مرحومه جهت گرفتن مهریه او از شوهر
داماد جوان پس از مرگ همسرش، محکوم به پرداخت دیه و نیمى از مهریه ۱۲۰۰ سکه طلا به پدر و مادر همسرش شد. 
به گزارش ایران و براساس محتویات پرونده، چندى قبل زوج میانسالى با مراجعه به شعبه ۲۶۵ دادگاه خانواده تهران و ارائه گواهى حصر وراثت خواستار دریافت دیه و مهریه دختر جوان شان شدند. مرد میانسال در شکایتش به قاضى دادگاه گفت: ۵ سال قبل دختر ۲۸ ساله ام به عقد مرد جوانى درآمد. او در طول ۳ سال زندگى مشترک به دلیل مشکلات خانوادگى بارها به قصد جدایى از شوهرش به خانه ما پناه آورد. اما هر بار به امید زندگى بهتر از او مى خواستیم سر خانه و زندگى اش برگردد.
اما آخرین بار که دخترمان به خانه آمده بود دلهره عجیبى داشت و با اصرار از ما خواست چند روزى نزد ما بماند. اما من از او خواستم همراه شوهرش برگردد. آن روز دخترم حتى حاضر نبود روى صندلى جلوى ماشین شوهرش بنشیند. اما ما براى بهبود روابط شان او را وادار به این کار کردیم. ساعتى پس از رفتن آنها به ما خبر رسید دخترم در جریان تصادف مرگبار با کامیون در دم جان باخته است.
کارشناس تصادفات هم بر این نکته تأکید داشت که دامادمان در زمان تصادف، رانندگى خودرو را به عهده داشته و به خاطر انحراف به چپ و سبقت غیرمجاز در این حادثه کاملاً مقصر است. به همین خاطر به عنوان وراث دخترمان پس از مرگ او تقاضا داریم تا شوهرش دیه کامل و مهریه ۱۲۰۰ سکه طلاى او را به ما بپردازد. پس از طرح این دادخواست قاضى دادگاه دستور احضار داماد جوان را صادر کرد.
این مرد وقتى با خواسته خانواده همسر سابقش روبه رو شد، در کمال تعجب گفت: من و همسرم با عشق و آرامش زندگى مشترکمان را شروع کردیم. به طورى که رفتار و نوع زندگى ما زبانزد فامیل و دوستان بود. روز حادثه در جریان تصادف هر دو مجروح شدیم اما من زنده ماندم و همسرم ۴ روز بعد در بیمارستان جان سپرد. پس از آن با شکایت خانواده همسرم محکوم به پرداخت دیه کامل یک زن و یک سال حبس تعلیقى شدم. آنها در اقدام بعدى شان مهریه دخترشان را اجرا گذاشتند. اما من در تنگناى مالى شدید قرار گرفته ام. و از آنجا که مهریه زنم به نرخ روز حدود ۲۰۰ میلیون تومان است به هیچ وجه قادر به پرداخت آن به پدر و مادرش نیستم. از طرفى من هم طبق گواهى حصر وراثت جزئى از ورثه همسرم هستم و نیمى از دارایى او به من تعلق مى گیرد. پس بنابراین در صورت محکومیت باید ۶۰۰ سکه از ۱۲۰۰ سکه طلا را به پدر و مادرش بدهم. بدین ترتیب قاضى دادگاه پس از شنیدن اظهارات طرفین، دفاعیات داماد را وارد ندانست و حکم به محکومیت وى به پرداخت کامل مهریه داد.
با اعتراض داماد جوان به رأى دادگاه، پرونده براى رسیدگى مجدد در اختیار شعبه ۴۷ دادگاه تجدید نظر استان تهران قرار گرفت. هیأت قضایى این دادگاه - محمد حسن زرگرى و عارفه مدنى - پس از بررسى پرونده با توجه به این که زن جوان فرزندى نداشت بنابراین شوهر را وارث نصف دارایى او پس از مرگش دانستند و سهم پدر و مادر از مهریه عروس ناکام را ۶۰۰ سکه بهار آزادى دانستند. بدین ترتیب با تأیید این حکم پرونده براى اجراى حکم به دادگاه خانواده ارجاع شد.