وی با بیان این که ترس در بیشتر موارد عامل درونی دارد، اظهار کرد: ترس در انواع مختلف خود به یکدیگر تعمیم داده میشوند.
فروغی با بیان این که ترس ریشه روانی دارد، تصریح کرد: ترس طبیعی که در سنین خاصی به وجود میآید، چنانچه فرد بتواند آن را کنترل و با محیط وفق دهد، به مرور زمان از بین میرود. اما ترس بیمارگونه مدتها با فرد درگیر است.
وی با بیان این که علت ایجاد ترس از دوران کودکی و نوجوانی سرچشمه میگیرد، اذعان داشت: روشهای غلط تربیتی والدین، اثر مخربی بر روی کودکان دارد که منجر به تولید ترس میشود.
فروغی یکی از روشهای درمان ترس را شناختن تعارض فرد در جامعه دانست و یادآور شد: افرادی که دچار ترس هستند، هیچ گاه دست به اقدام جدید نمیزنند و همیشه سعی به عادت دارند، زیرا از شکست به شدت هراس دارند.
وی با بیان این که ترس در اثر ترشح هورمون آدرنالین به مقدار زیاد در مواجهه با هرگونه احساس اضطراب پدید میآید، خاطرنشان کرد: ترس دارای چهار بعد شناختی، بدنی، هیجانی و رفتاری است. همچنین برخی ترسها در دوران کودکی بعد از 3 سال به شکل ترس از تاریکی و یا ترس از موجودات خارق العاده بروز میکنند، اما ایجاد آن در دوران بزرگسالی مانند ترس از بی اعتنایی دیگران، ترس از جلب توجه و صمیمی شدن که به ترسهای بیمارگون شهرت دارند، ناشی از تربیت غلط والدین است.
این روانشناس بالینی با اشاره به این که ترس درمان دارویی ندارد، تاکید کرد: داروهای افسردگی که برای درمان ترس تجویز میشود، خواب آور بوده و زندگی فرد را مختل میکند.
|
|