1-پس ازآنکه مجلس ودولت مصمم به اجرای سهمیه بندی بنزین شدند و اجرای آنرا به صلاح منافع مردم وکشور دانستند در هنگام آغاز اجرای آن به مردم نیز قول دادند آنها را دربرابر مشکلات حاصل از اجرای سهمیه بندی بنزین تنها نخواهند گذاشت.
با این حال کمبود بنزین به ویژه در فصل سفر همواره یکی از دغدغه های مردم بود .
از سوی دیگر کارشناسان صنعت گردشگری نسبت به ورشکستگی این صنعت به علت کمبود بنزین و افت شدید سفرهای گردشگری هشدار می دادند به طوری که گفته می شد اکثر مراکز گردشگری در سراسر کشور خالی از مسافر وگردشگربود و بسیاری از هتل ها ومراکز اقامتی با بحران مواجه شده اند .
در این راستا رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ومعاون ریاست جمهوری با طرح اختصاص بنزین سفر به مردم قول داد با اختصاص بنزین مناسب وکافی مردم با خیال راحت بتوانند در تابستان به سفر بروند.
با این حال اجرای این طرح با مخالفتهای شدید از طرف مجریان طرح سهمیه بندی بنزین مواجه شد و یک کش و قوس جدی میان مسوولان طرح سهمیه بندی و سازمان گردشگری به وجود آمد به طوری که می توان گفت مساله به یک امر حیثیتی برای "رحیم مشایی" تبدیل شده بود زیرا اوصراحتاً قول داده بود تا قبل از پایان تابستان ، بنزین سفر به مردم اختصاص خواهد یافت .
سرانجام رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برنده شد و البته به جای 200 لیتر وعده داده شده ، از اختصاص فقط 100لیتر بنزین سفر آن هم با شرایط خاصی خبر داده شد.
اما اعلام 100 لیتر بنزین سفر در شرایطی که تقریبا فقط 20روز به پایان فصل تابستان و سفرهای تابستانی مانده است به نظر نمی رسد تاثیر چندانی در سفرهای تابستانی برای مردم داشته باشد و اعلام آن در اواخر تابستان تقریبا نوشدارو بعد از مرگ سهراب است . از طرف دیگر با توجه به اختصاص فقط 100 لیتر بنزین برای سفر باز هرگز پاسخگوی یک سفر مناسب نخواهدبود .
همچنین با توجه به شرایط خاصی که برای استفاده از این سهمیه ذکر شده است باز هم دایره استفاده از این بنزین را برای مردم تنگتر شده است .
به هرحال با توجه به شرایط و زمان اعلام سهمیه بنزین به نظر نمی رسد این طرح تاثیر چندانی در امر گردشگری داشته باشدو البته شاید هم این امر بیشتر برای حفظ آبروی رحیم مشایی مورد موافقت اجباری مسوولان طرح سهمیهخ بندی قرار گرفته باشد .
2- در شرایطی که مردم از سهمیه بندی بنزین به شدت در رنج هستند ، اختصاص 1200لیتر بنزین مازاد برسهمیه نمایندگان مجلس ، بازتاب های متفاوتی در میان مردم ،مطبوعات وحتی برخی نمایندگان داشت.
عده ای از موافقان با توجه به سرکشی نمایندگان محترم به حوزه های انتخابی شان آن را لازم و ضروری دانسته واز آن دفاع کردند و عده ای از مخالفان نیز آن را تداعی کننده تبعیض دانسته و حتی تعدادی از نمایندگان مجلس نیز از دریافت کارت سوخت 1200 لیتری امتناع کردند.
اما علی رغم نیاز نمایندگان محترم مجلس به سهمیه بنزین اضافی جهت سرکشی به حوزه های انتخابیشان به نظر می رسد مضرات استفاده از 1200لیتر بنزین مازادسهمیه درحالی که اکثر مردم خصوصا در شهرستانها از نبود بنزین با مشکلات مختلف مواجه هستند بیشتر از منافع آن است چرا که مردم دوست دارند نمایندگان آنها همانند خودشان از نزدیک با مشکلات آنها آشنا شده و با پوست و گوشت شان آن مشکلات را احساس کنند و خود را تافته جدابافته ندانند.
از طرفی به نظر می رسد بسیاری از نمایندگان با توجه به جایگاهشان کمتر با خودروهای شخصی تردد می کنند و به خاطر شرایط خاص از امکانات دولتی جهت فعالیتهایشان استفاده می نمایند .
همچنین با توجه به بعد مسافت اکثر شهرها با مر کز کشور تعداد قابل توجهی از نمایندگان نیز عدتاً از وسایلی غیر از خودروهای شخصی خودشان استفاده می کنند و اغلب با هواپیما به حوزه های انتخابیه یا نزدیک ترین فرودگاه به آنها می روند.
در ضمن ، مگر همین نمایندگان و در رأس آنها رییس مجلس از مردم نمی خواهند برای انجام کارهای خود ،از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند؟حال سوال این است که اگر در این توصیه خود صادق هستند چه اشکالی دارد همانند اکثر مردم از خودروهای عمومی همانند آژانس ها استفاده نمایند تا از نزدیک هم با مردم ارتباط برقرار نمایند و هم بیشتر در جریان مشکلات مردم باشند؟
چگونه است برای مردم برای کار خود توصیه به بهره گیری از وسایل نقلیه عمومی می شوندولی نمایندگان برای کارشان باید سهمیه مخصوص بگیرند؟ مگر کار مردم کار نیست؟
نکته آخر اینکه کاش همان نمایندگان محترمی که بنزین اضافه بر 100لیتر ماهیانه را بالش نرم زیر سر مردم می نامیدند و خواستار قناعت مردم در مصرف بنزین بودند وبه مردم توصیه می فرمودند مصرف سوخت خود را مدیریت کنند امروز هم با این 1200لیتر اضافی برای نمایندگان اظهار نظر مشابه می فرمودند وبه نمایندگان نیز در مقابل اضافه خواهی همان توصیه راتکرار می کردند تا نمایندگان محترم نیز با مدیریت سوخت اتومبیل های خود بیشتر با عامه مردم دمخور و از نزدیک با زوایای طرح سهمیه بندی آشنا می شدند .
از سوی دیگر مردم نیز وقتی می دیدند مسوولان ونمایندگان شان نیز همانند آنان برای اجرای صحیح سهمیه بندی با محدودیت مواجه هستند راحت تر مشکلات سهمیه بندی را تحمل می کردند اما عملا با اختصاص 1200 لیتر بنزین به اتومبیل های خود شبهاتی را بوجود آوردند که شایسته مجلس شورای اسلامی نبود.