وی تصریح کرد: این عامل 500 برابر قویتر از آنتی بیوتیکهای موجود است و در محیط آزمایشگاهی نیز تاثیر فوقالعاده سریع آن بر روی ویروس ایدز مشاهده شده است.
شیرزادپور خاطرنشان کرد: هر کشوری بتواند سریعتر داروی آن را کشف کند تمام سرمایههای جهانی را به سوی خود جذب خواهد کرد.
این کارشناس افزود: گوشت کروکودیل ضد آسم و تقویت کننده قوای ایمنی بدن است و به دلیل عدم ابتلا به جنون گاوی و آنفلوآنزا از استقبال خوبی برخوردار است.
وی از دیگر خواص پرورش کروکودیل به پوست، چرم، صادرات حیوان به صورت زنده، جذب توریسم، فروش نوزادان و مولدها اشاره و اظهار کرد: هر تخته پوست کروکودیل به صورت خام 300 دلار و به صورت دباغی شده 600 دلار به طور عمدهفروشی در جهان خرید و فروش میشود.
وی با بیان اینکه پوست تمساح دوام و استحکام بی نظیری دارد، تصریح کرد: استرالیا با تولید 11 هزار تخته پوست تمساح تنها یک رصد نیاز جهانی را تامین کرده است لذا این زمینه میتواند به فرصتی برای پرورش دهندگان تمساح در ایران با توجه به قابلیتها و شرایط اقلیمی این کشور تبدیل شود.
شیرزادپور افزود: ذبح تمساح را به دلیل ارزشمند بودن پوست آن از طریق شلیک اسلحه به مغز حیوان صورت میگیرد و به دلیل اهمیت آن پوستکنی توسط خانمها صورت میپذیرد چراکه کوچکترین خراش از ارزش آن میکاهد.
این کارشناس با بیان اینکه موانع علمی، فنی، شرعی پرورش این جانور که یکی از نژادهای آن به نام کروکودیل پوزه کوتاه یا گاندو به صورت طبیعی در ایران زیست میکند، رفع شده است، یادآور شد: اجرای طرح آزمایشی پرورش کروکودیل به کمک سازمان حفاظت محیط زیست و تولد نوزادان کروکودیل پوزه کوتاه در باغ وحش کیش دو موفقیت زمینهساز موفقیتهای بعدی در این صنعت است.
وی خاطرنشان کرد: این حیوان به دلیل خاصیت تطبیقپذیریاش توانسته با کمترین تغییر در طول تاریخ به حیات خود ادامه دهد. تنها دشمن طبیعی آن انسان است برای پیشگیری از انقراض نسل این حیوان اداره محیط زیست اقدام به جمعآوری تعداد باقیمانده و انتقال آنها به آبگیرهای مصنوعی مناطق حفاظت شده، دریاچههای پشت سد و مزرعههای در حال احداث کرده است.
این کارشناس به دو روش عمده Farming و Ranging در پرورش تمساح اشاره کرد و گفت: در روش Farming که از نظر محیط زیست و مجامع بینالمللی بلامانع است نوزاد تمساح از مزارع تولیدکننده تمساح خریداری میشود و به مزارع پرورش دهنده منتقل میشود، ولی در روش Ranging نوزادان از محیط زیست شکار میشوند که در حال حاضر به علت انقراض نسل کروکودیل چندان صورت نمیگیرد.
شیرزادپور دمای موردنیاز نگهداری تخم کروکودیل را 5/32 درجه اعلام کرد و افزود: با افزایش و کاهش محدود دما میتوان جنسیت این حیوان را نیز تعیین کرد.
این کارشناس با بیان اینکه قیمت نوزاد کروکودیل را در حال حاضر یک میلیون ریال است، خاطرنشان کرد: باید در جهت پرورش این حیوان و محیط و غذا و آب مناسب را مهیا کرد.
وی افزود: مدت زمان به بهرهبرداری رسیدن در این صنعت برای هر کروکودیل بین 5/1 تا سه سالگی است و هر کروکودیل به یک مترمربع فضا تا زمان کشتار نیاز دارد، برای یک خانواده چهار نفره کروکودیل متشکل از یک نر و چهار ماده فضایی معادل 300 مترمربع نیاز است.
شیرزادپور کروکودیل را از نظر تغذیهای بسیار کم توقع خواند و یادآور شد: این حیوان هم زندهخوار است و هم لاشهخوار، خوردن غذاهای گندیده به لحاظ اسیدیته بودن معده آن را به بیماری مبتلا نمیکند. به همین دلیل میتوان با احداث این استخرها در کنار واحدهای دام و طیور از لاشههای این واحدها جهت تغذیه حیوان استفاده کرد. از گوشت مرغ، ضایعات مرغ، ضایعات کشتارگاهها به اضافه مواد معدنی افزودنی میتوان در بزرگسالی و از نرمتنان، بچه ماهی و کرم خاکی که پرورش آن به صورت مصنوعی بر روی کمپوست امکانپذیر است در نوزادی برای تغذیه حیوان به کار برد.
وی گفت: باید محیط زندگی کروکودیل را به لحاظ استرسپذیر بودن این حیوان و تاثیر آن بر روی رشد کاملا تحت کنترل باشد.
شیرزادپور ایتالیا، ژاپن، اروپا را از بازارهای بالقوه جذب پوست و گوشت برای ایران خواند و گفت: در حال حاضر برخی از کشورها برای تحویل نوزادان تمساح و پرورش آن در ایران و خرید تضمینی محصولات آن بسیار راغب هستند.
این کارشناس در پایان به وحشت عموم از کروکودیل اشاره کرد و افزود: در 100 سال گذشته تنها دو الی سه مورد از حمله کروکودیل به انسان گزارش شده است.