در نامگذاری دریاها از اصل محکم تر و پسندیده تری پیروی شد و تقریبا دریاها همیشه به نام کشور و سرزمینی که در مجاور و اطراف ان قرار دارد نامیده شده اند اقیانوس هند خلیج مکزیک دریای چین و از این نوع هستند .
پارسیان باستان یعنی ساکنان اصلی ایران زمین پیش از دیگرمردمان اسیا با غرب رابطه پیدا کردند و یونانیان باستان در ارتباط دریایی و اسیایی خود با ایران به علت عظمت وسعت و پیشرفت سرزمین ابادان پارس بود که نخستین بار دریای جنوب ایران را به ان وابسته و موسوم کردند .
چنانکه عظمت و وسعت سرزمین پارس در منابع عربی نیز دلیلی در توجیه تسمیه دریای پارس است .
به این ترتیب در این نامگذاری عنصر ملی یا نژادی و عامل ایرانی یا عربی دخالتی نداشته است بلکه بیان واقعیتی بوده که از زبان و به وسیله جغرافی نگاران و دانشمندان ان روزگاران عنوان شد و در همه دوره های پیشین پذیرفته شده است .
اب های پهناوری که در جنوب ایران از دریای سرخ تا کرانه های سند دامن گسترده است در اثار تاریخی و جغرافیایی دریای پارس نامیده شده است بخشی از این اب ها که از تنگه هرمز به سوی غرب تا مصب اروند رود و بهمنشیر امتداد یافته است خلیج فارس نام دارد و بخش دیگر که از تنگه هرمز به سوی شرق تا مصب رود سند امتداد یافته است دریای مکران دریای عمان نام دارد .
بنابراین خلیج فارس و دریای مکران از شاخه های دریای پارس هستند .
پژوهشگر گروه اجتماعی اداره کل اموزش و پژوهش معاونت سیاسی در تحقیقی بنیادین نام خلیج فارس پیش و پس از اسلام نام خلیج فارس و اسناد حقوقی و سازمان ملل نام خلیج فارس و موضع وزارت امور خارجه ایران پیشینه جعل عنوان خلیج فارس هدف انگلیس از نامگذاری ساختگی خلیج فارس منطقه ژئوپلیتیک خلیج فارس و تکامل مفهوم مرز در خلیج فارس را بررسی تجزیه و تحلیل کرده است .
.وی چند راهکار رسانه ای نیز برای برنامه سازان رسانه ملی پیشنهاد کرده است
علاقه مندان برای استفاده از این تحقیق به ارشیو تحقیقات اداره کل اموزش و پژوهش معاونت سیاسی یا بخش تحقیقات این اداره کل در نیوز روم مراجعه کنند