کریمی در رابطه با طرح مذکور گفت: این ابتکار که برای نخستین بار در سطح جهان انجام میشد، پس از حدود پانزده ماه مذاکره و مباحث فنی و هنری بر روی طرح این فرش، سرانجام قرارداد پروژه در تاریخ 26/6/1384 با حضور سفیر وقت جمهوری اسلامی بین شرکت سهامی فرش و شهردار ابوظبی و العین به امضا رسید.
وی درباره مبلغ این قرارداد گفت: قرارداد یادشده به مبلغ 1500 دلار به ازای هر مترمربع فرش و مجموعا حدود 9 میلیون دلار به امضا رسید که به رغم کارشکنیها و قیمتشکنی از سوی برخی تجار داخلی، با قیمتی مناسب منعقد شد و با گذشت دو سال از انعقاد آن، تاکنون قراردادی بالاتر از این مبلغ بسته نشده است.
کریمی این پروژه را افتخاری برای صنعت فرش و مبلّغ هویت و فرهنگ ایرانی در امارات دانسته و افزود: بسیاری از دشمنان ایران و جمهوری اسلامی سعی کردند با اخلال و کارشکنی مانع انعقاد این قرارداد شوند، اما به لطف خدا این پروژه به انجام رسید.
مدیرعامل وقت شرکت سهامی فرش ایران در رابطه با هزینههای این طرح گفت: با توجه به آنکه مجموع هزینه این پروژه کمتر از سه میلیارد تومان برآورد شده بود، قرار بود حدود پنج میلیارد تومان سود این پروژه صرف مسائل زیربنایی و حل مشکلات صنعت فرش شود و از جمله احداث شهرکی به نام شهرک بافندگان فرش مسجد شیخ زاید در نیشابور، تأسیس و زمینه اسکان و اشتغال پایدار بافندگان این فرش فراهم شود که متأسفانه تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده و بخشی از درآمد این پروژه تلف شده است.
وی با انتقاد از عدم حفظ حقوق معنوی پدیدآورندگان فرش گفت: در حالی که ما چین را متهم به نقض حقوق معنوی فرش ایران میکنیم، حقوق هنرمندان پدیدآورنده این فرش به راحتی نقض شده و هیچ نامی از آنان برده نمیشود که در اینجا لازم است از مسئولان اصلی این طرح، آقایان خلیقی به عنوان طراح و مدیر طرح، خیراندیش، مدیر مواد اولیه، انصاری، مدیر پشتیبانی مستقر در منطقه، برخورداری مدیر بافت، کرمرضا حاسبی، رئیس ستاد فرش ابوظبی و غلامرضا بصیرزاده، قائممقام وقت شرکت سهامی فرش به عنوان کسانی که در این پروژه نقش اصلی را ایفا کردند، نام برد.
کریمی در رابطه با مشکلات این طرح گفت: برخی مسئولان و مدیران در فرایند قرارداد اقدام به ابهامسازی و مخدوش کردن متن قرارداد کردند که با اطمینانهای متعددی که به مسئولان وزارت بازگرانی در جهت سودآور و موفق بودن این پروژه داده شد، سرانجام این قرارداد اجرایی شد.
همچنین علی خلیقی، طراح فرش مسجد شیخ زاید، با اعلام اینکه طراحی این فرش از رمضان سال 1382 آغاز و پس از بیش از یک سال فرایند طراحی نهایی شد، گفت: برای این پروژه دوازده نوع اتد طراحی اصلی که با رنگآمیزیهای مختلف به دویست نوع طرح منجر شد، به مسئولان اماراتی ارایه شد و پنج نوع از اتدها پذیرش اولیه شد و پس از حدود یک سال طرح نهایی که از نظر فنی «افشان ترنج» با سبک کار تلفیقی میباشد، نهایی و مورد تأیید قرار گرفت.
خلیقی افزود: اجرای این طرح توسط گروه طراحی شرکت سهامی فرش آقایان محمد سفیر حق، ناصر پارسا سرشت، جواد کامل، عبدالله امینی و رحیم صدیق انجام شد که متأسفانه نه تنها حقوق معنوی این هنرمندان نقض شده، بلکه حتی بخش عمده حقوق مادی آنان نیز پرداخت نشده است.
+0
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.