وخامت حال سیمین دانشور، نویسنده سرشناس

وخامت حال سیمین دانشور، نویسنده سرشناس

 سیمین دانشور، یکی از سرشناس ترین قصه نویسان زن ایران، به دلیل بیماری حاد ریوی و آنچه که پزشکان او عوارض ناشی از کهولت خوانده اند، در بیمارستان پارس تهران بستری شد.

آن گونه که پزشک معالج وی به خبرگزاری ایسنا گفته است، خانم دانشور روز پنج شنبه، در حالی که در اغما به سر می برد به بیمارستان منتقل شد، اما اکنون از حالت کما خارج شده است.

سیمین دانشور، همسر جلال آل احمد نویسنده معترض و نامدار ایران در دهه های سی و چهل خورشیدی بود.

او نخستین زن ایرانی است که در سال ۱۳۲۷ مجموعه داستان خود را به تشویق فاطمه سیاح و صادق هدایت به چاپ رساند، اما پس از چاپ و انتشار رمان سووشون بود که علاوه بر جامعه روشنفکری ایران، در میان عامه مردم نیز به شهرت بسیاری رسید.

به گفته برخی از ناشران تهران، رمان معروف «سووشون» از جمله پرفروش ترین رمان های تاریخ رمان نویسی ایران بوده است.

سیمین دانشور اگرچه در کنار جلال آل احمد، پیش از وقوع انقلاب اسلامی در ایران، همواره یکی از ارکان کانون نویسندگان ایران شمرده می شد، اما پس از اتقلاب، از محافل روشنفکری در ایران کناره گرفت.

خانم دانشور در سال های پس از انقلاب بیشتر به تالیف آثاری در قالب رمان و مجموعه داستان پرداخت که مشهور ترین آنها «جزیره سرگردانی» و آخرین آنها «ساربان سرگردان» نام دارد.

این نویسنده، رمان دیگری هم با عنوان «کوه سرگردان» تالیف کرده که هنوز منتشر نشده است. 

از وی همچنین ترجمه های بسیاری از جمله «باغ آلبالو» اثر آنتوان چخوف و «سرباز شکلاتی» اثر برنارد شاو منتشر شده است. 

او که فارغ التحصیل مقطع دکترای ادبیات دانشگاه تهران و رشته زیبایی شناسی دانشگاه استنفورد در آمریکا است، سال ها در دانشگاه تهران به تدریس تاریخ هنر پرداخت و سرانجام در سال ۱۳۵۸ بازنشسته شد .

صبح روز شنبه، تعدادی از  نویسندگان و شاعران ایرانی و تنی از اعضای هیات دبیران کانون نویسندگان از جمله سیمین بهبهانی و سید علی صالحی، به ملاقات او که هم اکنون در بخش مراقبت های ویزه بستری است، رفتند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.