رنگ ویژه برای جراحی سلولهای سرطانی

رنگ ویژه برای جراحی سلولهای سرطانی

محققان در آمریکا می گویند جراحان با استفاده از یک نوع رنگ می توانند با دقت بیشتری سلول های سرطانی را از بدن بیمار پاک سازی و از گسترش آن جلوگیری کنند.
جراحی
تشخیص سلولهای سرطانی برای جراحان دشوار است

در جریان مطالعات آزمایشگاهی در آمریکا، محققان متوجه شده اند که این رنگ، سلولهای سرطانی در موش را "نورانی" کرده اما تاثیری روی سلولهای معمولی نداشته است. آنها به این نتیجه رسیده اند که جراحان با استفاده از این رنگ می توانند محل تومور را کشف و آن را از بدن خارج کنند.

در برخی موارد بافت های سالم به جای بافت های سرطانی جراحی می شوند و همین طور سلول های سرطانی نادیده گرفته می شوند. دیده نشدن بافت های سرطانی باعث می شود که پس از جراحی، تومورها دوباره رشد کنند.

نتیجه این تحقیق در مجله آمریکایی "مطالعه سرطان" (Cancer Research)، چاپ شده است.

اما کارشناسان بریتانیایی هشدار داده اند که در این زمینه به تحقیقات بیشتری نیاز است و باید روشن شود به چه دلیل مولکول های این رنگ به سلولهای سرطانی و نه سلول های سالم می چسبد. آنها همچنین نگرانند که این ماده رنگی در بدن انسان ایجاد مسمومیت کند.

محققان بیمارستان "کودکان سیاتل" و مرکز مطالعات "فرد هاچینسون" در آمریکا، این رنگ را از ملکول هایی موسوم به "کیمیوتاکسین"، ساخته اند؛ کیمیوتاکسین (chemeotoxin) از عقرب گرفته می شود.

درگذشته محققان نشان داده بودند که کیمیوتاکسین به تومورهای تکه برداری شده از سرطان مغز می چسبد در حالیکه به سلول های معمولی مغز نمی چسبد. آنها در تحقیقات بعدی نیز نشان دادند که کیمیوتاکسین به سلول های در انواع سرطان ها می چسبد.

ردیابی تومورها

مولکول های این رنگ از خود نور ساطع می کند و این نور به جراحان کمک می کند سلولهای سرطانی را شناسایی کنند.

محققان با تزریق این رنگ به موش قادر شدند سلولهای بسیار کوچک سرطانی (با قطر یک میلیمتر) را در مغز این حیوان شناسایی کنند. این در حالی بوده که سلولهای سالم همجوار سلول های سرطانی روشن نشدند.

نورانی شدن سلول های سرطانی به جراحان کمک زیادی می کند چون در حال حاضر آنها برای شناسایی تومورها به رنگ، شکل و نوع خون رسانی سلولهای مشکوک تکیه دارند؛ ویژگی هایی که در سلول های سالم و غیرسالم تفاوت کمی دارد.

اما پاکسازی دقیق و کامل سلول های سرطانی، به خصوص در مغز که سلول های عصبی سالم نباید آسیب ببینند، بسیار حیاتی است. در انواع سرطان های مغز، هشتاد درصد تومورها در اطراف محل جراحی شده دوباره رشد می کنند.

پروفسور جان گریفیتس، رییس رادیولوژی انستیتو تحقیقاتی سرطان بریتانیا، می گوید از آنجایی که سلولهای سرطانی در مغز به بافت سالم نفوذ می کند تشخیص مرز میان سلولهای ناسالم و سالم بسیار دشوار است " بنابراین اگر بتوان سلولهای سرطانی را نورانی کرد احتمالا خیلی کار آسان تر می شود."

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.