رشد ۶ برابری بیماری های مقاربتی در ایران

              رشد 6 برابری بیماری های مقاربتی در ایران
میزان تحقق اهداف توسعه هزاره سوم در ایران طی گزارشی در زمینه های مختلف اعلام شد. به گزارش ایسنا جمشید پژویان استاد دانشگاه در کنفرانس خبری گزارش اهداف توسعه هزاره سوم گفت؛ با نگاهی به گزارش درمی یابیم که دولت ها در بخش عمده ای از فعالیت هایی که باید برای رسیدن به اهداف برنامه ها انجام دهند، کوتاهی کرده اند. وی افزود؛ کوتاهی نسبت به کاهش فقر، آموزش بهداشت، محیط زیست و مشارکت زنان از جمله عواملی است که یک توسعه پایدار را دچار مشکل می کند. وی افزود؛ متاسفانه دولت ها در این زمینه در پیش گرفتن سیاست های هزاره سوم کوتاه نگر هستند و این کوته نگری باعث می شود گاهی بخشی از منابع را برای تبلیغات خود و انتخاب مجدد خود استفاده کرده و گاهی اوقات نیز سیاست های کوتاه مدت را اجرا کنند که به این صورت توسعه پایدار به وجود نمی آید. این استاد دانشگاه گفت؛ به اعتقاد اقتصاددانان اگر یک رشد اقتصادی دائمی و همه ساله یک رقمی داشته باشیم بهتر است تا اینکه یک رشد دو رقمی و چند رقمی داشته باشیم. همچنین بهرام یگانه مسوول کمیته اهداف توسعه هزاره سازمان های غیردولتی گفت؛ خوشبختانه ایران در اجرای برخی اهداف توسعه هزاره موفق بوده است. وی با اشاره به اینکه در کشور باید درآمد هر فرد معادل دو دلار در روز باشد، ادامه داد؛ درآمد 8/5 درصد ایرانیان زیر دو دلار است. بهرام یگانه ادامه داد؛ در سال 1995، 12 درصد جمعیت ایران زیر خط فقر زندگی می کردند که اکنون این آمار به 8/6 درصد رسیده همچنین شیوع مرگ ومیر کودکان زیر پنج سال از 15 درصد به 7 درصد رسیده که نسبتاً آمار خوبی است.

وی در مورد آموزش همگانی گفت؛ به ازای هر 100 پسر دانش آموز، 97 دانش آموز دختر در ایران تحصیل می کنند و اکنون دولت تصمیم گرفته مقطع راهنمایی را به منظور حذف نابرابری ها تحت کنترل قرار دهد. مسوول کمیته اهداف توسعه هزاره سازمان های غیردولتی همچنین جمعیت بانوان شاغل در ایران را به استثنای شغل کشاورزی، 15 درصد خواند و ادامه داد؛ این آمار نشان می دهد که 85 درصد زنان فعالیت شغلی و خارج از منزل ندارند.

وی افزود؛ همچنین تصدی کرسی های پارلمانی توسط زنان در ایران از 1/5 درصد به 4 درصد رسیده است که در این راستا انتخابات باید بر اساس شایسته سالاری صورت گیرد نه بر اساس شاخص جنسیتی. وی آمار تلقیح واکسیناسیون سرخک در ایران را بالای 98 درصد خواند و تصریح کرد؛ میزان مرگ و میر نوزادان هم اکنون به 30 در 1000 رسیده است. بهرام یگانه همچنین در مورد سلامت مادران گفت؛ در سال 1994 این میزان 52 در هزار بوده که اکنون به 37 در هزار رسیده است. وی در مورد مبارزه با ایدز در اهداف توسعه هزاره، خاطرنشان کرد؛ در ایران ایدز از راه اعتیاد تزریقی شیوع پیدا می کند. اما به دلیل اینکه بیماری های مقاربتی مانند سوزاک و سفلیس 6 برابر رشد کرده باید در آینده برای کنترل ایدز از راه جنسی هم برنامه هایی داشته باشیم.مسوول کمیته اهداف توسعه هزاره سازمان های غیردولتی همچنین میزان دسترسی به آب آشامیدنی سالم در ایران را 94 درصد خواند و ادامه داد؛ تنها 30 درصد از جمعیت ایران به فاضلاب سالم دسترسی دارند. وی همچنین آرمان چهارم اهداف توسعه هزاره را در مورد سن بیکاران عنوان کرد و گفت؛ در گذشته این آمار در سنین 15 تا 24 ساله 20 درصد بوده و هم اکنون به 28 درصد رسیده است. همچنین آمار دسترسی به رایانه شخصی 8/4 درصد و اینترنت 3/8 درصد در ایران است که در این زمینه از خیلی از کشورهای توسعه یافته عقب هستیم. در ادامه این نشست عباس وطن پرور مسوول کمیته اهداف توسعه هزاره بخش خصوصی در مورد تشکل های کلان در این بخش گفت؛ 14 تشکل کلان در بخش خصوصی فعالیت دارند که نمایندگان WHO,UMDP، مدیریت برنامه ریزی و مرکز آمار ایران به عنوان اعضای ناظر در این تشکل حضور دارند.

وی ادامه داد؛ این کمیته اکنون 60 دوره آموزشی برای رساندن پیام اهداف توسعه هزاره در مناطق محروم برگزار کرده است. وطن پرور در مورد آرمان های توسعه در بخش خصوصی در زمینه مسوولیت پذیری اجتماعی گفت؛ جامعه باید به سمت و سویی کشانده شود که بخش های خصوصی مسوولیت خود را در جامعه تشخیص دهند. مسوول کمیته اهداف توسعه هزاره بخش خصوصی در زمینه اهداف هشت گانه این کمیته گفت؛ اگر بخش خصوصی بخواهد در زمینه توسعه پایدار حرکت کند باید با یک مشارکت جهانی همراه شود که از توان موجود در زنان جامعه که توانایی بالایی دارند، استفاده شود تا به ارزش افزوده بیشتری دست پیدا کنند.

وی در مورد ترویج فرهنگ بهداشت در جامعه تصریح کرد؛ باید فرهنگ اهمیت بهداشت در جامعه تقویت شود، زیرا اگر فرهنگ سازی صورت نگیرد و اهمیت آن نیز هم لمس نشود، استفاده لازم را از سرمایه گذاری در جامعه نخواهیم داشت. وطن پرور گفت؛ باید تلاش و نوآوری را در جامعه افزایش داد تا مردم لذت زندگی را درک کرده و رسالت خود را در دنیای امروز به نحو مطلوبتری به ثمر برساند. وی با اشاره به اینکه فقر تنها فقر مادی نیست، ادامه داد؛ در جوامع جهانی فقر فرهنگی و معرفتی از عوامل عدم پیشرفت آنها هستند که فقر فرهنگی مهمترین عامل در این قضیه است.

منبع: سایت دوستان دات نت

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.