ابهام در میزبانی ایران درجام ملتهای آسیا ۲۰۱۱
ابهام در میزبانی ایران درجام ملتهای آسیا 2011
ایران، قطر و هند سه کاندیدای میزبانی این مسابقات هستند؛ شانس قطر بیشتر از دو کشور دیگر است |
شاهین رحمانی، مسئول بخش فارسی سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا، در گفتگو با بی بی سی با توضیح قوانین تعیین میزبانی کشورها، از تصمیم گیری کنفدراسیون درباره کاندیداهای میزبانی جام ملتها در آخرین روز جام ملتهای سال 2007 خبر داد.
آقای رحمانی گفت: "در این دوره برای تعیین میزبانی مسابقات با تغییراتی که در کنفدراسیون فوتبال آسیا بوجود آمد، کل اعضای مجمع رای دادند که همه کشورهای غرب آسیا می توانند متقاضی میزبانی این رقابتها شوند و این کشورها باید تا تاریخ 9 فوریه درخواست خود را می فرستادند."
به گفته آقای رحمانی، درتاریخ اول مارس، کنفدراسیون برای کشورهایی که درخواست میزبانی دادند فهرستی شامل شرایط موردنیاز برای میزبانی فرستاد و کشورهایی که دارای این شرایط بودند می باید تا تاریخ یک آوریل اعلام می کردند که قادر به برآوردن این شرایط هستند.
آقای رحمانی ادامه داد: کنفدراسیون در تاریخ 12مارس برای کشورهای متقاضی، نامه ای دیگر ارسال کرد. طبق این نامه کشورها باید این بار "متعهد" می شدند که می توانند تمام موارد ذکر شده در نامه کنفدراسیون را برآورده کنند.
طبق اعلام کنفدراسیون، کشورهای متقاضی می باید مدارک خود را تا روز پنجشنبه 21 ژوئن (دیروز) به این کنفدراسیون تحویل می دادند.
کشورهایی که این مدارک را به موقع تحویل داده باشند، نامزدهای اصلی میزبانی خواهند بود و در جلسه ای که روز 29 ژوئیه برگزار می شود، از طریق رای گیری، میزبان اصلی تعیین می شود.
ایران به دلیل ممنوعیت ورود زنان به استدیوم ها و عدم برخورداری از سیستم حمل و نقل عمومی مناسب، شانس زیادی برای میزبانی رقابتهای بین المللی ندارد
|
طبق اعلام کنفدراسیون فوتبال آسیا در تاریخ 19 ژوئن، یعنی دو روز قبل از آخرین مهلت اعلام شده، از میان سه کشور خواستار میزبانی یعنی ایران، قطر و هندوستان، فقط قطر مدارک خود را تحویل مقامات کنفدراسیون داده بود.
شاهین رحمانی با بیان اینکه از تاریخ 19 ژوئن تا کنون نیز، اعلامیه ای مبنی بر دریافت مدارک ایران از سوی کنفدراسیون صادر نشده، گفت ظرف چند روز آینده مسئولین کنفدراسیون در این مورد نظر خواهند داد.
به گفته وی قرار است تصمیم نهایی کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) روز 29 ژوئیه (7مرداد) یعنی یک روز قبل از برگزاری فینال جام ملتهای 2007 آسیا در جاکارتا به طور رسمی اعلام شود.
از طرفی محمدمهدی نبی، دبیر (موقت) فدراسیون فوتبال ایران، در این مورد به خبرگزاری ایسنا گفته است که مدارک ایران در مرداد 1384 به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارسال شده است. به گفته آقای نبی، فدراسیون ایران در آن زمان پیگیریهای زیادی انجام داده، اما به دلیل شرایط خاص حاکم بر میزبانی این رقابتها و حضور بانوان در ورزشگاهها، تلاشهای ایران چندان مثمر ثمر نبوده است.
به عقیده گروهی از کارشناسان در صورتی که ایران مدارک خود را ارسال می کرد، باز هم شانس زیادی برای کسب امتیاز میزبانی نداشت.
به عقیده آنها ایران به دلیل عدم برخورداری از سیستم حمل و نقل عمومی مناسب و ممنوعیت ورود تماشاگران زن به استادیوم های فوتبال، شرایط لازم برای میزبانی را ندارد.
ایران که تا کنون در سه دوره جام ملتهای آسیا به مقام قهرمانی رسیده است، دو بار پیش از انقلاب در سالهای 1968 و 1976 میزبان این رقابتها بوده است.
قطر که دسامبر سال گذشته با موفقیت بازیهای آسیایی را در دوحه برگزار کرد، پیش از این یک بار در سال 1988 میزبان جام ملتهای آسیا بوده است.
کشورهند از زمان آغاز مسابقات جام ملتهای آسیا در سال 1956 هرگز شانس میزبانی نداشته است.